Όποια συζήτηση πέραν της νίκης είναι αστεία

Όποια συζήτηση πέραν της νίκης είναι αστεία

Ο Ολυμπιακός πέτυχε αυτό που ήθελε στο πρώτο επίσημο ματς της σεζόν, πήρε τη νίκη 1-0 επί της Νέφτσι και ετοιμάζεται για την ρεβάνς. Και στέκεται μόνο στη νίκη. Όποια άλλη συζήτηση γίνεται είναι αστεία.

Υπάρχουν φορές που προσπαθείς να πετύχεις κάτι και όλα θα πάνε στραβά. Από τον τρόπο που θα ξυπνήσεις από το κρεβάτι, μέχρι τα παπούτσια που θα φορέσεις. Κάπως έτσι πρέπει να ένιωσε ο Πέδρο Μαρτίνς σ’ όλο αυτό το διάστημα του πρώτου αγώνα με τους Αζέρους. Ο Πορτογάλος είδε όλα τα στραβά και τα ανάποδα να του έρχονται μαζεμένα.

Παραμονές του πρώτου επίσημου αγώνα αναγκάστηκε να χάσει τον πρώτο του σκόρερ, καθώς ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί βρέθηκε εκ νέου θετικός στον κορονοϊό. Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος απομονώθηκε γιατί έχει έρθει σε επαφή μαζί του και λίγες ώρες αργότερα, ο Γιαν Εμβιλά αποκόμισε μυικό τραυματισμό. Τα τρία αυτά προβλήματα προκάλεσαν κάποιες αλλαγές μέσα στην ομάδα και έφεραν πιο… πίσω ζητήματα που θα μπορούσαν να είχαν μπει σε μία… σειρά, όπως για παράδειγμα την τιμωρία του Τικίνιο, την οποία δεν θα την εκτίσει άμεσα ο Βραζιλιάνος καθώς έπρεπε να μπουν άλλοι παίκτες στην λίστα.

Ξεκινάει το παιχνίδι με την Νέφτσι και στα πρώτα 17 λεπτά ο Ανδρέας Μπουχαλάκης αναγκάζεται να βγει από τον αγωνιστικό χώρο με πρόβλημα τραυματισμού. Ο δεύτερος βασικός μέσος της περσινής σεζόν μένει εκτός και σαν να μην έφτανε αυτό, λίγο πριν το ημίχρονου του αγώνα, ο Μαντί Καμαρά αποβάλλεται και αφήνει την ομάδα του με παίκτη λιγότερο. Δηλαδή ο Ολυμπιακός μένει χωρίς την «καλή» του τριάδα στα χαφ, υπάρχει αγωνία αν θα προλάβει ο Έλληνας μέσος να είναι στη διάθεση του Πέδρο Μαρτίνς για την ρεβάνς και στο τέλος, οι «ερυθρόλευκοι» παίρνουν τη νίκη και κάνουν το πρώτο βήμα.

Όμως, για πολλούς ούτε αυτό είναι αρκετό. Προσωπικά θεωρώ πως τη δεδομένη στιγμή, στα προκριματικά του καλοκαιριού, δεν έχει καμία σημασία ο τρόπος που θα καταφέρει ο Ολυμπιακός να περάσει τις επόμενες φάσεις και να βρεθεί σε ευρωπαϊκούς ομίλους. Βασικός στόχος είναι αυτοί του Champions League.

Οπότε, κάθε άλλη συζήτηση είναι αστεία. Είναι αστεία γιατί μιλάμε για μία ομάδα που βρίσκεται σε περίοδο προετοιμασίας. Μία ομάδα που ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί, αναφορικά με τα πρόσωπα που θα βρίσκονται στο ρόστερ τη νέα σεζόν και μία ομάδα που θα κληθεί να παίξει στον επαναληπτικό χωρίς πέντε, ίσως έξι βασικούς ποδοσφαιριστές.

Άρα, αυτό που μετράει τη δεδομένη στιγμή είναι η πρόκριση στην επόμενη φάση. Να βρεθεί ο Ολυμπιακός πιο κοντά στον στόχο του. Τους ομίλους του Champions League. Αν μέσα στη σεζόν δεν καταφέρει να δείξει βελτίωση στο παιχνίδι του, τότε θα μπορούμε να ασκήσουμε κριτική για επιλογές ή για τη δουλειά που γίνεται. Αλλά επειδή είμαστε στην αρχή της φετινής σεζόν, ας είμαστε λίγο υπομονετικοί. Άλλωστε, η υπομονή είναι αρετή. Και ο Πέδρο Μαρτίνς έχει δείξει αυτά τα χρόνια που είναι στην Ελλάδα πως είναι λάτρης της καλής δουλειάς.


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Ολυμπιακός: Τα έσοδα της πορείας μέχρι τον τελικό - Πόσα θα πάρει αν κατακτήσει το Conference League
Ολυμπιακός: Τα έσοδα της πορείας μέχρι τον τελικό - Πόσα θα πάρει αν κατακτήσει το Conference League
Γιορτή απόψε στο ΟΑΚΑ για τους θριαμβευτές του Παναθηναϊκού AKTOR!
Γιορτή απόψε στο ΟΑΚΑ για τους θριαμβευτές του Παναθηναϊκού AKTOR!
Στη διάθεση του κοινού στην Αθήνα το τρόπαιο του Conference League
Στη διάθεση του κοινού στην Αθήνα το τρόπαιο του Conference League
Μέχρι το 2028 στον πάγκο της Ισπανίας ο Σκαριόλο
Μέχρι το 2028 στον πάγκο της Ισπανίας ο Σκαριόλο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved