«Please stay», αυτή η μάστιγα!

«Please stay», αυτή η μάστιγα!

Και ξαφνικά το γιατί δεν έμεινε ο Μολό έγινε ζήτημα… ζωής ή θανάτου στην Παναθηναϊκή πραγματικότητα και είναι απλά να απορείς!

Γιοάν Μολό. Σε 4-5 χρόνια από σήμερα (υγεία να υπάρχει), αν σας πουν το όνομά του τι θα σκεφτείτε; «Πω, πω, τι παικταρά χάσαμε το 2021 ρε φίλε»; Δύσκολο, έως υπερβολικό. Εκτός αν για δικούς σας λόγους έχετε τεράστια συμπάθεια στον Γάλλο, που είναι σεβαστό φυσικά. Όπως σεβαστό είναι να υπάρχει εκτίμηση σε όποιον φορά τη φανέλα του «τριφυλλιού» και… δένεται σε κάποιο βαθμό μαζί της.

Από αυτό το σημείο, μέχρι το να… κλαίμε όλοι επειδή δεν ανανέωσε ο Γιοάν Μολό, η απόσταση είναι χαοτική. Οι πολλές αναλύσεις είναι ανούσιες στην προκειμένη. Ένας παίκτης ο οποίος αποκτήθηκε για εξτρέμ. Στη μισή σεζόν που αγωνίστηκε το 2019-20, έχουμε να θυμόμαστε το εύστοχο πέναλτι με τον Ολυμπιακό. Σε καμία περίπτωση δε… μάγεψε ποδοσφαιρικά, ενώ υπήρξαν εμφανίσεις που ήταν το λιγότερο προκλητικές. Όσοι θυμάστε το ματς στο Αγρίνιο τη συγκεκριμένη σεζόν καταλαβαίνετε τι εννοούμε.

Τη σεζόν που μας πέρασε, αφού είχε πάει δανεικός και επέστρεψε, δε βρήκε ομάδα για να πάρει μεταγραφή. Ήταν ανάμεσα σε αυτούς που δεν υπολογίζονται μέχρι να έρθει ο Μπόλονι που τον γνώριζε καλά. Λόγω ανάγκης (έλλειψη δεξιού μπακ) χρησιμοποίησε τον Μολό ως μπακ. Ο Γάλλος είχε θετική παρουσία, σε μια ομάδα που είχε τραγική σεζόν όμως. Αυτά… Τέλος…

Δεν μπαίνουμε καν στη διαδικασία την οικονομική, αν η ΠΑΕ έδινε 250.000 και αυτός ήθελε 300.000 κτλ. Δεν είμαστε λογιστές, οπότε στεκόμαστε μόνο στο ποδοσφαιρικό. Ο Μολό δεν ήταν ποτέ δεξί μπακ και επειδή έπαιξε κάποια ματς σε μια τραγική σεζόν σε αυτή τη θέση, δε σημαίνει πως πρέπει να παραμείνει στον Παναθηναϊκό. Ακόμη κι αν η σύγκριση γίνεται με τον Σάντσες, σωστή ήταν η απόφαση για παραμονή του Αργεντινού. Γιατί; Επειδή αυτός είναι μπακ! Είναι η θέση του! Και κάτι ακόμη. Στα λίγα ματς που ο Παναθηναϊκός έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, όπως με την ΑΕΚ εκτός στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος ή στο ίδιο διάστημα εκτός έδρας με τον Ολυμπιακό (παρά την ήττα) δεν ήταν μπακ ο Μολό!

Τέλος πάντων, ήρθε ο Κώτσιρας, θα είναι από πίσω ως λύση ο Σάντσες κι έτσι θα πορευτεί ο Παναθηναϊκός στη θέση του δεξιού μπακ όπως φαίνεται. Κανείς δε θα πει πως είναι δίδυμο Καφού-Ντάνι Άλβες, αλλά ρε παιδιά είναι δυνατό να υπάρχει τέτοια… γκρίνια και στεναχώρια επειδή δεν έμεινε ο Μολό;

Αυτό δείχνει δύο πράγματα. Πρώτα απ’ όλα το πόσο έχουν χαμηλώσει τα στάνταρ του Παναθηναϊκού. Ο κόσμος θεωρεί πως ο Μολό επειδή ανέβασε 10 stories για το γεγονός πως θα τα δώσει όλα στο ερχόμενο ματς (που τελικά η ομάδα το έχανε) αυτόματα έχει τη νοοτροπία και την ικανότητα να είναι στο «τριφύλλι». Όχι… Σε καμία περίπτωση!

Το δεύτερο στοιχείο που καταδεικνύεται, είναι η δύναμη και η πλάνη των social media. Εκατοντάδες άνθρωποι αποχαιρετούν (ποδοσφαιρικά) τον Μολό λες και έφυγε ο Σεϊταρίδης ή ο Αποστολάκης! Και για καιρό βλέπαμε παρακλήσεις «please stay» με τριφύλλια κάτω από κάθε ανάρτησή του! Το δικό μας το μικρό μυαλό, δεν μπορεί να το χωρέσει όλο αυτό. Η σύνδεση του τι είδαμε ποδοσφαιρικά, σε ποια εποχή το είδαμε και την απήχηση που έχει σε επίπεδο διάθεσης παραμονής απ’ τον κόσμο ο Μολό, δεν είναι κάτι που είναι εύκολο να αντιληφθούμε.

Υγεία να έχει το παιδί, μακάρι να πάει κάπου και να… στρώσει η καριέρα του να βγάλει λεφτά κτλ. Ήταν ένας παίκτης που πέρασε απ’ το «τριφύλλι» και γι’ αυτό του αξίζει σεβασμός. Μέχρι εκεί. Επειδή έχουμε αρχίσει και αισθανόμαστε άσχημα που δεν είπαμε ένα «please stay» στον Σέμα Βελάσκες και τον Μπρούνο Φορναρόλι ρε παιδιά!

Δηλαδή αν υπήρχαν social media όταν έπαιζε ο Βαζέχα ή ο Σαραβάκος, τι έπρεπε να τους λένε και τι stories να τους ανεβάζουν όταν έληγαν τα συμβόλαιά τους; Ίσως σας φαίνονται ανούσια ή και απλές λεπτομέρειες όσα λέμε, όμως είναι μια μάστιγα κι αυτό. Κόσμος και κοσμάκης… κλαίει επειδή έφυγε ο Μολό και τον παρακαλούσε να μείνει εδώ και εβδομάδες! Συγγνώμη αλλά εξήγηση δεν μπορούμε να βρούμε…


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παναθηναϊκός: Βελγικά σενάρια για επιστροφή ξένου άσου και οι σειρήνες από Ινδία (photos)

Παναθηναϊκός: Βελγικά σενάρια για επιστροφή ξένου άσου και οι σειρήνες από Ινδία (photos)

Παναθηναϊκός: Τσεκάρει «αλμυρή» περίπτωση στα χαφ (photos+video)

Παναθηναϊκός: Τσεκάρει «αλμυρή» περίπτωση στα χαφ (photos+video)

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Το Eurojackpot μοιράζει απόψε 120 εκατ. ευρώ  - Στις 21:15 η κλήρωση
Το Eurojackpot μοιράζει απόψε 120 εκατ. ευρώ  - Στις 21:15 η κλήρωση
Ολυμπιακός: Χωρίς Παπανικολάου κόντρα στην Μπαρτσελόνα - Ταξίδεψε στην Ισπανία ο Ουόκαπ
Ολυμπιακός: Χωρίς Παπανικολάου κόντρα στην Μπαρτσελόνα - Ταξίδεψε στην Ισπανία ο Ουόκαπ
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι περιλαμβάνει η δικογραφία - Η πορεία του «μαύρου» χρήματος
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι περιλαμβάνει η δικογραφία - Η πορεία του «μαύρου» χρήματος
Μακάμπι: Χαλάρωμα και πανέτοιμη για τον Παναθηναϊκό AKTOR
Μακάμπι: Χαλάρωμα και πανέτοιμη για τον Παναθηναϊκό AKTOR
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved