Το λάθος Μαρτίνς που τελείωσε ο Γερμανός

Το λάθος Μαρτίνς που τελείωσε ο Γερμανός

Ο Ολυμπιακός μπορεί να έκανε όνειρα για πρόκριση στα προημιτελικά, αλλά η «λύσσα» της Άρσεναλ, το μοναδικό λάθος του Πέδρο Μαρτίνς και η παρουσία του Γερμανού διαιτητή του στερούν κάθε ελπίδα.

Οι Πειραιώτες ηττήθηκαν 3-1 από τους «κανονιέρηδες» στο «Γ. Καραϊσκάκης» στην πρώτη «μάχη» για τους «16» του Europa League. Αυτό σημαίνει πως καλούνται να κάνουν ένα… πραγματικό θαύμα για να μπορέσουν να φέρουν τα δεδομένα… τούμπα και να βρεθούν στην επόμενη φάση.

Το «συγκρότημα» του Λιμανιού χρειάζεται να βρει τρία γκολ στο «Emirates» και την ίδια στιγμή να μην δεχθεί κάποιο τέρμα, αν θέλει να πάρει την πρόκριση στην κανονική διάρκεια ή τουλάχιστον να δεχθεί μόνο ένα για να διεκδικήσει ότι μπορεί στην παράταση. Ακατόρθωτο. Μπορεί στην θεωρία να μην είναι, αλλά ουσιαστικά ο Ολυμπιακός δεν έχει ελπίδες στην Αγγλία.

Οι ελπίδες αυτές εξανεμίστηκαν πριν αρχίσει ο αγώνας. Ο Ουσεϊνού Μπα το πάλεψε. Έκανε ένεση. Δοκίμασε να μπει, αλλά οι ενοχλήσεις στην μέση του στέρησαν την δυνατότητα να βρίσκεται στην διάθεση του Πέδρο Μαρτίνς. Ήταν η στιγμή που ο Πορτογάλος τεχνικός έκανε το μοναδικό λάθος στον αγώνα. Υπό την πίεση της άμεσης απόφασης, αποφάσισε να ξεκινήσει τον Γιώργο Μασούρα στα άκρα, φέρνοντας τον Γιαν Εμβιλά στο κέντρο της άμυνας.

Ο Γάλλος άσος δεν ήταν κακός στα καθήκοντά του στο πλευρό του Σωκράτη Παπασταθόπουλου. Ωστόσο, η αλήθεια είναι πως η μετατόπισή του στην άμυνα, φάνηκε απίστευτα στην μεσαία γραμμή. Εκεί που ήταν οι Ανδρέας Μπουχαλάκης και Μαντί Καμαρά. Οι δυο τους χρειάστηκαν αρκετή ώρα για να μπορέσουν να βρουν τους ρόλους στο παιχνίδι, την στιγμή που ο Ολυμπιακός έχασε τον «καθαρόαιμο» κόφτη και τον παίκτη που θα απέκρουε, σε πρώτο βαθμό, τα… κύματα από τις επιθέσεις των Λονδρέζων.

Το δεύτερο «κλειδί» του αγώνα ήταν η παρουσία του Ζοσέ Σα. Ο Πορτογάλος συνεχίζει να μην βρίσκεται σε καλό… φεγγάρι, κάνοντας λάθη σε κρίσιμα ματς. Μπορεί να απολαμβάνει την πλήρη στήριξη από τον προπονητή του, αλλά κάνει ότι μπορεί για να δείξει πως δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση. Διότι η αντίδρασή του στο πρώτο γκολ που δέχεται είναι… παιδική. Ένα σουτ με τρομερά φάλτσα και ο Ίβηρας… απλώς άπλωσε το χέρι του. Το ένα. Γιατί αν είχε επιλέξει να σηκώσει και τα δύο, ίσως το σουτ να είχε καταλήξει εκτός εστίας.

Προσωπικά θεωρώ πως ο Σα φέρνει ευθύνη και στο τρίτο τέρμα που δέχεται. Βλέπει την κίνηση του παίκτη, αφού η άμυνά του τον… κρέμασε και έδωσε την ευκαιρία στον αντίπαλο να… οπλίσει με όλο τον χρόνο που ήθελε, είδε την πορεία της μπάλας και καθυστέρησε να φύγει για την γωνία. Γιατί η εκτίναξή του ήταν σωστή, απλά λίγο… καθυστερημένη.

Το επόμενο… κλειδί του ματς ήταν η παρουσία του Γερμανού διαιτητή. Μονόπλευρα το πήγε το ματς. Ήταν σαφώς υπέρ της Άρσεναλ, όχι μόνο στο γκολ του Γκάμπριελ που αποφάσισε να μετρήσει, αλλά και στην συμπεριφορά του. Στα πρώτα λεπτά του αγώνα έχει δώσει τρεις ευκαιρίες στους Άγγλους να απειλήσουν με φάουλ λίγα μέτρα εκτός περιοχής. Και το αστείο ήταν πως μόνο το ένα από αυτά δικαιολογεί την απόφασή του. Τα υπόλοιπα τα πήρε η φανέλα.

Στο ημίχρονο, ο Πέδρο Μαρτίνς προχώρησε σε δύο αλλαγές. Η πρώτη ήταν για την αλλαγή της εικόνας του Ολυμπιακού, ο οποίος στο πρώτο μέρος δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει καθόλου την μπάλα, αλλά θεωρώ πως η πιο σημαντική ήταν η είσοδος του Χοσέ Χολέμπας. Έπειτα από 45 λεπτά απίστευτης… ταλαιπωρίας του Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ, ο ομογενής μπακ κλήθηκε να καλύψει το κενό. Ο Μολδαβός δεν έδειξε έτοιμος να ανταποκριθεί σ’ αυτό το επίπεδο. Αυτό το επίπεδο που μετράει και αυτό που ίσως κρίνει και την παρουσία του στα επόμενα ανάλογα ματς για τα play offs.

Ακόμα κι έτσι, με τα πράγματα να έχουν… στραβώσει απίστευτα για τον Ολυμπιακό από την αρχή, στο χορτάρι του «Γ. Καραϊσκάκης» φάνηκε πως οι «ερυθρόλευκοι» δεν ήταν τόσο κατώτεροι από την Άρσεναλ. Οι Άγγλοι μπήκαν λυσσασμένοι στον αγωνιστικό χώρο, μια και το πάθημα τους έγινε μάθημα, αλλά και πάλι έδειξαν πως τα τρωτά τους σημεία ήταν αρκετά.

Χωρίς την έντονη πίεση, στο πρώτο ημίχρονο δίνουν δύο απίστευτες ευκαιρίες στους Πειραιώτες να σκοράρουν. Η πιο σημαντική ήταν με τον Γιώργο Μασούρα. Όμως, ο Έλληνας μέσος δεν είχε το «καθαρό» μυαλό, να δει τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί που είχε… οπλίσει προ κενής εστίας.

Μάλιστα, ο Μαροκινός ήταν... εμπλεκόμενος και στη δεύτερη άσχημη επιλογή που έκαναν οι Νταμπλούχοι στον αγώνα. Στο δεύτερο ημίχρονο, στην κόντρα που βγάζει ο Λάζαρ Ραντζέλοβιτς, αλλά αντί να δει την κίνηση του διεθνή φορ στον χώρο, που θα έβγαινε μόνος του απέναντι στον Λένο, αποφάσισε να περάσει ακόμα και αυτόν που… ελέγχει το χορτάρι στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Ωστόσο, το τελικό 3-1 που έμεινε στα μάτριξ του γηπέδου δείχνει πως η Άρσεναλ πρέπει να ετοιμάζεται για την επόμενη φάση. Ακόμα κι αν δεν αντικατοπτρίζει στον απόλυτο βαθμό την εικόνα του αγώνα. Διότι στο χορτάρι ο Ολυμπιακός έδειξε πως αν ήταν ελάχιστα πιο συγκεντρωμένος θα μπορούσε να είχε πάρει αποτέλεσμα. Όχι σκορ πρόκρισης για την επόμενη φάση, αλλά τουλάχιστον να είχε περισσότερες ελπίδες από τις μηδαμινές που έχει μετά το τελευταίο σφύριγμα του ματς στο Φάληρο.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ολυμπιακός-Άρσεναλ 1-3: Κατάρρευσε και τον… τιμώρησε (photos+videos)

Ολυμπιακός-Άρσεναλ 1-3: Κατάρρευσε και τον… τιμώρησε (photos+videos)

Ολυμπιακός-Άρσεναλ 1-3: Έτσι ήρθε η ήττα που κόβει τα «ερυθρόλευκα» όνειρα (photos+video)

Ολυμπιακός-Άρσεναλ 1-3: Έτσι ήρθε η ήττα που κόβει τα «ερυθρόλευκα» όνειρα (photos+video)

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved