Η (γνωστή) τακτική του... τσουβαλιάσματος

Η (γνωστή) τακτική του... τσουβαλιάσματος

Αφού ο κορονοϊός διέκοψε τη μπασκετική δράση για τον Παναθηναϊκό, ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για τη συνηθισμένη «ερυθρόλευκη» τακτική που ακολουθείται μετά από κάθε αποτυχία.

Κανονικά σήμερα θα είχαμε να λέγαμε για τον επικείμενο αγώνα του Παναθηναϊκού με το Περιστέρι για τα προημιτελικά του Κυπέλλου. Ο Παναθηναϊκός που προέρχεται από την πολύ μεγάλη ευρωπαϊκή νίκη επί του Ολυμπιακού στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ο Παναθηναϊκός που πλέον θα έχει στις τάξεις του τον Τι Τζέι Μπρέι, ο Παναθηναϊκός του Όντετ Κάτας που δείχνει να μπαίνει σε τροχιά.

Και τώρα μένει να δούμε κατά πόσο θα επηρεαστεί από τα 7 κρούσματα κορονοϊού που «χτύπησαν» την ομάδα. Και από την άλλη θα είχαμε να λέγαμε και πολλά για το Περιστέρι το οποίο μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα πήγε από τον Ζούρο στον Παπανικλόπουλο, από τον Παπανικολόπουλο στον Πεδουλάκη και από τον Πεδουλάκη στον Μανωλόπουλο. Που αν δεν ήταν ο κορονοϊός θα έκανε ντεμπούτο κόντρα στους «πράσινους» στο ΟΑΚΑ.

Έτσι, αφού δεν έχουμε την δυνατότητα να μιλήσουμε αγωνιστικά μπορούμε να μιλήσουμε… εξωαγωνιστικά. Και να αναφερθούμε σε όλα όσα βλέπουμε να γίνονται από την Παρασκευή το βράδυ και έπειτα. Από την στιγμή δηλαδή που ο Παναθηναϊκός έκανε το διπλό μέσα στον Πειραιά και έκοψε τον… βήχα του «αιώνιου» αντιπάλου του, βάζοντας πρόωρο τέλος στη σεζόν του, στα όνειρά του, στις φιλοδοξίες του.

Από την Παρασκευή το βράδυ, λοιπόν, επιχειρείται μια συστηματική προσπάθεια να κρατηθούν ισορροπίες μεταξύ των δύο ομάδων. Μεταξύ των δύο «αιωνίων». Με απλά λόγια, επιχειρείται ένα «τσουβάλιασμα». Ο Ολυμπιακός της οκτάδας, ο Ολυμπιακός της επιστροφής σε Final-4, ο Ολυμπιακός του Μπαρτζώκα, ο Ολυμπιακός του Σλούκα, μετά την γενικότερη απογοητευτική εικόνα του αλλά και την ήττα από τον Παναθηναϊκό αγωνιστικά τελείωσε. Οι ελπίδες πρόκρισης είναι απειροελάχιστες και μόνο μαθηματικές και αυτό είναι κάτι που δημιούργησε ακόμα περισσότερα προβλήματα στα αποδυτήρια του ΣΕΦ. Και για να χρυσωθεί κάπως το χάπι, ξαφνικά υπάρχει μια ατμόσφαιρα που θέλει αποτυχημένες και τις δύο Ελληνικές ομάδες.

Όμως τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι. Μέχρι στιγμής αποτυχημένη είναι η ομάδα που πλέον δεν έχει να διεκδικήσει κανέναν τίτλο και που δεν έχει να παλέψει κανέναν στόχο, σύμφωνα με τα όσα έλεγαν οι άνθρωποί της στο ξεκίνημα της σεζόν. Ο Ολυμπιακός. Γιατί από την άλλη οι «πράσινοι» είχαν μιλήσει έξω από τα δόντια στον κόσμο από το καλοκαίρι, είχαν ξεκαθαρίσει την κατάσταση, είχαν κρατήσει χαμηλά των πήχη των προσδοκιών τονίζοντας ότι το ζητούμενο είναι το double στην Ελλάδα και όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστική εικόνα στην Ευρωλίγκα.

Οπότε για να μην μπερδευόμαστε. Μέχρι στιγμής από τους δύο «αιώνιους» ο ένας είναι αποτυχημένος. Και αυτός είναι ο Ολυμπιακός.


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Μάικ γύρισε σπίτι του…
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Μάικ γύρισε σπίτι του…
Ρομπίνιο: Συμπλήρωσε ένα μήνα στη φυλακή - Από την απομόνωση σε κελί 8 τ.μ.
Ρομπίνιο: Συμπλήρωσε ένα μήνα στη φυλακή - Από την απομόνωση σε κελί 8 τ.μ.
Βεζένκοφ: «Είναι δύσκολα στο ΝΒΑ αλλά έκανα την σωστή επιλογή»
Βεζένκοφ: «Είναι δύσκολα στο ΝΒΑ αλλά έκανα την σωστή επιλογή»
Πέτυχαν με μαχαίρι ποδοσφαιριστή στην Κολομβία - Κοίταζε έντρομη η βοηθός (vid)
Πέτυχαν με μαχαίρι ποδοσφαιριστή στην Κολομβία - Κοίταζε έντρομη η βοηθός (vid)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved