Friday Game Night... by Panathinaikos

Friday Game Night... by Panathinaikos

Οι «ερυθρόλευκοι» θα κάνουν πολύ καιρό να ξεπεράσουν την ήττα από τον Παναθηναϊκό και ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται πλέον οι «αιώνιοι».

Τελικά όλα αυτά που ακούγαμε και διαβάζαμε από το καλοκαίρι πάνε... περίπατο. Τελικά η επικοινωνιακή στρατηγική του Ολυμπιακού γύρισε... μπούμερανγκ στους "ερυθρόλευκους" καθώς η ήττα της προηγούμενης Παρασκευής από τον Παναθηναϊκό, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, "πόνεσε" πολύ περισσότερο. Και το θέμα δεν είναι ότι "πόνεσε" στιγμιαία. Ότι ήταν μια ήττα και τέλος. Ήταν πολλές περισσότερες ήττες για τον Ολυμπιακό, ενώ για τον Παναθηναϊκό ήταν κάτι περισσότερο από μια απλή νίκη γοήτρου σε ντέρμπι "αιωνίων".

Από εκεί που ο Ολυμπιακός ήθελε να εκμεταλλευτεί την μεταβατική και πρωτόγνωρη κατάσταση του Παναθηναϊκού, τελικά οι "πράσινοι" έχουν όλο τον δρόμο στρωμένο μπροστά τους να είναι οι απόλυτοι κυρίαρχοι και την φετινή σεζόν στην... άτυπη αλλά καθιερωμένη σύγκριση των δύο.

Ο μεγαλύτερός τους φόβος

Από τις αρχές του καλοκαιριού όσοι βρισκόντουσαν στον... περιβάλλοντα χώρο της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα είχαν θέσει τον πήχη αρκετά ψηλά. Την οκτάδα και βλέπουμε. Κάτι που αποδείχτηκε περίτρανα λάθος και αγωνιστικά και επικοινωνιακά. Επικοινωνιακά όλοι μπορούμε να καταλάβουμε το γιατί. Αγωνιστικά θα έπρεπε να εθελοτυφλείς για να μην το δεχτείς. Όταν Σπανούλης και Πρίντεζης είναι στη δύση της καριέρα τους (και ειδικά ο πρώτος φουλ παραγκωνισμένος), όταν προσπαθείς να βάλεις στα παπούτσια του Λαρισαίου τον Κώστα Σλούκα, χωρίς να τον έχει προφυλάξει, όταν έχεις μέτριους ξένους παίκτες τότε αυτό που ήρθε την Παρασκευή το βράδυ θα ερχόταν με μαθηματική ακρίβεια. Μαθηματικά μπορεί να μην έχει επέλθει ο αποκλεισμός αλλά εδώ που τα λέμε ο μεγαλύτερος φόβος των "ερυθρόλευκων" αυτή τη στιγμή είναι να μην τερματίσουν κάτω από τον Παναθηναϊκό, από τη στιγμή που έχασαν και την διαφορά. Άλλωστε δύο νίκες πάνω από τον Παναθηναϊκό είναι ο Ολυμπιακός, με τους "πράσινους" να έχουν και ένα ματς λιγότερο. Όλα ανοιχτά.

Nothing 2021

Οπότε η σεζόν χαμένη. Στην Ελλάδα οι "ερυθρόλευκοι" επιμένουν στην αστεία και άνευ ουσίας "επανάστασή" τους (έτσι την αποκαλούν οι ίδιοι και εδώ θα είμαστε κάποια στιγμή στο μέλλον να μάθουμε όλες τις λεπτομέρειες αυτής της... επανάστασης), οκτάδα χαμένη και μια ακόμα σεζόν χωρίς τίτλο. Nothing. Τελευταία φορά που ο Ολυμπιακός πανηγύρισε κάποιον τίτλο ήταν το μακρινό 2016. Πέντε ολόκληρα χρόνια πριν.

Πλέον η σεζόν για τον Ολυμπιακό αποκτά άλλο ενδιαφέρον. Εκτός από το Monday Game Night που γίνεται για να βοηθηθούν άνθρωποι που "παλεύουν" την πανδημία του κορονοϊού, αλλά και για να μη βρεθούν στην... αφάνεια οι "ερυθρόλευκοι" , τώρα ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι παίκτες του θα έχουν και το Friday (ή Thursday) Game Night. Γιατί πολύ απλά και τα παιχνίδια της Euroleague θα είναι παιχνίδια δίχως... ουσία για την ομάδα του Πειραιά.

…επί πίνακι

Και μέσα σε όλα ο Γιώργος Μπαρτζώκας καλείται να διαχειριστεί τη δύση της καριέρας του Βασίλη Σπανούλη (που εδώ που τα λέμε μέχρι στιγμής δεν τα έχει πάει και πολύ καλά σε αυτό το θέμα), αλλά και τα επικοινωνιακά τερτίπια της διοίκησης της ομάδας. Γιατί μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί η ανακοίνωση της επέκτασης της συνεργασίας του Ολυμπιακού με τον Σακίλ ΜακΚίσικ. Τη δεδομένη χρονική στιγμή. Μια στιγμή που στα social media, μεγάλη μερίδα των οπαδών του Ολυμπιακού (όχι η μεγαλύτερη) ζητά την κεφαλή του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Ο… αέρας του Παναθηναϊκού του Κάτας

Και την ίδια στιγμή στον Παναθηναϊκό μοιάζουν να έχουν έρθει όλα τούμπα. Αλλά για να μην μπερδευόμαστε, ακόμα δεν έχει πετύχει κάτι ο Παναθηναϊκός. Μπορεί να έχει την δυνατότητα να "κλείσει" με έναν πιο... όμορφο τρόπο την ευρωπαϊκή του σεζόν (άκρως αποτυχημένη αφού μιλάμε για την πρώτη φορά που οι "πράσινοι" μένουν εκτός οκτάδας) αλλά ακόμα δεν έχει κερδίσει τίποτα.

Όμως, το σημαντικότερο τη δεδομένη στιγμή για τον Παναθηναϊκό είναι ο αέρας που έχει φέρει ο Όντετ Κάτας και η προοπτική που δίνει. Ο Ισραηλινός τεχνικός εξέθεσε τον Γιώργο Μπαρτζώκα στο ¨αιώνιο" ντέρμπι, ενώ την ίδια στιγμή έδειξε ξεκάθαρα πως έχει δώσει ψυχολογία στους περισσότερους από τους παίκτες του. Μπορεί η εικόνα των Μακ και Φόστερ να παραμένει προβληματική, όμως δεν μπορεί κανείς να παραβλέψει πως παίκτες όπως είναι ο Ουάιτ, ο Μπέντιλ, ο Μποχωρίδης, έχουν βρει χώρο, χρόνο, ψυχολογία και έχουν βάλει το λιθαράκι τους στην αγωνιστική ανάκαμψη της ομάδας.

Πλέον ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του μια πολύ κρίσιμη εβδομάδα, στην οποία αναμένεται να κριθεί ο πρώτος τίτλος της σεζόν. Ένας τίτλος που θα δώσει την δυνατότητα στον Παναθηναϊκό να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο το απίστευτο ρεκόρ που κρατάει στα χέρια του από τη σεζόν 1995-1996 μέχρι και σήμερα, που κερδίζει έναν τίτλο τουλάχιστον κάθε χρόνο. Και εν συνεχεία το πρωτάθλημα.

Εξίσου σημαντικό, όμως και το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός (μετά το τέλος της συνεργασίας του με τον Γιώργο Βόβορα) έχει στον πάγκο του έναν άνθρωπο ο οποίος μπορεί να "χτίσει" την ομάδα για την νέα σεζόν με τον καλύτερο τρόπο. Έτσι όπως οραματίζεται τον δικό του Παναθηναϊκού.

Με δυο λόγια... Ο Παναθηναϊκός τη στιγμή που κυνηγάει δύο ακόμα τίτλους, "χτίζεται" για ένα καλύτερο αύριο και Ολυμπιακός βυθίζεται κάθε μέρα σε κλίμα εσωστρέφειας, συνεχίζει τη σεζόν σε μία μόνο διοργάνωση με ένα νοσηρό κλίμα, τον προπονητή του με την πλάτη στον τοίχο και τον απόλυτο ηγέτη του να περιμένει στη γωνία και να αποφεύγει με δυσκολία ένα άδοξο τέλος το οποίο δεν θα αξίζει.

ΥΓ1: Ο τίτλος έχει να κάνει ξεκάθαρα με τις συνέπειες που επέφερε στον Ολυμπιακό η ήττα από τον Παναθηναϊκό, θέτοντάς τον εκτός των... πάντων. Και όχι με την αξιέπαινη προσπάθεια της ΚΑΕ Ολυμπιακός για να βάλει και αυτή το λιθαράκι της στην "μάχη" κατά της εξάπλωσης της πανδημίας.


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved