Σύλλογος μεγάλος δεν υπάρχει άλλος…

Σύλλογος μεγάλος δεν υπάρχει άλλος…

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει στο Οnsports.gr για τα γενέθλια του Παναθηναϊκού, που ιδρύθηκε το 1908 και γίνεται σήμερα 113 ετών.

Σήμερα έχουμε γενέθλια. Ο μεγαλύτερος σύλλογος της χώρας γιορτάζει τα 113 χρόνια από την ίδρυσή του στις 3 Φεβρουαρίου 1908. Σύλλογος μεγάλος δεν υπάρχει άλλος , όπως πολύ σωστά λέει ο ύμνος του. Οσο μας πληγώνεις, τόσο μας πωρώνεις, όπως λένε οι οπαδοί του. Ναι ο σύλλογος δεν είναι στα καλά του , αλλά Παναθηναϊκός γεννιέσαι , δεν γίνεσαι.

Και είναι διαφορετικό να είσαι Παναθηναϊκός, Είσαι με το νόμιμο, όχι το παράνομο, είσαι με το καθαρό και όχι το βρώμικο, είσαι με την αξιοπρέπεια και όχι την ταπείνωση. Και αν θέλουμε να μιλάμε και με τους αριθμούς είσαι με τον σύλλογο, που έχει τους περισσότερους τίτλους σε όλα τα σπορ, πάνω από 1600. Όπως λέει σωστά και ο ύμνος του «πρωταθλητή σε όλα τα σπορ παντοτινέ».

Παναθηναϊκός σημαίνει ευρωπαϊκή λάμψη. Στο ποδόσφαιρο έχει φθάσει στον τελικό του Γουέμπλει με αντίπαλο τον τεράστιο Αγιαξ το 1971 για το κύπελλο πρωταθλητριών , και δύο φορές στα ημιτελικά του πρωταθλητριών και του τσάμπιονς λιγκ. Το 1985 κόντρα στην Λίβερπουλ και το 1996 απέναντι πάλι στον Αγιαξ , όπου για 15 ημέρες έζησε το όνειρο της συμμετοχής σε έναν ακόμα τελικό , μετά τη νίκη του με 1-0 στην Ολλανδία.

Πήγε άλλες τέσσερις φορές στα προημιτελικά των δύο κορυφαίων ευρωπαϊκών διοργανώσεων και αποκλείστηκε την μία φορά για ένα σουτ του Βλάοβιτς, που για λίγο δεν βρήκε στόχο μέσα στο Καμπ Νου με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα.
Αυτά, που έχει πετύχει ο Παναθηναϊκός στην Ευρώπη θέλουν τρεις ζωές όλες οι άλλες ελληνικές ομάδες και πάλι δεν θα τα πετύχουν.

Και στο μπάσκετ τα ίδια.Εξι ευρωπαϊκές κούπες , έχουν φέρει το κλαμπ ανάμεσα στα κορυφαία ευρωπαϊκά κλαμπ παγκοσμίως. Παρίσι, Θεσσαλονίκη, Μπολόνια, Αθήνα, Βερολίνο, Βσρκελώνη έζησαν το μεγαλείο του Παναθηναϊκού και η κούπα σηκώθηκε ψηλά μέχρι τα αστέρια. Τίτλοι στην Ελλάδα αμέτρητοι. Και σε όλα τα ερασιτεχνικά τμήματα, όπου ο Παναθηναϊκός ήταν και είναι πρωτοπόρος.

Για αυτό έχω να πω στους νεότερους, που ζουν την δύσκολη περίοδο του Παναθηναϊκού, να είναι περήφανοι, που είναι Παναθηναϊκοί, διότι ότι γράφει η ιστορία δεν ξεγράφει. Και θα γυρίσει ο τροχός και πάλι ο Παναθηναϊκός θα μας κάνει και πάλι περήφανους. Και όπως λέει και το σύνθημα μην ξεχνάτε «στις χαρές και στις λύπες μαζί…»


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Κέρασε μπύρα τους φιλάθλους για το αντίο του ο Μάρκο Ρόις!
Κέρασε μπύρα τους φιλάθλους για το αντίο του ο Μάρκο Ρόις!
Επεισόδια στα Άνω Λιόσια - Ήρθαν στα χέρια οπαδοί του Ηρακλή και του Πανιωνίου (vid)
Επεισόδια στα Άνω Λιόσια - Ήρθαν στα χέρια οπαδοί του Ηρακλή και του Πανιωνίου (vid)
Πόλο: Εύκολα στον τελικό ο Ολυμπιακός
Πόλο: Εύκολα στον τελικό ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Τίτλος αφιερωμένος στον Ιβάν Σαββίδη
ΠΑΟΚ: Τίτλος αφιερωμένος στον Ιβάν Σαββίδη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved