Ούτε ευρωπαϊκό πήρε, ούτε… διαλύθηκε

Ούτε ευρωπαϊκό πήρε, ούτε… διαλύθηκε

Ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για την ήττα του Παναθηναϊκού από τον Προμηθέα και την επόμενη ημέρα του «τριφυλλιού».

Απλά, λιτά, κατανοητά. Ο Παναθηναϊκός την Παρασκευή το βράδυ έπαιξε πολύ ωραίο μπάσκετ και κέρδισε πολύ άνετα την Βαλένθια για την Ευρωλίγκα. Πήρε μια ακόμα νίκη στη σεζόν και προχώρησε. Επέδειξε βελτίωση σε ορισμένα σημεία του παιχνιδιού του και παράλληλα έδειξε για μία ακόμα φορά πως χρειάζεται πολλή δουλειά σε κάποια άλλα. Αυτό ήταν. Ούτε Ευρωπαϊκό πήρε, ούτε ομαδάρα έγινε, ούτε… φωτιές πέταγε.

Ο Παναθηναϊκός χθες ηττήθηκε από τον Προμηθέα στο ΟΑΚΑ. Η ομάδα του Μάκη Γιατρά έφερε μεγάλη αντίσταση στους «πράσινους» σε όλη τη διάρκειά του παιχνιδιού και στο τέλος κατάφερε να πάρει μια ιστορική νίκη. Όπως είπε και ο Γιατράς. Αυτά μέσα στο πρόγραμμα είναι. Και οι νίκες και οι ήττες. Και τα στραβοπατήματα. Σε ένα σοβαρό πρωτάθλημα η κάθε ομάδα μπορεί αν κερδίσει τον οποιαδήποτε αντίπαλο. Μπορεί να μην έχουμε συνηθίσει να το βλέπουμε σε άλλα πρωταθλήματα, αλλά αυτό είναι το σωστό, αυτό είναι το υγιές. Λοιπόν, ο Παναθηναϊκός έχασε δίκαια, αλλά μέχρι εκεί. Ούτε το τέλος του κόσμου ήρθε, ούτε τίτλος χάθηκε, ούτε η ομάδα διαλύεται. Αντίθετα. Η ομάδα είναι σε περίοδο «χτισίματος», ανοικοδόμησης και προσπαθεί να βρει την νέα της ταυτότητα, υπό τις οδηγίες ενός νέου τεχνικού.

Το σημαντικότερο «όπλο» που οφείλει να έχει αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός είναι η νηφιαλιότητά του. Ούτε Ευρωπαϊκό πήρε την Παρασκευή, ούτε διαλύθηκε χθες. Οι «πράσινοι» έχουν μπει σε ένα νέο μονοπάτι και το περπατάνε. Και χρόνο θέλουν και υπομονή θέλουν και εμπιστοσύνη θέλουν.

Και για να μην το κουράζουμε και παραπάνω. Ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Προμηθέα πλήρωσε τα… παιδικά του λάθη. Δεν νοείται ομάδα σαν τους «πράσινους» να υποπίπτει σε σωρεία λαθών στα τελευταία δευτερόλεπτα. Αλλά είπαμε, όλα στο πρόγραμμα είναι.

ΥΓ1: Είναι τουλάχιστον αστείο να την πέφτουν στον Μποχωρίδη. ΟΚ έκανε λάθη και ναι ήταν ο μοιραίος. Αυτός είχε την μπάλα στα χέρια του. Τι να κάνουμε τώρα; Έτσι είναι ο αθλητισμός.

ΥΓ2: Το ότι ο Ολυμπιακός λείπει από τη Basket League λείπει… Αλήθεια είναι. Γι αυτό και κάποιοι (αθλητές και μη) είναι αναγκασμένοι να πανηγυρίζουν με τα χρώματα άλλων ομάδων.

ΥΓ3: Αν κάνει κανείς μια βόλτα στο twitter μπορεί άνετα να καταλάβει πόσο μεγάλη ζημιά έχει κάνει ο Παναθηναϊκός στον «αιώνιο» αντίπαλό του όλα αυτά τα χρόνια. Τα σύνδρομα εμφανίζονται το ένα μετά το άλλο.


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
ΠΑΟΚ: Αμφίβολος ο Ντεσπόντοφ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
ΠΑΟΚ: Αμφίβολος ο Ντεσπόντοφ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved