Από τη θέση του οδηγού!

Από τη θέση του οδηγού!

Ο Παναθηναϊκός έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της σεζόν (αν όχι το καλύτερο) και ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για τον νέο... Παναθηναϊκό αλλά και την μπάλα που πρέπει να μείνει χαμηλά

Οι παλιότεροι διαβάζοντας τον τίτλο θα θυμηθούν αυτομάτως την θρυλική εκπομπή αυτοκινήτου του αείμνηστου Άρη Σταθάκη. Μην μπερδεύεστε όμως. Για μπάσκετ θα μιλήσουμε.

Ο Παναθηναϊκός χθες το βράδυ στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων ήταν... ισοπεδωτικός. Χωρίς την παραμικρή υπερβολή θύμιζε κάτι από... παλιότερες εποχές. Επιβλητικός, απόλυτος από το ξεκίνημα του αγώνα μέχρι το τέλος του. Δεν ξέρω αν η χθεσινή εμφάνιση ήταν η καλύτερη της σεζόν (ταπεινή μου άποψη πως ήταν), αλλά αυτό που έχει σημασία είναι δύο στοιχεία.

Το πρώτο είναι ότι ο Παναθηναϊκός είχε σταθερή απόδοση και στα 40 λεπτά του αγώνα, χωρίς μεγάλα σκαμπανεβάσματα. Μπήκε από την αρχή δυνατά, δεν βρέθηκε σε κανένα σημείο της αναμέτρησης να κυνηγάει στο σκορ, επέβαλλε τον ρυθμό του και κατάφερε να μην απειληθεί και να μην κινδυνέψει.

Και όλο το παραπάνω σκηνικό δημιουργήθηκε με τρία πολύ σημαντικά προβλήματα. Με τον Παπαπέτρου να επιστρέφει για πρώτη φορά από τον τραυματισμό του και ότι αυτό συνεπάγεται, με τον Παπαγιάννη.... μία από τα ίδια και με τον Σαντ-Ρος στην άκρη του πάγκου με πολιτικά. Παρ' όλα αυτά όλοι όσοι πάτησαν παρκέ έδωσαν και την ψυχή τους για το τελικό αποτέλεσμα.

Η πολλαπλή... έκπληξη

Και ερχόμαστε στο δεύτερο στοιχείο. Όπως χαρακτηριστικά είπε και ο Χάουμε Πονσαρνάου μετά το τέλος της αναμέτρησης, εξεπλάγην από το γεγονός πως τόσοι παίκτες του Παναθηναϊκού έπιασαν τόσο υψηλή απόδοση. Και δεν έχει άδικο. Ο Όγκαστ για πρώτη φορά έδειξε ότι μπορεί να προσφέρει πολλά και να "δέσει" με τον Παπαγιάννη, ο Μποχωρίδης έκανε ένα από τα καλύτερα και ουσιαστικότερα παιχνίδια του, ο Ουάιτ βρίσκεται σε άνοδο το τελευταίο διάστημα και αυτό ήταν κάτι που προφανώς ο τεχνικός των Ισπανών δεν το περίμενε.

Η νίκη ξεκίνησε από τα αποδυτήρια της Μαδρίτης

Ο Παναθηναϊκός πραγματικά ήταν κυρίαρχος. Ριμπάουντ, ασίστ, ρυθμό, επιθετικές επιλογές και απίστευτη συγκέντρωση στην άμυνα συνέθεταν ένα εντυπωσιακό σκηνικό. Ακόμα και το μελανό σημείο των τριπόντων στο πρώτο ημίχρονο στη συνέχεια βελτιώθηκε. Όμως, καλό θα είναι άπαντες να κρατήσουν τα πόδια τους καλά κολλημένα στη γη και τα μυαλά τους μέσα στο κεφάλι τους.

Για να πούμε και να περιμένουμε κάτι παραπάνω, απ όσα έχουμε δει στο σύνολο της σεζόν ένα ματς δεν φτάνει. Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να επιδείξει σταθερότητα και να συνεχίσει όπως χθες. Να μπαίνει στους αγώνες από τη θέση του... οδηγού και όχι από αυτή του... κυνηγού. Άλλωστε και ο Κάτας είπε χαρακτηριστικά πως η χθεσινή νίκη ξεκίνησε από τα αποδυτήρια της Μαδρίτης, στην ανάπαυλα του αγώνα με τη Ρεάλ, την Τετάρτη το βράδυ.

ΥΓ: Για να τελειώνουμε με αυτή την ιστορία. Ο Λάσο ουδέποτε είπε ότι ο Μποχωρίδης τραυμάτισε επίτηδες τον Κάρολ. Θα ήταν αστείο και μόνο να το πίστευε. Ο Ισπανός τεχνικός στην προσπάθειά του να υπερασπιστεί τον παίκτη του εμφανίστηκε... κομματάκι υπερβολικός. Και από την άλλη και ο Μποχωρίδης υπερασπίστηκε τον εαυτό του. End of story. Προχωράμε.


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved