Η κατηφόρα το ίσιωμα και η… ανηφόρα

Η κατηφόρα το ίσιωμα και η… ανηφόρα

Ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για τον Παναθηναϊκό της Μαδρίτης που πέταξε ένα ημίχρονο, όπως συνηθίζει και τον δύσκολο αλλά… αισιόδοξο δρόμο που έχει μπροστά του

Θα ξεκινήσω από το τέλος. Λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης του παιχνιδιού του Παναθηναϊκού στη Μαδρίτη, ο Γιώργος Καλαϊτζής, σε δηλώσεις του τόνισε «Καλό αυτό με τις καλές εμφανίσεις αλλά πρέπει να αρχίσουμε και κερδίζουμε παιχνίδια. Και πρώτο αυτό με τη Βαλένθια». Και αυτή είναι όλη η αλήθεια για τον Παναθηναϊκό. Από τον άνθρωπο που ξέρει την ομάδα και από την καλή και από την ανάποδη και που ζει όσο ελάχιστη τη φετινή πολύ δύσκολη προσπάθεια που κάνουν όλοι στο ΟΑΚΑ. Το ζουμί για τον Παναθηναϊκό είναι αυτό. Νίκη αύριο κόντρα στη Βαλένθια, για να ανέβει και λίγο αγωνιστικά, αλλά και… πολύ ψυχολογικά.

Κατηφόρα

Το έργο του Παναθηναϊκού χθες ήταν, εκ προοιμίου, πολύ δύσκολο. Παιχνίδι μέσα στη Μαδρίτη με αντίπαλο τη Ρεάλ και χωρίς τους δύο από τους βασικότερους παίκτες σου. Τον Παπαπέτρου και τον Παπαγιάννη. Αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν ο γνωστός. Το πρώτο ημίχρονο… κατηφόρα. Δεν μπήκε ποτέ στο ματς, δεν έπαιξε άμυνα, δεν βοήθησε κανείς στη δημιουργία και με τις πολύ κακές και άστοχες επιθέσεις του έδινε στη Ρεάλ τη δυνατότητα να τρέχει μόνη της στο ανοιχτό γήπεδο. Η διαφορά έφτασε μέχρι και τους 22 πόντους και το βράδυ φαινόταν… άσχημο.

Στο δεύτερο ημίχρονο όμως ο Παναθηναϊκός έβαλε τέλος στην κατηφόρα. Θέλετε γιατί η Ρεάλ κατέβασε ταχύτητα, θέλετε γιατί ο Παναθηναϊκός αποφάσισε να παίξει άμυνα, θέλετε γιατί οι «πράσινοι» βρήκαν βοήθειες που τους έλειπαν όλο αυτό το διάστημα; Όποιος και να ήταν ο λόγος ο Παναθηναϊκός απέδειξε ότι μπορεί να είναι μια ομάδα που δεν έχει καμία σχέση με εκείνη του πρώτου ημιχρόνου. Στην δύσκολη στιγμή ο Μποχωρίδης βγήκε μπροστά, ο Φόστερ (μετά από μήνες) έκανε το ίδιο και φυσικά ο Όγκαστ έδωσε και αυτός λύσεις. Ειδικά οι δύο τελευταίοι παίκτες είναι παίκτες «κλειδιά» για το πώς έχουν διαμορφωθεί οι ισορροπίες στην ομάδα. Τώρα, αν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του Κάτας και να επιδείξουν σταθερότητα στην αγωνιστική τους εικόνα θα το δείξει ο χρόνος. Και μόνο αυτός. Ο οποίος παρεμπίπτοντος μόνο σύμμαχος δεν είναι.

Ίσιωμα

Στο δεύτερο ημίχρονο η κατηφόρα έγινε… ίσιωμα. Μετά τους 49 πόντους που δέχθηκε ο Παναθηναϊκός στο πρώτο ημίχρονο, στην επανάληψη «έφαγε» μόλις 27. Δεκαπέντε στην τρίτη περίοδο και 12 στην τελευταία. Σαφώς και αυτό δεν του δίνει τίποτα αγωνιστικά, αλλά του δείχνει τον δρόμο. «Να χτίσουμε πάνω στην εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου και να ξεκινάμε έτσι τα παιχνίδια μας» είπε ο Κάτας. Για να δούμε αν θα το καταφέρει. Γιατί αυτό προσπαθούσε να κάνει τόσους μήνες και ο Γιώργος Βόβορας, αλλά… μάταια.

Ανηφόρα

Η αυριανή αναμέτρηση με τη Βαλένθια είναι… καθοριστικότατης σημασίας. Από τη μία οι δύο απόντες που και να είναι στην ομάδα απέχουν πολλές μέρες από τις προπονήσεις οπότε δεν θα είναι στην καλύτερή τους δυνατή κατάσταση και από την άλλη το πρόβλημα με τον Σαντ-Ρος που έμεινε εκτός δευτέρου ημιχρόνου χθες λόγω μυϊκού σπασμού στη μέση. Η αποστολή επιστρέφει στην Ελλάδα και στην σημερινή προπόνηση θα φανούν όλα και θα βγουν όλες οι ειδήσεις. Και το αυριανό είναι μόνο η αρχή της ανηφόρας, καθώς την ερχόμενη εβδομάδα ακολουθεί η αναμέτρηση στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

ΥΓ1: Το ότι ο Λάσο και οι… λοιποί εγχώριοι ανακάλυψαν πρόθεση του Μποχωρίδη να τραυματίσει τον Κάρολ πραγματικά ξεπερνάει τα όρια της… ηλιθιότητας. Και αυτός είναι ο πιο επιεικής χαρακτηρισμός. Και για τον Λάσο αλλά και για τους υπόλοιπους εγχώριους.

ΥΓ2: Το twitter πραγματικά είναι ένα μεγάλο καφενείο. Και σαφώς κανείς σοβαρός άνθρωπος δεν μπορεί να του δίνει σημαντική και ουσιαστική αξία. Και τώρα που τα καφενεία είναι κλειστά η δύναμή του έχει γίνει ακόμα μεγαλύτερη. Αλλά πραγματικά είναι στιγμές που τα «τιτιβίσματα» είναι απόλαυση.

ΥΓ3: Α και για να μην το ξεχάσουμε. Ο Σενγκέλια διέψευσε τον τσακωμό του με τον Μάικ Τζέιμς. Το πολύ-πολύ να τον βγάλουμε ψεύτη και τον Γεωργιανό.

ΥΓ4: Πάντως τον τελευταίο καιρό τα social media έχουν αποδειχθεί… χρυσάφι για να καταλάβει και ο τελευταίος δύσπιστος τι γίνεται στον… μικρόκοσμό μας. Και πόσο αντικειμενική είναι η «αντικειμενική» δημοσιογραφία. Η λεγόμενη οπαδική δημοσιογραφία τουλάχιστον είναι αληθινή. Αυτός που απευθύνεται στον κόσμο (είτε είναι πράσινος, είτε είναι κόκκινος, είτε είναι κίτρινος), είτε διαφωνείς μαζί του, είτε όχι, ξέρεις τι πρεσβεύει, ξέρεις τι πιστεύει και τον κρίνεις ανάλογα. Δεν είναι Όπου Φυσάει Άνεμος.

ΥΓ5: Μιλάμε για την υπέρτατη γελοιότητα το θέμα με τις τεχνικές ποινές. Ξεκάθαρο φάουλ στον Νέντοβιτς στο 74-66, με πάνω από ένα λεπτό για τη λήξη. Και ξαφνικά οι δύο βολές για τον Σέρβο, γίνονται μία για τη Ρεάλ, λόγω τεχνικής ποινής. Άραγε αυτούς τους διαιτητές τους ελέγχει πραγματικά κάποιος; Η ερώτηση ρητορική, η απάντηση γνωστή.

ΥΓ6: Με την Αδριατική Λίγκα τι γίνεται; Ξέρει κανείς; Συνεχίζεται; Γιατί βλέπω να ξαναβγαίνει στο προσκήνιο…


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Χάντμπολ: Η αποστολή της Εθνικής για την Ολλανδία
Χάντμπολ: Η αποστολή της Εθνικής για την Ολλανδία
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved