Και με 10 ασταμάτητο το τρένο του Μπόλονι!

Και με 10 ασταμάτητο το τρένο του Μπόλονι!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει στο Onsports.gr, για τη πέμπτη συνεχόμενη νίκη του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα και τον Μπόλονι, που έκανε ρεσιτάλ διαχείρισης στο δεύτερο ημίχρονο, όταν από το 54’ έπαιζε με παίκτη λιγότερο.

Τι και αν του λείπουν βασικοί παίκτες, τι και αν παίζει με δέκα παίκτες από το 54 , τι και αν έπαιζε με παίκτες, που δεν είχαν ρυθμό. Ο Παναθηναϊκός του Λάζλο Μπόλονι είναι εφτάψυχος και πέρασε και από τον Βόλο με ένα καθαρό σκορ το 2-0. Για έκτο συνεχόμενο παιχνίδι η ομάδα κράτησε το μηδέν στην άμυνα, πήρε την πέμπτη συνεχόμενη νίκη και πλέον μπορεί να ελπίζει σε κάτι, που δεν φαινόταν καν πριν από ενάμισι μήνα, στην έξοδο στην Ευρώπη.

Το περίεργο της νίκης του Παναθηναϊκού στον Βόλο ήταν, ότι έπαιξε καλύτερα με 10 παίκτες, από ότι έπαιξε με 11. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού βγήκαν με άλλη νοοτροπία στο δεύτερο ημίχρονο και όταν έμειναν και με δέκα σκύλιασαν, έπαιξαν με πάθος ο ένας, για τον άλλον και όλοι για την ομάδα. Και το 0-1 έγινε 0-2 και όλα τελείωσαν.

ΡΕΣΙΤΑΛ ΜΠΟΛΟΝΙ

Η νίκη έχει έναν μεγάλο πρωταγωνιστή και λέγεται Λάζλο Μπόλονι. Δεν είχε στην διάθεσή του τους Κουρμπέλη, Αλεξανδρόπουλο, Σένκεφελντ, αλλά πάλι βρήκε την λύση . Ο Χατζηθεοδωρίδης έπαιξε στην μεσαία γραμμή με τους Μαουρίσιο, Βιγιαφάνιες μπροστά του, αυτό δεν φάνηκε να βγήκε στο πρώτο ημίχρονο, αφού ο Βόλος είχε ένα δοκάρι και δύο πολύ καλές ευκαιρίες , αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν τα πολλά και φθηνά λάθη, που έκαναν όλοι οι παίκτες. Εκεί, λοιπόν, επενέβη ο Μπόλονι είπε αυτά, που είπε στο ημίχρονο και στο δεύτερο μέρος , όταν η ομάδα έμεινε με δέκα παίκτες λόγω της τραβηγμένης αποβολής του Χουάνκαρ ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος σαν ομάδα από το πρώτο. Πιο κοντά οι γραμμές , δεν άφησαν στον Βόλο τη δυνατότητα να πατήσει περιοχή (σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο, που η εικόνα ήταν πολύ κακή), οι Μαουρίσιο , Βιγιαφάνιες έκαναν ένα πολύ δυνατό δίδυμο στο κέντρο και ο Χατζηθεοδωρίδης σαν αριστερό μπακ ήταν πολύ καλύτερος από ότι χαφ και αμυντικά βοήθησε πάρα πολύ.

Χαρακτηριστικό όλων αυτών, που λέω είναι , ότι στο δεύτερο ημίχρονο ο Βόλος με παίκτη παραπάνω είχε μόλις μία καλή στιγμή στην απόκρουση του Διούδη στο 88 σε σουτ του Ριένστρα. Αντίθετα ο Παναθηναϊκός στο ίδιο διάστημα είχε το γκολ του Ιωαννίδη και κράτησε με άνεση αυτό το 0-2.

Ο Μπόλονι παρότι έμεινε με δέκα η ομάδα του δεν πανικοβλήθηκε , δεν προχώρησε σε γρήγορες αλλαγές και δικαιώθηκε. Σωστά άφησε όσο μπορούσε μέσα τους παίκτες, που με άνεση αν και με δέκα παίκτες κράταγαν το μηδέν. Και οι αλλαγές του ήρθαν προς το τέλος, όταν ο Ιωαννίδης και ο Μαουρίσιο είχαν μείνει από δυνάμεις και ο Αϊτόρ παρότι το καλό του δεύτερο ημίχρονο είχε μείνει και αυτός από… καύσιμα.

ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΚΑΙ ΚΑΜΠΕΤΣΗΣ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟΥΝ

Ο Φώτης Ιωαννίδης και ο Αργύρης Καμπετσής δικαιώνουν τον Μπόλονι, που τους έχει καθιερώσει στα τελευταία παιχνίδια και σκόραραν και σήμερα. Ο Ιωαννίδης αν και έφαγε πολύ ξύλο (ο Ευαγγέλου δεν τιμώρησε με κάρτες τους παίκτες του Βόλου) ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο έδωσε ρεσιτάλ σαν φορ κράτησε μπάλα, και όταν βρέθηκε απέναντι στον Κλέιμαν μετά από εξαιρετικά πάσα του Αϊτόρ έκανε το 0-2 και τελείωσε το παιχνίδι. Για το παιδί αυτό, επειδή δεν ακούγονται πολλά, θα πω, ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να ελπίζει, ότι θα εξελιχθεί. Δίνει ρεσιτάλ με τις κινήσεις που κάνει σαν φορ και κυρίως είναι ταπεινός και αυτό θα τον οδηγήσει ψηλά.

Ο Αργύρης Καμπετσής σαν αριστερό εξτρέμ ήταν και αυτός καλύτερος στο δεύτερο, αλλά στο πρώτο ημίχρονο έκανε την πιο σημαντική δουλειά , την στιγμή, που η ομάδα του είχε στριμωχτεί στα σχοινιά από τον Βόλο. Πέτυχε το 0-1 με σουτ μέσα από την περιοχή έπειτα από απόκρουση του Κλέιμαν σε κεφαλιά του Μαουρίσιο και αφού η μπάλα βρήκε και στον Γκρίλο και κατέληξε στα δίχτυα. Αυτό το γκολ ήταν το μισό παιχνίδι και έτσι αποδείχθηκε.

ΜΑΟΥΡΙΣΙΟ, ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ

Ο Μαουρίσιο για άλλο ένα παιχνίδι έδειξε την προσωπικότητά του , την ηγετική του μορφή και έδειξε, ότι είναι προπονητής στο γήπεδο,. Βοήθησε και τον Χατζηθεοδωρίδη, όσο έπαιξε δίπλα του έκανε ένα πολύ καλό δίδυμο με τον Βιγιαφάνιες, όταν με την τεχνική τους κράταγαν μπάλα στο δεύτερο ημίχρονο και ήταν αυτός, που δημιούργησε το 0-2. Από την άμυνα κέρδισε την μπάλα , έκανε μέτρα με την μπάλα έφυγε στον χώρο την κατάλληλη στιγμή έκανε πάσα στον Αϊτόρ και τα υπόλοιπα τα ξέρετε.
Αυτός ο Μαουρίσιο είναι ευλογία , για τον Παναθηναϊκό, που ήρθε το καλοκαίρι και παρότι επηρεασμένος από τον covid-19 ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο άφησε την …ψυχή του στο γήπεδο.

Ο ΔΙΟΥΔΗΣ ΦΥΛΑΚΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

Ο Σωκράτης Διούδης κράτησε για έκτο παιχνίδι ανέπαφη την εστία του και η επίδοσή του συγκρίνεται με κορυφαίες επιδόσεις , έχοντας κρατήσει το μηδέν σε 632 λεπτά . Και αν σήμερα το δοκάρι έκανε την δουλειά του στο πρώτο ημίχρονο και δεν χρειάστηκε να επέμβει παρά μόνο στο 88 στα προηγούμενα παιχνίδια είχε σπουδαίες αποκρούσεις, και είναι ένας από τους βασικούς λόγους, που η ομάδα έχει αυτό το σερί.

Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ

Για τον Ευαγγέλου δεν έχω να πω πολλά, ούτε για τον Φωτιά στο VAR. Με αυτά ας ασχοληθεί η ΠΑΕ, που… στηρίζει τον Κλάτενμπεργκ και επίσημα. Απλά αν του Χουάνκαρ είναι κόκκινη και όχι κίτρινη στο 51 του Μπα ήταν τρεις κόκκινες στο Περιστέρι, ενώ στο 60 ο Κιάκος κλώτσησε από πίσω στην γάμπα τον Καμπετσή, ήταν μαρς δεύτερη κίτρινη, που ο Ευαγγέλου δεν την έδειξε ποτέ και αν το παιχνίδι τελείωνε 1-1 τώρα θα λέγαμε άλλα. Εχει χαρίσει κάρτες στον Μπαρτόλο , στον Σάντος και άφησε ατιμώρητο το ξύλο των παικτών του Βόλου, αλλά ο Μπόλονι και οι παίκτες απάντησαν στο γήπεδο στον γνωστό από τα… παλιά Ευαγγέλου. Οσο για το πέναλτι, που φωνάζει ο Βόλος θα ήταν σκάνδαλο αν δινόταν, αφού ο Καμπετσής δεν μπορεί να το… κόψει το χέρι του στον βηματισμό και δεν το έχει σε αφύσικη θέση.

* Ναι η εικόνα της ομάδας στο πρώτο ημίχρονο δεν ήταν καλή, αλλά μην ξεχνάμε, ότι είχε πολλές και βασικές απουσίες. Ναι είχε και τύχη στο πρώτο μέρος ο Παναθηναϊκός , αλλά έτσι είναι αυτά. Πέρυσι στο ίδιο γήπεδο ο Παναθηναϊκός είχε χάσει τα άχαστα και ήρθε 1-1. Φέτος δεν ήταν από την άλλη πλευρά τόσο μεγάλες οι ευκαιρίες, αλλά του το χρώσταγε από πέρυσι του Παναθηναϊκού το διπλό σε αυτό το γήπεδο.
*Δεν χρειάζονται υπερβολές. Η μπάλα κάτω και το Σάββατο όλα για τη νίκη με τη Λαμία, για να χαρούμε και τη σημερινή νίκη πιο πολύ.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παναθηναϊκός: «Θέλει τον Σάντα Tιούμπ» (photos+video)

Παναθηναϊκός: «Θέλει τον Σάντα Tιούμπ» (photos+video)

ΝΠΣ Βόλος-Παναθηναϊκός 0-2: Με άγρια νιάτα και Μαουρίσιο ήρθε η πέμπτη σερί νίκη (video)

ΝΠΣ Βόλος-Παναθηναϊκός 0-2: Με άγρια νιάτα και Μαουρίσιο ήρθε η πέμπτη σερί νίκη (video)

Μπόλονι: «Εξαιρετική η προσπάθεια και η αλλαγή νοοτροπίας των παικτών»!

Μπόλονι: «Εξαιρετική η προσπάθεια και η αλλαγή νοοτροπίας των παικτών»!

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Ο Κώστας Νικούλι στο ΟΠΑΠ Game Time: Για τη φιέστα της ΑΕΚ, το ντέρμπι με Ολυμπιακό και την τέχνη
Ο Κώστας Νικούλι στο ΟΠΑΠ Game Time: Για τη φιέστα της ΑΕΚ, το ντέρμπι με Ολυμπιακό και την τέχνη
Παναθηναϊκός: «Ανάβει φωτιές» η Mundo Deportivo για τον Φώτη Ιωαννίδη
Παναθηναϊκός: «Ανάβει φωτιές» η Mundo Deportivo για τον Φώτη Ιωαννίδη
ΑΕΚ - Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
ΑΕΚ - Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Ο «τελικός της χρονιάς» στην Μπολόνια για τον Παναθηναϊκό AKTOR - Η ώρα και το κανάλι
Ο «τελικός της χρονιάς» στην Μπολόνια για τον Παναθηναϊκό AKTOR - Η ώρα και το κανάλι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved