Παναθηναϊκός: Ο Μπόλονι το είχε πει, «φίλος του προπονητή είναι το αποτέλεσμα»

Παναθηναϊκός: Ο Μπόλονι το είχε πει, «φίλος του προπονητή είναι το αποτέλεσμα»

Παναθηναϊκός: Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει στο Οnsports, για την πορεία του «τριφυλλιού» με τον Μπόλονι στον πάγκο και τα όσα είχε πει στην παρουσίαση του, που τα τηρεί κατά γράμμα.

Δεν είναι ανάγκη να πεις πολλά, για να καταλάβεις, ότι η πορεία του Λάζλο Μπόλονι στον Παναθηναϊκό βάσει αποτελεσμάτων μέχρι σήμερα είναι απόλυτα πετυχημένη.

Μόνο και μόνο, ότι πήρε την ομάδα από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας και την έχει στο -5 από την θέση, που οδηγεί στην Ευρώπη και στο -6 από την δεύτερη θέση, δείχνει, ότι όσο είναι αυτός στην ομάδα ο Παναθηναϊκός παίρνει αποτελέσματα.

Συνολικά το 9-2-3, που έχει ο Μπόλονι στον πάγκο με 9 νίκες σε 14 παιχνίδια μιλάει από μόνο του, ό,τι και να πω εγώ, ή ο άλλος. Κι όταν ήρθε ο Μπόλονι και όλοι λέγαμε, ότι το πρώτο που πρέπει να κάνει είναι να φέρει αποτελέσματα, διότι η ομάδα κινδυνεύει να μείνει εκτός τετράδας , δεν μπορούμε τώρα να λέμε ότι «ναι καλά τα αποτελέσματα , αλλά δεν παίζει μπάλα». Και ειδικά δεν μπορούμε να το λέμε για έναν προπονητή, που βρήκε ομάδα χτισμένη από άλλους , δεν έκανε αυτός την προετοιμασία και βρήκε μία ομάδα, που… φοβόταν να κερδίσει.

«ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ»

Και επειδή θα πρέπει να θυμόμαστε τι λένε οι προπονητές την παρουσίασή τους καλό είναι να θυμηθούμε μερικά πράγματα από αυτά, που μας είπε ο Μπόλονι στην παρουσίασή του τον περασμένο Οκτώβριο και αν τα κάνει η όχι. Διαβάστε μερικές από τις δηλώσεις του:

«Προτεραιότητα είναι οι βαθμοί. Λατρεύω να κερδίζω με 4-0, όμως σέβομαι και το 1-0, με ιδρώτα στο τέλος. Ο καλύτερος φίλος του προπονητή παραμένει το αποτέλεσμα».. 

«Τι με σόκαρε βλέποντας την ομάδα; Η έλλειψη εμπιστοσύνης και αυτοπεποίθησης…»

«Το σύγχρονο ποδόσφαιρο όλο αλλάζει και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής είναι μια επιχείρηση. Και σε κάθε επιχείρηση, υπάρχουν συμφέροντα. Προτεραιότητά μου είναι η ισορροπία, να καταλάβουν οι παίκτες ότι καλός ο εγωισμός, αλλά καλύτερο το συμφέρον της ομάδας».

«Ολοι οι παίκτες θα αξιολογηθούν. Δεν καταδικάζω κανέναν, αλλά είναι σαφές ότι δεν μπορείς να έχεις τις ίδιες απαιτήσεις από όλους. Πρέπει να καταλάβουν και οι ίδιοι πως αν κάποιος δεν καταφέρει να αναδειχθεί μέσα από τον Παναθηναϊκό, οφείλει να βάλει τον πήχη χαμηλότερα».

ΠΑΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ , ΕΠΑΝΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ

Αυτά είχε πει τον Οκτώβριο και μετά από τρεις μήνες, βλέπουμε τον Μπόλονι να παίζει για το αποτέλεσμα και ότι σέβεται και το 1-0, όπως είπε, αφού καλύτερος φίλος του προπονητή είναι το αποτέλεσμα. Πιστεύει κανείς κάτι διαφορετικό; Πιστεύει κανείς στην Ελλάδα, ότι όποιος δεν φέρνει αποτελέσματα αντέχει για πολύ στον πάγκο;

Απολύεται με συνοπτικές διαδικασίες και οι ομάδες πάνε στον επόμενο. Αρα σωστά είπε ο Μπόλονι, ότι ο καλύτερος φίλος του προπονητή είναι το αποτέλεσμα και αυτό κάνει.

Ο Ρουμάνος τεχνικός είπε ακόμα, ότι τον σόκαρε η έλλειψη εμπιστοσύνης και αυτοπεποίθησης, που είχαν οι παίκτες. Αλήθεια ήταν. Βρήκε τον Παναθηναϊκό χωρίς νίκη μετά από 4 αγωνιστικές και το κατάλαβε και αυτός την πρώτη αγωνιστική, που κάθισε στον πάγκο, όταν ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε του Βόλου , φαινόταν, ότι θα το πάρει το παιχνίδι και στο τελευταίο λεπτό ισοφαρίστηκε και έφερε 1-1 στο ΟΑΚΑ.

Πιο πριν με τον Πογιάτος στο πάγκο το ίδιο είχε γίνει στην Λάρισα, ο Παναθηναϊκός ισοφαρίστηκε στο τελευταίο λεπτό από μία κακή Λάρισα . Οι παίκτες του Παναθηναϊκού… φοβόντουσαν τη νίκη μετά τα όσα εγκληματικά είχαν γίνει το καλοκαίρι από Ρόκα, Πογιάτος με την ανοχή και την συμμετοχή Αλαφούζου. Μέσα σε τρεις μήνες με τον Μπόλονι ο Παναθηναϊκός έμαθε να κερδίζει….

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

Είπε ακόμα ο Μπόλονι, για την ισορροπία στα αποδυτήρια και ότι οι παίκτες πρέπει να καταλάβουν, ότι πάνω από όλους είναι η ομάδα και το συμφέρον της. Το απέδειξε, ότι το εννοούσε, αφού πέταξε εκτός ενδεκάδας τα μεγάλα συμβόλαια, επειδή δεν είναι σε καλή κατάσταση και εμπιστεύτηκε τα νέα παιδιά, που έχουν κ…. για τη νίκη και για να παίξουν.

Ακόμα στην παρουσίασή του είπε, ότι θα αξιολογήσει όλο το ρόστερ και όσοι δεν κάνουν θα πρέπει να αποχωρήσουν. Το έκανε. Τους χρησιμοποίησε όλους και σύμφωνα με τα δικά του θέλω έκανε την αξιολόγησή του. Δεν μπορεί να υπάρχει παίκτης, που να λέει, ότι δεν του έδωσε ευκαιρία ο προπονητής με εξαίρεση τον Αντονίτο, που πέρασε όμως μεγάλη ταλαιπωρία με το πρόβλημα υγείας.

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΠΟΛΟΝΙ ΤΟ ΞΕΡΑΜΕ ΑΠΟ ΟΤΑΝ ΗΡΘΕ

Τώρα βλέπω συνέχεια ενστάσεις, για το ποδόσφαιρο, που παίζει ο Παναθηναϊκός επί Μπόλονι. Οποιος έχει αυτές τις ενστάσεις δεν τον ξέρει τον Μπόλονι σαν προπονητή. Από την πρώτη στιγμή και εγώ είχα γράψει , αλλά και άλλοι συνάδελφοι, ότι ο Μπόλονι δεν νοιάζεται για την κατοχή της μπάλας.

 Τον ενδιαφέρει να έχει καλή αμυντική οργάνωση και να παίζει άμεσα στην επίθεση. Και αυτό βλέπουμε. Αυτό έκανε σε όλες τις ομάδες, που δούλεψε αυτό κάνει και στον Παναθηναϊκό. Μπορεί να μην είναι καλό στο …μάτι αυτό, αλλά στην Ελλάδα είμαστε και το αποτέλεσμα μετράει

ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ

Σε όλα αυτά συμπληρώστε , ότι ο Μπόλονι παίζει συνέχεια με πολλές απουσίες παικτών . Η ομάδα χτυπήθηκε από τον covid-19, έχασε τον αρχηγό της τον Κουρμπέλη για ενάμισι μήνα, αναγκάστηκε ο Μπόλονι  να κάνει χαφ τον στόπερ Βέλεθ, έχασε για καιρό τον καλύτερό της ποιοτικό μέσο τον Βιγιαφάνιες, έμεινε για καιρό χωρίς δεξί μπακ και έβαλε εκεί τον Μολό ο Ρουμάνος τεχνικός.

Όλα αυτά δεν είναι δικαιολογίες είναι μία πραγματικότητα. Και η αλήθεια είναι, ότι με όλες αυτές τις αντιξοότητες ο Μπόλονι έχει φέρει αποτελέσματα στον Παναθηναϊκό, που ελάχιστοι φανταζόντουσαν, όταν ήρθε στην ομάδα.

Οσο έρχονται τα αποτελέσματα κανείς δεν μπορεί να του πει κάτι, αν έρθουν ένα , δύο άσχημα αποτελέσματα θα φουντώσει η κουβέντα και για το ότι η ομάδα δεν παίζει καλή μπάλα και για το ότι μιλάει ….απότομα στους παίκτες.

Και επειδή αυτή η κουβέντα με την μπάλα, που παίζει η ομάδα είναι σχετική βλέπετε να εκτιμήθηκε από τον Αλαφούζο η μπάλα, που έπαιζε η ομάδα πέρυσι ειδικά στον δεύτερο γύρο; Όχι . Με επιστολή απολύθηκε ο Δώνης. Και δεν βλέπω και καμία ομάδα να μου βγάζει τα μάτια με την μπάλα που παίζει. Όλα είναι σχετικά.

Αν με ρωτάτε ο δικός μου Παναθηναϊκός θέλω να διεκδικεί τίτλους να κάνει πορείες στην Ευρώπη και να παίζει επιβλητικό ποδόσφαιρο. Βλέπετε να συμβαίνει κάτι από όλα αυτά; Όχι βέβαια. Η ομάδα είναι εκτός διεκδίκησης τίτλων και κάθε χρόνο γκρεμίζει και χτίζει, έχει μόνο στόχο την έξοδο στην Ευρώπη.

 Αυτό δεν αλλάζει , όπως βλέπετε και έχουμε φθάσει στο σημείο φέτος να θεωρούμε επιτυχία αν βγούμε τέταρτοι. Αν, λοιπόν, δεν αλλάξει αυτό, αν δεν φθάσει πάλι στην κορυφή ο Παναθηναϊκός , αν δεν βγει Ευρώπη να κάνει πορείες , οτιδήποτε άλλο  λέμε είναι περιττό, είναι σαν να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας. Εκεί είναι το πρόβλημα και όχι ο Μπόλονι και ο κάθε Μπόλονι.

*Ολοι αυτοί, που εμπιστεύεται στην ΠΑΕ ο Αλαφούζος είναι το πρόβλημα. Στελέχη λίγα για το μέγεθος του Παναθηναϊκού, βολεμένοι, που προκειμένου να καλύψουν την… πλάτη τους δεν έχουν πρόβλημα να κατηγορήσουν τον εκάστοτε προπονητή. Φέτος είναι ο Μπόλονι , πέρυσι ο Δώνης και η ζωή συνεχίζεται. Εξαίρεση αποτελούν ένα, δύο το πολύ.

*Το παιχνίδι στον Βόλο και με σημαντικές απουσίες στα χαφ και άμυνα(Σένκεφελντ, Αλεξανδρόπουλος) είναι επικίνδυνο να σταματήσει το σερί. Και σε αυτό η μεγαλύτερη ευθύνη είναι στον Ντρεοσί, που έχουμε φθάσει 25 Γενάρη και ακόμα περιμένουμε τους δύο, τρεις παίκτες ενδεκάδας, που ζήτησε ο Μπόλονι εδώ και ένα μήνα. Και κυρίως το χαφ, που είναι απαραίτητο και τώρα φαίνεται πιο πολύ με τόσες απουσίες.

*Το ότι ο Γιάννης Αλαφούζος τιτιβίζει για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2 και δεν έχει βγει ακόμα να μιλήσει στον κόσμο του Παναθηναϊκού, για τα λάθη του και τι σκοπεύει να κάνει δεν χρειάζεται να το σχολιάσω…


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παναθηναϊκός: «Επαφές με Ίντερ για Βαγιαννίδη» (photos)

Παναθηναϊκός: «Επαφές με Ίντερ για Βαγιαννίδη» (photos)

Παναθηναϊκός: Πρόταση παραμονής σε Καμπετσή έως το 2024, θετικός ο παίκτης! (photos)

Παναθηναϊκός: Πρόταση παραμονής σε Καμπετσή έως το 2024, θετικός ο παίκτης! (photos)

Παναθηναϊκός: Η ατάκα του Μπόλονι για την μεταγραφική ενίσχυση! (photos)

Παναθηναϊκός: Η ατάκα του Μπόλονι για την μεταγραφική ενίσχυση! (photos)

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε ΠΑΟΚ - Μπριζ, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός και Στέφανο Τσιτσιπά
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε ΠΑΟΚ - Μπριζ, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός και Στέφανο Τσιτσιπά
Ραντεβού με την ιστορία έχουν ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα και ο Ολυμπιακός στην Πόλη!
Ραντεβού με την ιστορία έχουν ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα και ο Ολυμπιακός στην Πόλη!
Elite League: Νίκες για Μίλωνα, Ηρακλή και Ψυχικό
Elite League: Νίκες για Μίλωνα, Ηρακλή και Ψυχικό
Στο Παγκόσμιο Συλλόγων η Ατλέτικο Μαδρίτης
Στο Παγκόσμιο Συλλόγων η Ατλέτικο Μαδρίτης
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved