Στήριξη (αγωνιστική) απ’ όλους

Στήριξη (αγωνιστική) απ’ όλους

Ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για τον Παναθηναϊκό του Όντετ Κάτας που μέρα με την ημέρα προσθέτει όλο και περισσότερα στοιχεία του στο παιχνίδι του «τριφυλλιού», τονίζοντας όμως πως ακόμα θέλει δουλειά πολλή.

Η αλήθεια είναι πως το ματς του Παναθηναϊκού στη Λάρισα ήταν… χορταστικό. Όσοι το είδαν είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια πολύ όμορφη μπασκετική παράσταση με παίκτες με… περίσσιο επιθετικό ταλέντο. Αλλά φυσικά αυτό δεν ήταν κάτι που άρεσε το ίδιο και στον Όντετ Κάτας. Ο Ισραηλινός τεχνικός, από την πρώτη ημέρα που πάτησε το πόδι του στο ΟΑΚΑ, δεν κρύφτηκε. Είπε ξεκάθαρα ότι θέλει να δει την ομάδα του να παίζει επιθετικά και γρήγορα, αλλά και να διορθώσει όλα τα κακώς κείμενα στην αμυντική της λειτουργία. Και αυτό μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει. Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως οι «πράσινοι» δέχθηκαν σχεδόν 90 πόντους στο… ρελαντί από την ομάδα του Νίκου Παπανικολόπουλου. Η οποία απροπό έχει τεράστιο επιθετικό ταλέντο.

Ο Όντετ Κάτας έχει μπροστά του πολλή δουλειά ακόμα για να μπορέσει να πάρει από τους παίκτες του το 100% των δυνατοτήτων τους και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Βέβαια, δεν υπάρχει χρόνος. Οι συνεχόμενε υποχρεώσεις του «τριφυλλιού» αναγκάζουν τον Ισραηλινό προπονητή και τους συνεργάτες του να βγάζουν όσο το δυνατόν περισσότερη δουλειά σε ελάχιστο αριθμό προπονήσεων, κάτι που κάνει εξαιρετικά δύσκολο το έργο τους.

Ώρα για το step up απ’ όλους

Και αυτό που θέλει ο Κάτας από όλους τους παίκτες του είναι… στήριξη. Και εξηγούμαστε. Είναι προφανές και λόγω της ξεκάθαρης αγωνιστικής κατάστασης των παικτών πως κάποιοι από τους «πράσινους» θα πρέπει να κάνουν ένα βήμα μπροστά. Ο Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή, σε πολύ μεγάλο βαθμό, στηρίζεται στην Ελληνική του τριπλέτα (Παπαγιάννη, Παπαπέτρου, Μήτογλου), στο «δολοφονικό» ένστικτο και τη μεγάλη κλάση του Νεμάνια Νέντοβιτς, αλλά και την εμπειρία και την ποιότητα των Μακ και Ρος. Αυτοί όμως (και με τα φυσιολογικά τους σκαμπανεβάσματα και τους τραυματισμούς) δεν αρκούν. Θα πρέπει και οι παίκτες που έρχονται από πίσω να επιδείξουν σταθερότητα με την οποία θα κερδίσουν την εμπιστοσύνη του προπονητή τους.

Οι «πράσινοι» αναχωρούν για Μαδρίτη, την Τετάρτη αγωνίζονται με την Ρεάλ, την Πέμπτη επιστρέφουν, την Παρασκευή αντιμετωπίζουν την Βαλένθια και την Κυριακή υποδέχονται τον Προμηθέα. «Βουνό» η τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου.

Με αυτούς τους ρυθμούς γίνεται εύκολα αντιληπτό πως είναι αδύνατον ο Παναθηναϊκός να στηριχτεί σε 5 και 6 παίκτες. Θα πρέπει άπαντες να κάνουν το step up και να λύσουν τα χέρια του προπονητή τους. Αλλιώς ο Κάτας όσο και να θέλει δεν θα μπορέσει σε καμία στιγμή να παρουσιάσει στο παρκέ την ομάδα που έχει οραματιστεί.

ΥΓ: Ακόμα δεν μπήκαμε στην εποχή των Αποκριών και οι μάσκες… έπεσαν. Να είναι καλά το twitter.


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved