Σοβαρότητα και προσοχή στη… μπανανόφλουδα

Σοβαρότητα και προσοχή στη… μπανανόφλουδα

Ο Παναθηναϊκός «σιγά-σιγά» αλλάζει σελίδα και ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για την νίκη επί της Χίμκι και την επόμενη ημέρα του «τριφυλλιού»

Κοιτώντας ξερά το χθεσινό αποτέλεσμα του Παναθηναϊκού κόντρα στη Χίμκι θα πούμε ότι αυτό που μετράει είναι η νίκη. Αν παραμερίσουμε τις όποιες ιδιαιτερότητες της συγκεκριμένης αναμέτρησης αυτό που έχει σημασία στο τέλος της ημέρας είναι ότι ο Παναθηναϊκός προσέθεσε μία ακόμα νίκη στο ενεργητικό του. Μια νίκη που τον βοηθάει και βαθμολογικά, αλλά και ψυχολογικά. Και τη δεδομένη χρονική στιγμή και τα δύο αυτά στοιχεία είναι υπερπολύτιμα για τον Όντετ Κάτας και τους παίκτες του.

Το λάθος του «τριφυλλιού»

Από εκεί και πέρα το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να κάνει ο Παναθηναϊκός είναι να μείνει στην νίκη επί της Χίμκι. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ναι μεν οι «πράσινοι» αγωνιζόντουσαν» χωρίς δύο από τους καλύτερους παίκτες τους, τον Ιωάννη Παπαπέτρου και τον Γιώργο Παπαγιάννη, αλλά και από την άλλη ο (νέος) τεχνικός των Ρώσων, Αντρέι Μάλτσεφ, έχει να διαχειριστεί ένα σύνολο με πέντε τρανταχτές απουσίες. Σβεντ, Μονρό, Τίμα, Μπούκερ και Βιάλτσεφ. Οπότε γίνεται εύκολα αντιληπτό πως, όπως και η αναμέτρηση της Τουρκίας με τη Φενέρ, έτσι και αυτή κόντρα στη Χίμκι δεν μας επιτρέπει να βγάλουμε πολλά ασφαλή συμπεράσματα για τον Παναθηναϊκό του Όντετ Κάτας.

Με… γυμνό μάτι

Βέβαια, κάποια πράγματα φάνηκαν καθαρά. Η διάθεση του Παναθηναϊκού να «τρέξει» το γήπεδο, το πλάνο του Ισραηλινού τεχνικού να περάσει πρόσωπα και μπάλες στη ρακέτα και φυσικά η ψυχολογία συγκεκριμένων παικτών. Ήταν γνωστό εξ αρχής ότι και με την απουσία το Παπαγιάννη ο Ντίνος Μήτογλου θα πάταγε για αρκετή ώρα παρκέ είτε στο «4», είτε στο «5». Ο Έλληνας παίκτης είναι σε εξαιρετική κατάσταση και με τον Κάτας στο «τιμόνι» φαίνεται ακόμα περισσότερο βελτιωμένος. Η παρουσία του στο «4» του έχει ανεβάσει την ψυχολογία και αυτό φαίνεται όταν αγωνίζεται ακόμα και στη θέση του σέντερ.

Όμως, προσοχή. Ξαναλέμε. Το χθεσινό παιχνίδι με την Χίμκι δεν μπορεί να είναι αντιπροσωπευτικό για την κατάσταση του Παναθηναϊκού. Οι Ρώσοι δεν ήταν στον βαθμό ανταγωνιστικότητας που θα ήταν αν είχαν στην σύνθεσή τους ακόμα και δύο από τους πέντε συνολικά απόντες τους.

«Σιγά-σιγά»

Ο Κάτας πάντως φαίνεται να κάνει τη δουλειά του και να μην βιάζεται. «Σιγά-σιγά», όπως επανέλαβε αρκετές φορές στην συνέντευξη Τύπου. Άλλωστε αυτό που έχει σημασία είναι να προσαρμοστεί ο ίδιος με τον σωστό τρόπο στους… παίκτες του, αλλά και εκείνοι στη φιλοσοφία του. Και αυτό δεν είναι κάτι που συμβαίνει από την μία ημέρα στην άλλη. Είναι μια χρονοβόρα διαδικασία.

Crash tests

Πλέον ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του την αναμέτρηση της Κυριακής στη Λάρισα και ακολουθούν δύο πολύ δύσκολα παιχνίδια με ισπανικό φόντο. Την Τετάρτη στη Μαδρίτη, κόντρα στη Ρεάλ και την Παρασκευή στο ΟΑΚΑ κόντρα στη Βαλένθια. Και τα δύο ματς θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως δύο πολύ καλά crash tests, ειδικά αν είναι σε θέση να αγωνιστούν τόσο ο Ιωάννης Παπαπέτρου (έχει απουσιάσει από τα 4 τελευταία ματς του «τριφυλλιού» λόγω ενοχλήσεων στο γόνατο), όσο και ο Γιώργος Παπαγιάννης (θλάση).

ΥΓ: Ο Όντετ Κάτας ξεκαθάρισε πως η απόφαση του να μην αγωνιστεί καθόλου ο Μάρκους Φόστερ δε σημαίναι αυτομάτως πως έχει παρθεί απόφαση για αντικατάσταση του Αμερικανού παίκτη. Και η αλήθεια είναι πως ο Φόστερ ούτε αγωνιστικά, αλλά ούτε και ψυχολογικά μοιάζει έτοιμος. Ακόμα και να αποφασιστεί να γίνει μια αλλαγή στο ρόστερ δεν θα είναι εύκολη γιατί εξαρτάται από πολλές παραμέτρους (αγωνιστικές και οικονομικές).


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Μήτογλου... βαρβάτος και ωραίος - Έτσι «κατάπιε» τη Χίμκι (video)

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Μήτογλου... βαρβάτος και ωραίος - Έτσι «κατάπιε» τη Χίμκι (video)

Η βαθμολογία της Euroleague μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού (photo)

Η βαθμολογία της Euroleague μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού (photo)

Κάτας: «Μου άρεσε πάρα πολύ η προσπάθεια των παικτών μου»

Κάτας: «Μου άρεσε πάρα πολύ η προσπάθεια των παικτών μου»

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
ΠΑΟΚ: Αμφίβολος ο Ντεσπόντοφ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
ΠΑΟΚ: Αμφίβολος ο Ντεσπόντοφ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved