Μία καινούρια (ακόμα πιο δύσκολη) αρχή!

Μία καινούρια (ακόμα πιο δύσκολη) αρχή!

Ο Παναθηναϊκός έχει αλλάξει σελίδα και ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για την πίεση που υπάρχει στον Όντετ Κάτας

Αν η αρχή που έκανε ο Παναθηναϊκός το καλοκαίρι ήταν μια φορά δύσκολη, αυτή που επιχειρούν να κάνουν τώρα οι «πράσινοι» είναι… εκατό. Και όχι. Δεν υπερβάλουμε.

Το περασμένο καλοκαίρι ο Γιώργος Βόβορας κλήθηκε να σηκώσει στους ώμους του ένα πολύ μεγάλο βάρος. Να υπηρετήσει ένα project με απίστευτες δυσκολίες. Με πολύ μικρές οικονομικές δυνατότητες, χωρίς την «προστασία» του ονόματος Γιαννακόπουλου (για πρώτη φορά στα χρονικά) αλλά και την δική του πρώτη φορά σε πάγκο τόσο μεγάλης ομάδας, ως πρώτος προπονητής. Παρ’ όλα αυτά είχε την ευκαιρία να έχει στη διάθεσή του παίκτες που έχει επιλέξει ο ίδιος, παίκτες με τους οποίους δούλεψε από την πρώτη ημέρα και παράλληλα είχε την άνεση του χρόνου. Είχε μπροστά του την περίοδο της προετοιμασίας για να μπορέσει να δουλέψει όλα όσα ήθελε με τους συνεργάτες του.

Ότι ακριβώς δεν έχει ο Όντετ Κάτας. Ο Ισραηλινός τεχνικός είναι ένας προπονητής ο οποίος ήρθε στον Παναθηναϊκό (υπό τις ίδιες οικονομικές και διοικητικέ συνθήκες) μεσούσης της περιόδου, σε μια ομάδα που δεν είναι δική του. Που δεν έχει διαλέξει τους παίκτες και που μέχρι πρότινος είχε μάθε να αγωνίζεται με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Και τώρα, ο Κάτας, οφείλει να πάρει τους παίκτες αυτούς και χωρίς να έχει την πολυτέλεια του χρόνου και των προπονήσεων να τους αλλάξει… μυαλό και να τους εμφυσήσει την νοοτροπία και την φιλοσοφία του. Ένα εγχείρημα που μοιάζει να έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας.

Στον αγώνα με τον Άρη στο «Αλεξάνδρειο», σίγουρα ο Παναθηναϊκός έδειξε πολύ καλύτερη εικόνα σε σχέση με αυτόν της Τουρκίας. Όμως, μην υπερβάλουμε. Ακόμα και στην Θεσσαλονίκη (με μιάμιση προπόνηση) πόσα να μπορούσε να άλλαζε ο Ισραηλινός; Για να φανεί η δουλειά του στους παίκτες θα πρέπει να περάσει ένα αρκετά σεβαστό διάστημα. Αυτό λέει η λογική. Αυτό λέει το μπάσκετ. Είναι πολύ θετικό για τους «πράσινους» πως μέχρι τον αγώνα της Πέμπτη μεσολαβούν τρεις γεμάτες προπονήσεις, έτσι ώστε σιγά-σιγά να μπορέσει ο Κάτας να βάζει στο παιχνίδι του «τριφυλλιού» τα δικά του στοιχεία. Κάποια έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους, αλλά δεν αποκλείεται τα στοιχεία αυτά να έχουν να κάνουν και με την απουσία του Ιωάννη Παπαπέτρου ο οποίος δεν έχει τεθεί στην διάθεση του προπονητή του.

Πίεση, πίεση, πίεση!

Ο κόσμος θα πρέπει να αντιληφθεί ότι για να μπορέσει ο Παναθηναϊκός να γίνει ο Παναθηναϊκός του Κάτας θα πρέπει να περάσει χρόνος. Και ο Φιλ Τζάκσον να ερχόταν τώρα σε αυτόν τον Παναθηναϊκό θα ήθελε το χρόνο του για να αφήσει το… αποτύπωμά του στην αγωνιστική ταυτότητα των «πράσινων». Και πάντα υπό την πίεση της ομάδας που λέγεται Παναθηναϊκός και υπό την πίεση των αποτελεσμάτων. Αποτελέσματα που οι «πράσινοι» τα έχουν μεγαλύτερη ανάγκη από ποτέ. Αρχής γενομένης από την αναμέτρηση της Πέμπτης με την Χίμκι στο ΟΑΚΑ.


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Super League: Ντέρμπι κορυφής ΑΕΚ - Παναθηναϊκός | Επικίνδυνοι έξοδοι για ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό
Super League: Ντέρμπι κορυφής ΑΕΚ - Παναθηναϊκός | Επικίνδυνοι έξοδοι για ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό
Αγωνία για Λούκα Βιλντόζα - Διάρρηξη στο σπίτι του
Αγωνία για Λούκα Βιλντόζα - Διάρρηξη στο σπίτι του
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (24/04) - «Πώρωση» στο ντέρμπι
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (24/04) - «Πώρωση» στο ντέρμπι
NBA: «Έσπασαν» το Μιλγουόκι οι Πέισερς - Διέλυσαν τους Μπακς και έκαναν το 1-1
NBA: «Έσπασαν» το Μιλγουόκι οι Πέισερς - Διέλυσαν τους Μπακς και έκαναν το 1-1
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved