Διπλό όλο… γλύκα με Καμπετσή και Διούδαρο!

Διπλό όλο… γλύκα με Καμπετσή και Διούδαρο!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει στο Onsports.gr για τη μεγάλη νίκη που πέτυχε ο Παναθηναϊκός επί του Αρη στη Θεσσαλονίκη.

Αυτό το διπλό, που πέτυχε στην Θεσσαλονίκη ο Παναθηναϊκός επί του Αρη με 1-0 ήταν όλο γλύκα. Πολύ… γλυκό, όπως ήρθε και φαντάζομαι, ότι θα έχουν μεγάλη στενοχώρια τώρα τόσο στον Άρη, όσο και τα φιλαράκια τους στον Πειραιά… Για αυτό είναι πιο γλυκό αυτό το διπλό.

Διότι το πήρες μέσα στην έδρα του Άρη, που έκανε τα πάντα για να κερδίσει, έπαιξε με τρομερό πάθος, σκυλίσια όπως είχε παίξει και κόντρα στον Ολυμπιακό πριν λίγο καιρό. Τι όχι;

Και μία νίκη, που έχει διάφορους πρωταγωνιστές. Στο γήπεδο ήταν ο Καμπετσής, που σκόραρε και δικαίωσε τον Μπόλονι, που τον εμπιστεύτηκε. Όσοι διαβάσατε το τελευταίο μπλογκ μου έγραφα λίγο πριν το τέλος ότι «Ο Καμπετσής ήταν για να φεύγει πριν λίγο καιρό και την Κυριακή μην αποκλείουμε να τον δούμε και βασικό στο παιχνίδι με τον Άρη, όπου ο Μπόλονι ετοιμάζει εκπλήξεις». Και έπαιξε ο Καμπετσής και γκολ έβαλε και ταλαιπώρησε πολύ την άμυνα του Αρη και έδειξε, ότι είναι εδώ, ενώ πριν λίγο καιρό ετοίμαζε… βαλίτσες. Ο Καμπετσής δεν βοήθησε μόνο με το γκολ, που πέτυχε, αλλά και ανασταλτικά παίζοντας κατά βάση αριστερά.

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΔΙΟΥΔΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ… ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΥΣ

Ο δεύτερος πρωταγωνιστής λέγεται Διούδης. Αν δεν ήταν ο Σωκράτης σε τόσο μεγάλη ημέρα ο Παναθηναϊκός δεν θα είχε κερδίσει διότι η αλήθεια είναι, ότι δέχθηκε πίεση και ο Αρης έχασε κλασικές ευκαιρίες. Ο Διούδης για άλλο ένα παιχνίδι κατέβασε τα ρολά, όταν χρειάστηκε και έδωσε απαντήσεις σε όσους ακόμα τολμούν και τον αμφισβητούν. Εβγαλε τέσσερα τετ-α-τετ και είναι ο βασικός λόγος, που ο Παναθηναϊκός κράτησε το μηδέν, για άλλο ένα παιχνίδι. Ο Διούδαρος έδωσε απαντήσεις και στους τραμπούκους, που ήταν στην εξέδρα και τον έβριζαν χυδαία.

ΤΟ ΡΙΣΚΟ ΜΠΟΛΟΝΙ, Ο ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ ΚΑΙ Ο ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

Ο Λάζλο Μπόλονι πήρε μεγάλο ρίσκο και το αποτέλεσμα τον δικαίωσε. Προσοχή δεν λέω για την εμφάνιση της ομάδας ειδικά από το 35 έως το 60, όπου αμυνόταν σθεναρά και στο μάτι αυτό δεν άρεσε, όταν είσαι ο Παναθηναϊκός, αλλά ας σκεφτούμε, ότι είχε τον Μαουρίσιο για πρώτη φορά μετά την ταλαιπωρία του covid-19 (έσκασε στο δεύτερο ημίχρονο), δεν είχε τον Κουρμπέλη και έπαιζε σε άλλο ένα παιχνίδι χωρίς κλασικό δεξί μπακ, αλλά με τον Μολό, που κατ’ ανάγκη αγωνίστηκε εκεί.

Ο Μπόλονι πήρε το ρίσκο έβγαλε έξω και τους βασικούς επιθετικούς με στόχο να τρέξει τον Αρη και τον έτρεξε. Πρέσαρε ψηλά και δημιούργησε καταστάσεις και με τον Καμπετσή, που σκόραρε και με τον Εμανουηλίδη, που πήγε να βάλει ένα φοβερό γκολ, όταν πέρασε τέσσερις, αλλά τον σταμάτησε ο Σιαμπάνης και τον Ιωαννίδη, που έκανε σπουδαίο παιχνίδι σαν φορ. Πριν το ματς βλέποντας αυτή την ενδεκάδα του Μπόλονι οι περισσότεροι έκραζαν , αλλά στο τέλος το διπλό ήρθε. Γούρι μας πάει αυτό και μακάρι πριν το ματς να ….κράζουμε τις ενδεκάδες του Μπόλονι και μετά το ματς να χαιρόμαστε.

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Αν κάτι μπορούμε να πούμε πλέον είναι, ότι ο Μπόλονι δουλεύει πολύ στα στημένα. Πέτυχε η ομάδα γκολ από στημένη φάση, ενώ είχε και άλλη ευκαιρία για γκολ. Είναι φανερό, όμως, ότι η ομάδα θέλει βελτίωση στην αμυντική της λειτουργία. Ο Αρης είχε 13 τελικές στην εστία και δεν πέτυχε γκολ. Με τέτοια νούμερα δεν μπορείς να έχεις συνέχεια, διότι δεν μπορεί να τα βγάζει όλα ο Διούδης. Και τώρα, που η ομάδα μείωσε στους πέντε από τον Αρη, για να έχει τύχη και να μπορεί να μιλάει για έξοδο στην Ευρώπη είναι απαραίτητο να έρθει και η βελτίωση της αμυντικής λειτουργίας. Εύχομαι και ελπίζω να γίνει αυτό με την επιστροφή και του Κουρμπέλη, αφού ο Βέλεθ όσο φιλότιμος και αν είναι δεν είναι η θέση του αμυντικό χαφ. Ο Βέλεθ, που έχασε μεγάλη ευκαιρία να τελειώσει το ματς πάλι στημένη φάση, αλλά είναι και αυτός, που κάνει στην ασίστ στον σκόρερ Καμπετσή.

ΠΟΥΓΓΟΥΡΑΣ ΚΑΙ ΧΟΥΑΝΚΑΡ

Σήμερα θέλω να πω ένα μπράβο στον Πούγγουρα, που είχε αρκετές σωτήριες επεμβάσεις και έκανε το καλύτερο του παιχνίδι, αλλά και στον Χουάνκαρ, που ήταν εξαιρετικός και δεν είχε αμυντικά προβλήματα, ενώ είχε εξαιρετικά χτυπήματα στα στημένα. Ολοι έδωσαν την ψυχή τους, ακόμα και οι αλλαγές όσο έπαιξαν και είδαμε μετά από καιρό και τον Χατζηθεοδωρίδη. Ισως και οι αλλαγές να έπρεπε να γίνουν πιο νωρίς, διότι κάποιοι δεν είχαν ανάσες, αλλά τέλος καλό, όλα καλά…

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ

Δεν το λέω επειδή ήρθε η νίκη σήμερα σε ένα ματς, που θα μπορούσε ο Παναθηναϊκός και να το χάσει. Είναι χίλιες φορές να βλέπεις τα ελληνάκια μέσα τα δικά μας παιδιά, να τρέχουν να ματώνουν, να κάνουν κατάθεση ψυχής από το να βλέπεις ξένους μέτριους παίκτες, που δεν έχουν προσφέρει το παραμικρό. Αν κάποια στιγμή σε αυτή η ομάδα υπάρξει ένα πλάνο και φέρουν όχι πολλούς , αλλά τρεις-τέσσερις ξένους παίκτες σαν τον Μαουρίσιο τότε θα γίνει ένα βήμα μπροστά.

* Ο Καρυπίδης έκανε λέει φραστική επίθεση στον Μπόλονι στο ημίχρονο του αγώνα. Καμία έκπληξη. Όταν κάνεις κακές… παρέες έχεις και ίδιες συμπεριφορές.

* Γέλασε λίγο το χειλάκι μας μετά από καιρό. Διότι αυτή είναι μία μεγάλη νίκη και για πρώτη φορά η ομάδα είναι πέντε πόντους μακριά από την θέση, που βγαίνει στην Ευρώπη. Εχει δρόμο ακόμα, όμως, θέλει διάρκεια.

* Τα φιλαράκια τους από τον… Πειραιά έγραφαν όλη την εβδομάδα, ότι έβαλαν τον Σιδηρόπουλο για να σφάξει τον Αρη. Εγώ είδα τον Σιδηρόπουλο να αφήνει ατιμώρητο το χαστούκι του Σούντγκρεν στον Εμμανουηλίδη στο 40’ και τη γονατιά του Μπεναλουάν στον Ιωαννίδη στο 45’. Ηταν και οι δύο στα όρια της κόκκινης και ο Σιδηρόπουλος, που πήγε να… παίξει Αρη δεν έδειξε, ούτε κίτρινη και σε όλο το ματς μάσησε από τα… μπινελίκια που άκουγε απέξω και έπαιζε Άρη.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άρης - Παναθηναϊκός 0-1: Τα highlights της «πράσινης» νίκης (video+photos)

Άρης - Παναθηναϊκός 0-1: Τα highlights της «πράσινης» νίκης (video+photos)

Διούδης: Η χαρά για τη νίκη του Παναθηναϊκού και το ξέσπασμα για τις ύβρεις! (video)

Διούδης: Η χαρά για τη νίκη του Παναθηναϊκού και το ξέσπασμα για τις ύβρεις! (video)

Παναθηναϊκός: Το καυστικό σχόλιο του Αλαφούζου μετά τη νίκη επί του Άρη!

Παναθηναϊκός: Το καυστικό σχόλιο του Αλαφούζου μετά τη νίκη επί του Άρη!

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Παναθηναϊκός AKTOR: Πέντε χρόνια από τον θάνατο του Θανάση Γιαννακόπουλου – Η συγκινητική ανάρτηση
Παναθηναϊκός AKTOR: Πέντε χρόνια από τον θάνατο του Θανάση Γιαννακόπουλου – Η συγκινητική ανάρτηση
«Μάξι, παικτάρα, τριφυλλάρα – Στο Top-3 ο Φορτούνης»: Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων
«Μάξι, παικτάρα, τριφυλλάρα – Στο Top-3 ο Φορτούνης»: Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ντεσάν επιβεβαίωσε το «άκυρο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες - Τι συμβαίνει με Εμπαπέ
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ντεσάν επιβεβαίωσε το «άκυρο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες - Τι συμβαίνει με Εμπαπέ
NBA: «Ισοπεδωτικοί» οι Λέικερς, ο Μπράνσον «εκτέλεσε» τους Ουόριορς | Αποτελέσματα και βαθμολογίες
NBA: «Ισοπεδωτικοί» οι Λέικερς, ο Μπράνσον «εκτέλεσε» τους Ουόριορς | Αποτελέσματα και βαθμολογίες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved