Παπαγιάννης, Μήτογλου και… Διαμαντίδης

Παπαγιάννης, Μήτογλου και… Διαμαντίδης

Ο Παναθηναϊκός ψάχνει τρόπους να επιστρέψει και ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για όσα συνέβησαν το τελευταίο διάστημα

Κάλιο αργά παρά ποτέ. Ο Παναθηναϊκός έστω και καθυστερημένα έβγαλε σημάδια… αντίδρασης και… ζωής στον αγώνα με την ΑΕΚ. Έστω και με… χρονοκαθυστέρηση φαίνεται ότι η λύση της συνεργασίας με τον Γιώργο Βόβορα «διέγειρε» τους παίκτες του Παναθηναϊκού και οι περισσότεροι κόντρα στην ΑΕΚ έδειξαν αρκετά καλά σημάδια. Και λέμε οι περισσότεροι γιατί οι… γνωστοί-άγνωστοι κυμάνθηκαν και πάλι σε επίπεδα κάτω του μετρίου.

Πάμε να κάνουμε τη σούμα. Ο Παναθηναϊκός πήρε μια πολύ σπουδαία νίκη κόντρα στην πολύ καλή ΑΕΚ. Σε ένα παιχνίδι που θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο για την τελική κατάταξη. Μη ξεχνάμε ότι οι δύο ομάδες είναι στις πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος, βρίσκονται σε κακό… φεγγάρι και προερχόντουσαν από την ήττα από το Λαύριο. Μία αγωνιστική πριν ο Παναθηναϊκός, δύο η ΑΕΚ.

Ο Κώστας Χαραλαμπίδης είδε τους παίκτες του να αντιδρούν. Είδε τους παίκτες του να βγάζουν εγωισμό και να παίρνουν μια νίκη που θα τους βοηθήσει πάρα πολύ στο ψυχολογικό κομμάτι. Στο να μπορέσουν δηλαδή να πατήσουν και πάλι στα πόδια τους, να πιστέψουν στους εαυτούς τους και να σηκώσουν και πάλι κεφάλι για να παλέψουν. Ο Παπαγιάννης για μια ακόμα φορά ήταν εξαιρετικός (στην «τιτανομαχία» που είχε με τον Μορέιρα), ο Νέντοβιτς σε εξαιρετικό βράδυ, ο Κασελάκης δήλωσε και πάλι παρών, ενώ ο Ντίνος Μήτογλου θύμισε όλους τι μπορεί να πετύχει. Ο Έλληνας παίκτης του «τριφυλλιού» μετά από καιρό αγωνίστηκε για πάρα πολύ ώρα στο «4» και έμοιαζε πιο άνετος από ποτέ. Άψογη συνεργασία με τον Παπαγιάννη, πολλά ελεύθερα σουτ από τα 6.75 και ποστάρισμα όποτε χρειαζόταν. Είναι ξεκάθαρο ότι αυτή η θέση του ταιριάζει πολύ περισσότερο αλλά τα δεδομένα της ομάδας τον ανάγκαζαν να πηγαίνει πολύ πιο συχνά απ ότι θα έπρεπε στο «5». Πολλές βοήθειες και από τον Χάουαρντ Σαντ-Ρος τόσο δημιουργικά όσο και αμυντικά.

Την ίδια ώρα όμως τα προβλήματα παραμένουν. Ο Παναθηναϊκός σαφώς και δεν είναι στο επίπεδο που θα ήθελαν όλοι στην ομάδα και υπάρχουν και παίκτες που είναι ξεκάθαρο ότι είναι… εκτός. Μόνο τυχαία δεν πρέπει να θεωρηθεί η απόφαση του τεχνικού επιτελείου να μείνει εκτός ο Μάρκους Φόστερ, ενώ για ένα ακόμα ματς ο Άαρον Ουάιτ και ο Ζακ Όγκαστ πνευματικά έμοιαζαν να είναι σε άλλο γήπεδο.

Ο Παναθηναϊκός, που βρίσκεται εν αναμονή της έλευσης του Οντέτ Κάτας (θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τι θα μπορέσει να αλλάξει ο Ισραηλινός τεχνικός και αν θα καταφέρει να «κερδίσει» κάποιους από τους παίκτες που δεν έχουν καταφέρει να βοηθήσουν), έχει μπροστά του ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα. Την Τετάρτη φιλοξενεί την Βιλερμπάν, την Παρασκευή αγωνίζεται με τη Φενέρ στην πόλη και την Κυριακή με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη για τον εξ αναβολής αγώνα του πρώτου γύρου. Τα ματς πολλά σε μικρό χρονικό διάστημα και ο βαθμός δυσκολίας ακόμα μεγαλύτερος αν ο προπονητής του Παναθηναϊκού αναγκαστεί να συνεχίσει να αγωνίζεται με μικρό rotation.

Περί… Διαμαντίδη

Πραγματικά όταν άρχισε να γίνεται… θόρυβος με το θέμα του Διαμαντίδη (για το αν έφυγε από το γήπεδο ή όχι) πολλοί θεώρησαν αστείο να μπουν καν στον κόπο να ασχοληθούν με αυτό. Ο Διαμαντίδης ο άνθρωπος που δεν έφυγε ποτέ από τον Παναθηναϊκό, που δεν έφυγε ποτέ στα δύσκολα, που δεν κρύφτηκε ποτέ, που πάντα έβγαινε μπροστά, δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο να έφευγε τώρα. Το παραμυθάκι που έπλασαν μερικοί και πάνω στο οποίο γατζώθηκαν κάποιοι άλλοι είναι απλά για γέλια. Και μάλιστα κάποιοι είχαν το θράσος να ειρωνευτούν ακόμα και τα αληθινά περιστατικά. Αλλά τι άλλο να περιμένεις; Όλα αυτά τα χρόνια έχουν δημιουργηθεί δεκάδες συμπλέγματα (κόμπλεξ) που θα κάνουν πολλές δεκαετίας να τα ξεπεράσουν. Αν ποτέ τα ξεπεράσουν.

ΥΓ: Το ματς με την ΑΕΚ ήταν εξαιρετικό. Μπορεί από άποψης ποιότητας να μην έπαιρνε άριστα αλλά από άποψη διακύμανσης και θέλησης των δύο ομάδων για την νίκη ήταν πάρα, πάρα πολύ καλό. Και για να τα λέμε όλα όταν ένας άνθρωπος έχει πασχίσει να κερδίσει και δεν τα καταφέρνει στο τέλος και με τους παλμούς στα… χίλια έχει δικαίωμα να πει και μια κουβέντα παραπάνω. Ο κόουτς Παπαθεοδώρου είπε χθες στη συνέντευξη Τύπου ότι πέραν των ριμπάουντ η ΑΕΚ ήταν καλύτερη του Παναθηναϊκού σε όλα. Σε άμυνα και επίθεση. Με όλο το σεβασμό απλά θα παραθέσουμε τα στατιστικά της αναμέτρησης, στα οποία η ΑΕΚ είναι καλύτερη του Παναθηναϊκού σε 3 κατηγορίες.

ΔΙΠΟΝΤΑ ΠΑΟ 60,7% ΑΕΚ 40%
ΤΡΙΠΟΝΤΑ ΠΑΟ 45,8% ΑΕΚ 37,5%
ΒΟΛΕΣ ΠΑΟ 76,4% ΑΕΚ 60%
ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ ΠΑΟ 39 ΑΕΚ 27
ΑΣΙΣΤ ΠΑΟ 17 ΑΕΛ 20
ΤΑΠΕΣ ΠΑΟ 3 ΑΕΚ 0
ΚΛΕΨΙΜΑΤΑ ΠΑΟ 1 ΑΕΚ 9
ΛΑΘΗ ΠΑΟ 18 ΑΕΚ 7


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
ΠΑΟΚ: Αμφίβολος ο Ντεσπόντοφ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
ΠΑΟΚ: Αμφίβολος ο Ντεσπόντοφ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved