Σαρούνας... Μαντζούκας

Σαρούνας... Μαντζούκας

Ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για τον Παναθηναϊκό που άφησε στα... κρύα του λουτρού τον Ολυμπιακού, πραγματοποιώντας την κίνηση της χρονιάς με τους «ερυθρόλευκους» να μην έχουν καταλάβει τι τους... χτύπησε

Πολύ κακή ημέρα για τον Ολυμπιακό η χτεσινή. Μία ο Μαντζούκας, μία ο Λαπροβίτολα, μία ο Μπαρτζώκας. Πάμε να τα αναλύσουμε όλα.
Το μεγαλύτερο ίσως project του Ελληνικού μπάσκετ, ο Λευτέρης Μαντζούκας, ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα από τον Παναθηναϊκό παρά το ότι τα «ερυθρόλευκα» ρεπορτάζ τον είχαν «ανακοινώσει» στον Ολυμπιακό από το περασμένο καλοκαίρι. Σύμφωνα με τις τότε πληροφορίες μόνο οι τυπικές λεπτομέρειες απέμεναν για να ντυθεί ο παίκτης στα... κόκκινα. Τελικά ο...τελειωμένος Παναθηναϊκός τους την έκανε την δουλειά και με συντονισμένες κινήσεις και πολύ σωστή προσέγγιση προς τον παίκτη αλλά και την ομάδα του Προμηθέα κατάφερε να τον κάνει δικό του.

Εντάξει. Αυτή δεν είναι ούτε η πρώτη αλλά ούτε και η τελευταία φορά που κάποιος παίκτης αφήνει στα...κρύα του λουτρού τον Ολυμπιακό για τον Παναθηναϊκό. Πόσοι και πόσοι παίκτες δεν το έχουν κάνει στο παρελθόν. Αμέτρητες οι περιπτώσεις, αξέχαστες οι ιστορίες. Άλλωστε ποιος μπορεί να ξεχάσει την,... μυθική σκηνή στο αεροδρόμιο με τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Τότε που είχε έρθει με την αποστολή της Εθνικής Λιθουανίας και τα ρεπορτάζ τον ήθελαν κλεισμένο στον Ολυμπιακό. Μέχρι και κασκόλ του φόρεσαν αλλά ο ίδιος με... το μάτι να γυαλίζει το έβγαλε και το πέταξε. Και τελικά μετά από λίγες ημέρες ανακοινώθηκε από τον Παναθηναϊκό. Καμία έκπληξη.

Πόδια στο παρκέ, μυαλό στο κεφάλι

Αλλά αρκετά με αυτά. Ας μείνουμε στην ουσία. Ο Παναθηναϊκός προχώρησε σε μία από τις καλύτερες κινήσεις του πρόσφατος παρελθόντος. Ο Μαντζούκας αν και 17 ετών έχει καταφέρει να αποδείξει ότι έχει ταλέντο όσοι ελάχιστοι. Το θέμα τώρα είναι ένα. Να δουλέψει όπως και όσο πρέπει για να εκμεταλλευτεί το ταλέντο του αυτό και να το αξιοποιήσει στο έπακρο και να μην πάρουν τα μυαλά του αέρα. Ήδη από χθες που ανακοινώθηκε η μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό όλοι μας έχουμε γράψει απίθανα πράγματα για τον παίκτη. Όμως θα πρέπει ο ίδιος να πάρει τον χρόνο του, να πάρει τον χώρο του και να μπορέσει να... ανασάνει μακριά από όλους για να δουλέψει. Ακούγοντας μόνο τους προπονητές τους.

Την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός απέδειξε στην πράξη πως μόνο... τελειωμένος δεν είναι. Όσο θα ήθελαν να πιστεύουν ορισμένοι. Η δουλειά που γίνεται στην ομάδα είναι υποδειγματική και αυτό θα φανεί και στο μέλλον. Να μείνετε ήσυχοι. Φίλοι και... κυρίως εχθροί.

Ο... «πράσινος» Λαπροβίτολα που «σκότωσε» τον Ολυμπιακό

Την στιγμή που στον Παναθηναϊκό δεν είχε στεγνώσει το μελάνι από την ανακοίνωση της απόκτησης του Μαντζούκα ο Νίκολα Λαπροβίτολα έκανε όργια στο ΣΕΦ, στην νίκη της Ρεάλ κόντρα στον Ολυμπιακό. Ο Αργεντινός παίκτης που έφτασε μια ανάσα από τον Παναθηναϊκό και μέχρι χθες μνημονευόταν από τους φίλους του Ολυμπιακού τελείωσε το ματς με 19 πόντους, 6 ασίστ, 2 κλεψίματα και 27 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. ότι κοροϊδεύεις το... λούζεσαι. Νόμος. Και στον Πειραιά χθες το ένιωσαν εις διπλούν.

Ακόμα ψάχνουν τον Σπανούλη

Πάμε και στα του... Μπαρτζώκα. Δεν θα πρέπει να αισθάνεται και πολύ άνετα ο Έλληνας τεχνικός μετά τα χθεσινοβραδινά. Από την μία ο Πάμπλο Λάσο που άφησε τον Γιουλ στο παιχνίδι στην παράταση και «σκότωσε» τον Ολυμπιακό με το τρίποντο και από την άλλη ο Έλληνας προπονητής που άφησε... παρκαρισμένο στον πάγκο τον Σπανούλη και το παιχνίδι χάθηκε. Η κάμερα έπιασε πολλές φορές στον πάγκο τον αρχηγό του Ολυμπιακού να μην έχει ήρεμο βλέμμα. Γι αυτό άλλωστε έφυγε τρέχοντας για τα αποδυτήρια μετά την λήξη της αναμέτρησης και τον ψάχνανε για το «ζντο».

ΥΓ1: Με τον Έλις έμαθε κανείς τι έγινε;


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved