Απόδειξη δυνάμεων!

Απόδειξη δυνάμεων!

Ο Παναθηναϊκός νίκησε τον εαυτό του, νίκησε την Άλμπα Βερολίνου και ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για τα δύο ματς που πρέπει να αποτελέσουν «οδηγό» για τη συνέχεια

Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκαν όλοι μετά την «σφαγή» της προηγούμενης Τρίτης στο ΟΑΚΑ, στο παιχνίδι με τη Ρεάλ Μαδρίτης, ήταν το πόσο δύσκολο είναι για τον Παναθηναϊκό να καταφέρει να συνέλθει και να ανασυγκροτηθεί μέσα σε ένα τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

Όταν ξεκινούσαν τα τρία συνεχόμενα εντός έδρας ματς για την ομάδα του Γιώργου Βόβορα όλοι θεωρούσαμε ότι το 2/3 είναι επιβεβλημένο. Ζαλγκίρις, Ρεάλ και Άλμπα. Και μετά τον τρόπο που ήρθε η ήττα από τους Μαδριλένους τότε το 0/3 δεν έμοιαζε και τόσο μακρινό.

Ο Παναθηναϊκός, φυσιολογικά, θα έπρεπε να είναι ψυχολογικά ράκος μετά την κλοπή της νίκης και φυσικά μετά από ένα ματς με δύο παρατάσεις και την απώλεια του Σέλβιν Μακ δεν θα ήταν καθόλου εύκολο να μπορέσει μέσα σε 48 ώρες να διαγράψει όλα όσα έγιναν, οι παίκτες του να αποφορτιστούν και να ξαναγεμίσουν τις μπαταρίες τους και να σταθούν όρθιοι απέναντι σε μια ομάδα που την «οδηγεί» ο Αίτο Γκαρσία Ρενέσες.

Διπλή νίκη. Η πρώτη…

Και όμως ο Παναθηναϊκός τα κατάφερε. Και τα κατάφερε με τον καλύτερο τρόπο. Πρώτα απ’ όλα ο Παναθηναϊκός νίκησε τον… εαυτό του. Ο Γιώργος Βόβορας τις τελευταίες ώρες στάθηκε περισσότερο στο ψυχολογικό κομμάτι και λιγότερο στο αγωνιστικό προσπαθώντας να «χτυπήσει» τον εγωισμό των παικτών του. Η νίκη μπορεί να μην ήρθε στην αναμέτρηση με την Ρεάλ (για άλλους λόγους) αλλά η εμφάνιση ήταν κάτι περισσότερο από πειστική. Η εμφάνιση απέναντι στην ομάδα του Πάμπλο Λάσο ήταν η πρώτη απόδειξη ότι όντως ο Παναθηναϊκός αδικεί τον εαυτό του. Και χθες το βράδυ, κόντρα στη Ρεάλ, ο Παναθηναϊκός απέδειξε ότι μπορεί να «χτίσει», μπορεί να πετύχει πολλά περισσότερα απ’ όσα υπαινίσσεται η βαθμολογική του θέση.

Το μήνυμα του Κασελάκη

Κόντρα στην Άλμπα ο Παναθηναϊκός ήταν εξαιρετικός. Ο Παπαπέτρου βρήκε και πάλι τον εαυτό του, ο Νέντοβιτς μίλησε εκεί που έπρεπε, ο Παπαγιάννης συνεχίζει να δείχνει σε όλη την Ευρώπη ότι έρχεται η ώρα που μπορεί αν προκαλέσει… σεισμό στη Euroleague και Κασελάκης σε ένα ακόμα ματς έστειλε μήνυμα σε όλους τους παίκτες που βρίσκονται σε κάποια ομάδα έχοντας έναν συγκεκριμένο ρόλο, ότι μπορούν να κάνουν την διαφορά. Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει αυτό ο Κασελάκης. Το έχει ξανακάνει με την φανέλα του Παναθηναϊκού. Ο Έλληνας παίκτης είναι η μεγαλύτερη απόδειξη του τι μπορεί να καταφέρει κάποιος αν δουλέψει σωστά και συστηματικά. Και έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά του.

Κεφαλαιοποίηση

Τώρα, το μυστικό είναι.. γνωστό. Ότι έκανε μετά τη Ρεάλ ο Παναθηναϊκός πρέπει να το ξανακάνει. Να ξεχάσει το ματς με την Άλμπα. Αγώνας ήταν και πάει. Οι «πράσινοι» πρέπει να επενδύσουν πάνω σε αυτή τη «διαβολοβδομάδα» και να κάνουν ότι πρέπει για να κεφαλαιοποιήσουν τα κέρδη τους στη συνέχεια της διοργάνωσης.

ΥΓ: Με μεγάλο ενδιαφέρον περιμένουμε όλοι να μάθουμε τα αποτελέσματα του σημερινού ραντεβού του Κώστα Μπακογιάννη με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

ΥΓ2: Η διαιτησία στην διοργάνωση το τελευταίο διάστημα δείχνει να κάνει και πάλι βήματα προς τα… πίσω. Οι αναμνήσεις ξαναγυρίζουν. Και οι διαιτητικές αναμνήσεις δεν είναι οι μόνες!


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved