Επιστροφή με σερί και γκολ-ζωγραφιά!

Επιστροφή με σερί και γκολ-ζωγραφιά!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει στο onsports.gr, για τη τρίτη συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα με τον ΠΑΣ στην επιστροφή στην Λεωφόρο, αλλά και την ανησυχητική εικόνα της ομάδας μετά το 60 .

Η νίκη στο ντέρμπι με την ΑΕΚ πήρε στην Λεωφόρο αξία με το 2-0 επί του ΠΑΣ. Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε σπίτι του μετά από 31 μήνες και πέτυχε την τρίτη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα, που τον εδραιώνει στην πεντάδα και του δίνει ψυχολογία για τη συνέχεια.

Ο Μπόλονι είχε πει μετά το παιχνίδι με την ΑΕΚ, ότι για να έχει αξία η νίκη στο ντέρμπι πρέπει να κερδίσουν τον ΠΑΣ. Και το έκαναν με δύο γκολ μέχρι το 60 , αλλά παρουσίασαν όπως και με την ΑΕΚ κακή εικόνα μετά τις αλλαγές, που έγιναν στο δεύτερο αναγκαστικές, η όχι . Η διαφορά είναι, ότι η ομάδα κράτησε το μηδέν , αλλά σε αυτό έχει μεγάλη ευθύνη ο Διούδης και το δοκάρι του.

Ο ΧΑΤΖΗΓΙΟΒΑΝΗΣ ΑΣΙΣΤ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΓΚΟΛ

Πρωταγωνιστής στη νίκη ήταν ο Τάσος Χατζηγιοβάνης. Στο πρώτο γκολ, ήταν αυτός, που με ωραία σέντρα βρήκε τον Μακέντα η κεφαλιά του οποίου βρήκε το χέρι του Σάλιακα και στη συνέχεια δόθηκε το πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Βιγιαφάνιες. Στο δεύτερο γκολ ο Χατζηγιοβάνης με ωραία διαγώνια πάσα βρήκε τον Αϊτόρ, που σκόραρε με ζωγραφιά. Θα μπορούσε και ο ίδιος να σκοράρει σε μία φάση, που ….χάθηκε η μπάλα στο πρώτο ημίχρονο με πάσες -τακουνάκια των Βιγιαφάνιες, Μακέντα και την σέντρα πάρε-βάλε του Ζαγαρίτη , αλλά ο Χατζηγιοβάνης δεν κατάφερε να σκοράρει με την πίεση του Πεερσμαν.

Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΙΑ 60 ΛΕΠΤΑ

Για 60 λεπτά ο Μπόλονι παρουσίασε μία ομάδα, που είχε τον απόλυτο έλεγχο . Διατήρησε το 4-3-3, που έμοιαζε με 4-2-3-1 με τον Αλεξανδρόπουλο να παίζει κοντά στον Μακέντα, για να πιέζει στην πρώτη πάσα. Αυτό έκανε ο νεαρός μέσος στο πρώτο γκολ και στη συνέχεια έγινε το πέναλτι. Ο Παναθηναϊκός δεν άφησε τον ΠΑΣ να απειλήσει με εξαίρεση την φάση του 43, όταν ο Διούδης απειλήθηκε από στημένη φάση(είχε τα θεματάκια του ο Παναθηναϊκός στα στημένα), αλλά απέκρουσε έξοχα ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού στην κεφαλιά του Κάργα.
Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός ήταν αποτελεσματικός , αφού έκανε τρεις καλές φάσεις και πέτυχε ένα γκολ. Δεν έπαιξε κανένα σπουδαίο ποδόσφαιρο, αλλά είχε απέναντί του και μία ομάδα, που είναι φωτιά στις αντεπιθέσεις και μέχρι το 60 αυτό δεν το επέτρεψε να γίνει. Η αλήθεια είναι, όμως, ότι παρά το γκολ, που πέτυχε ο Παναθηναϊκός δυσκολευόταν να κάνει φάσεις σε αυτό το πρώτο ημίχρονο.

ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΤΟΥ ΑΙΤΟΡ

Αυτός, που αποτελεί κέρδος εκτός από το τρίποντο σε αυτό το παιχνίδι είναι ο Αϊτόρ. Εμφανίστηκε στην Λεωφόρο ο παίκτης, που περιμέναμε από το καλοκαίρι. Στο γκολ, που βάζει κατεβάζει ιδανικά την μπάλα από την πάσα του Χατζηγιοβάνη, το πρώτο πλασέ πάει πάνω στον αντίπαλο, το δεύτερο πλασέ , όμως πάει με λόμπα στα δίχτυα σε ένα γκολ σκέτη ζωγραφιά. Η είσοδός του στο δεύτερο ημίχρονο είχε λογική, άσχετα αν στη συνέχεια του αγώνα φάνηκε ότι ανασταλτικά απουσίαζε ο Αλεξανδρόπουλος. Ο Μπόλονι έβλεπε , ότι ο Αλεξανδρόπουλος δημιουργικά σαν δεκάρι δεν μπορούσε να βοηθήσει και πρόσθεσε έναν ακραίο, τον Αϊτόρ, περνώντας τον Βιγιαφάνιες πίσω από τον Μακέντα και τον Χατζηγιοβάνη αριστερά.

Η αλλαγή αυτή βοήθησε τον Παναθηναϊκό στο πρώτο τέταρτο του δευτέρου ημιχρόνου να κάνει μία μεγάλη φάση και το γκολ του Αϊτόρ. Και η μεγάλη ευκαιρία από τον Αϊτόρ χάνεται , από την πάσα του Κουρμπέλη.

ΚΑΤΕΡΕΥΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΟΥ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΥ ΚΟΥΡΜΠΕΛΗ, ΝΕΟ ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ

Εκεί, λοιπόν , μετά το 2-0 είδαμε το ίδιο έργο, που είδαμε και στο ματς με την ΑΕΚ. Η διαφορά ήταν, ότι τότε η ομάδα δέχθηκε γκολ και απειλήθηκε με ισοφάριση , κόντρα στον ΠΑΣ δεν δέχθηκε γκολ, διότι ο Διιούδης έκανε άλλη μία έξοχη απόκρουση στο δεύτερο ημίχρονο και ο ΠΑΣ είχε και ένα δοκάρι μετά από σουτ του Σάλιακα.
Στο 71 ο Κουρμπέλης ζήτησε αλλαγή, λόγω του γνωστού προβλήματος στους προσαγωγούς και η απουσία του σε συνδυασμό με την ταυτόχρονη αλλαγή του Χατζηγιοβάνη (λόγω κόπωσης, όπως είπε ο Μπόλονι) αποδιοργάνωσε τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα έχασε το κέντρο, με τον εξαιρετικό μέχρι τότε Μαουρίσιο να μένει από δυνάμεις και τον Σερπέζη να είναι οκτάρι και όχι εξάρι και να παίζει αγχωμένος με αποτέλεσμα να κάνει λάθη.

Ο ΠΑΣ πήρε βοήθεια από τις αλλαγές του ,πίεσε , αλλά δεν σκόραρε και στο τέλος το 2-0 ήρθε εύκολα για τον Παναθηναϊκό, που στο τελευταίο δεκάλεπτο δεν απειλήθηκε και θα μπορούσε να σημειώσει και τρίτο γκολ με τον Αϊτόρ. Είναι πάντως ανησυχητικό, ότι για άλλο ένα παιχνίδι ο Παναθηναϊκός παρουσιάζει κακή εικόνα από τα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου και αυτό αν δεν το φτιάξει θα το πληρώσει σε κάποιο από τα επόμενα παιχνίδια.

Είναι επίσης φανερό, ότι το κενό των παικτών, όπως ο Κουρμπέλης, ο Βιγιαφάνιες δεν μπορεί να καλυφθεί από τον πάγκο και ίσως πρέπει να στοχεύσει ο Παναθηναϊκός στην απόκτηση ενός χαφ τον Γενάρη. Πολλοί μπορούν να πουν , ότι οι αλλαγές του Μπόλονι τα δημιούργησαν όλα και θα είχαν δίκιο αν οι δύο δεν ήταν αναγκαστικές, αλλά το θέμα είναι, ότι δεν υπάρχει ανάλογο βάθος στον πάγκο

«ΒΡΑΧΟΣ» Ο ΣΕΝΚΕΦΕΛΝΤ

Εκτός από τον Διούδη ένας λόγος, που ο Παναθηναϊκός άντεξε στην πίεση του ΠΑΣ μετά το 60 ήταν και ο Σένκεφελντ, που «καθάρισε», όλες τις φάσεις από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό και ήταν ο καλός Σένκεφελντ, που ξέρουμε . Φαίνεται, ότι ταίριαξε και με τον Βέλεθ και όσο μένει το μηδέν στην άμυνα ο Παναθηναϊκός θα βρει τον τρόπο να σκοράρει, διότι στην επίθεση έχει ποιότητα.

Η ΑΥΡΑ ΤΗΣ ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακόμα και άδεια η Λεωφόρος δεν έχει σχέση με το ΟΑΚΑ. Η αύρα της δίνει φτερά στον Παναθηναϊκό και ο αντίπαλος αισθάνεται, ότι παίζει σε μία δυνατή έδρα. Η επιστροφή έγινε με το καλύτερο τρόπο. Ο αγωνιστικός χώρος μπροστά από τους πάγκους ήταν σε πολύ κακή κατάσταση, αφού εκεί είχε εντοπιστεί το πρόβλημα και μπήκαν κάποια μπαλώματα, τα οποία, όμως δεν …άντεξαν. Και στα υπόλοιπα σημεία το γήπεδο δεν ήταν σε καλή κατάσταση και φαινόταν . Αν το ΟΑΚΑ παρουσιάζει τα ίδια χάλια , που είδαμε μέχρι τώρα ,ας το πάρουν απόφαση στον Παναθηναϊκό να βελτιώσουν τον αγωνιστικό χώρο της Λεωφόρου και η ομάδα να παίξει εκεί και στη συνέχεια. Αν είναι ο αγωνιστικός χώρος να είναι όπως στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ υπάρχει πρόβλημα….


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα 2-0: Καθάρισε εύκολα με «Βίγια» και γκολάρα Αϊτόρ (videos+photos)

Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα 2-0: Καθάρισε εύκολα με «Βίγια» και γκολάρα Αϊτόρ (videos+photos)

Μπόλονι: «Πήραμε νίκη, ψηλά το κεφάλι»!

Μπόλονι: «Πήραμε νίκη, ψηλά το κεφάλι»!

Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα 2-0: Έτσι έφτασε το «τριφύλλι» στην τρίτη σερί νίκη (video)

Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα 2-0: Έτσι έφτασε το «τριφύλλι» στην τρίτη σερί νίκη (video)

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved