«Σφαλιάρα» από τις λίγες!

«Σφαλιάρα» από τις λίγες!

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε άνετα εντός έδρας από την Ζαλγκίρις, επέστρεψε στις κακές εμφανίσεις και ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για τα σκαμπανεβάσματα και την ψυχολογία «πράσινων» και αντιπάλων

Μετά από τις δύο συνεχόμενες νίκες του Παναθηναϊκού, κόντρα στην Μπάγερν στο ΟΑΚΑ και κόντρα στην Αρμάνι στο Μιλάνο οι περισσότεροι φίλοι του "τριφυλλιού" χθες το βράδυ περίμεναν να δουν μια τελείως διαφορετική ομάδα. Από αυτή που είδαν. Περίμεναν να δουν μια ομάδα με ανεβασμένη ψυχολογία, με όρεξη στην άμυνα και μυαλό στην επίθεση.

Ομάδες «δολοφόνοι» κόντρα στον Παναθηναϊκό

Άλλωστε έχουμε πει πολλές φορές στο παρελθόν ότι οι νίκες "χτίζουν" ψυχολογία και χαρακτήρα. Όμως αυτό δεν το είδαμε χθες. Το αντίθετο μάλιστα. Είδαμε κάτι χειρότερο.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο ματς με ύφος μπλαζέ λες και οι παίκτες του την είχαν... δει από τις νίκες που είχαν κάνει. Κάτι που είναι ανεπίτρεπτο. Και μέσα από αυτή την οπτική με την οποία προσέγγισαν την αναμέτρηση «έφτιαξαν» το βράδυ των αντιπάλων τους. Και το είπε και ο Γιώργος Βόβορας στην συνέντευξη Τύπου.

«Με την άμυνα που παίξαμε στο ξεκίνημα του αγώνα τους δώσαμε την δυνατότητα να σουτάρουν με πολύ καλή ψυχολογία» είπε ο Έλληνας τεχνικός και είχε απόλυτο δίκιο. Οι Λιθουανοί τελείωσαν την αναμέτρηση με 13/20 τρίποντα. Ποσοστό που αγγίζει το 65%. Και δεν είναι οι μόνοι. Οι περισσότεροι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού συνηθίζουν να "σκοτώνουν" από την περίμετρο. Σαφώς έχει να κάνει με το ταλέντο της κάθε ομάδας, αλλά έχει να κάνει και με το τι δίνει ο Παναθηναϊκός.

Δεν αντέχει το «πρέπει»

Θα γίνουμε κουραστικοί. Ο Παναθηναϊκός είναι νέα ομάδα, «χτίζεται», θέλει χρόνο. Ναι. Αλλά είναι πολύ σημαντικό να δείχνει κάτι καινούριο σε κάθε ματς και να μην κάνει τα ίδια λάθη. να μην κάνει βήματα πίσω. Η ήττα από την Ζαλγκίρις είναι πολύ κακή. Ειδικά με το πρόγραμμα που ακολουθεί. Η πίεση θα είναι ακόμα μεγαλύτερη και ο Παναθηναϊκός δείχνει να είναι μια ομάδα που λειτουργεί καλύτερα χωρίς πίεση. Το «πρέπει» δείχνει να τον... βαραίνει.

Το «χαστούκι» που έφαγε χθες το βράδυ ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να τον... ζαλίσει. Να τον αναγκάσει να αλλάξει ύφος και αντιμετώπιση. Έστω και μέσα σε έναν κακό βράδυ, σαν το χθεσινό, έδειξε ότι μπορεί να κάνει πράγματα (στο διάστημα που γύρισε το ματς και έκανε το 50-50). Αλλά αυτό δεν αρκεί.

ΥΓ1: Η διαιτησία στο Βελιγράδι ήταν μία από τις πλέον ντροπιαστικές της διοργάνωσης. Και σίγουρα η χειρότερη φετινή. Μένει να δούμε ποιος θα είναι ο επόμενος αγώνας (του Ολυμπιακού;) που οι διαιτητές θα ξεπεράσουν τον εαυτό τους!

ΥΓ2: Κακός μπελάς μας βρήκε με την απόφαση του Αθλητικού Δικαστή στο ματς της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ. Από την μία είναι δεδομένο ότι η ομάδα του "Δικεφάλου" του βορρά αδικήθηκε στην τελευταία φάση, με τον Ζήση να κάνει ξεκάθαρο φάουλ στον Λοβ, αλλά από την άλλη πλέον έχουμε δεδικασμένο και το πρωτάθλημα θα πάρει... φωτιά.


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά
Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Βίρτους - Παναθηναϊκός AKTOR και Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Βίρτους - Παναθηναϊκός AKTOR και Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Λέστερ: Απολύθηκε ο προπονητής της γυναικείας ομάδας λόγω σχέσης με παίκτρια
Λέστερ: Απολύθηκε ο προπονητής της γυναικείας ομάδας λόγω σχέσης με παίκτρια
NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved