Στο ίδιο έργο θεατές!

Στο ίδιο έργο θεατές!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει στο Οnsports.gr, για την πρόσληψη του Πιερ Ντρεοσί στη θέση του γενικού διευθυντή, ένα χρόνο ακριβώς μετά την πρόσληψη του Τσάβι Ρόκα στη θέση του τεχνικού διευθυντή, με την ιστορία να επαναλαμβάνεται στον Παναθηναϊκό.

Πριν από ένα χρόνο στις 22 Νοεμβρίου 2019 συγκεκριμένα η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την πρόσληψη του Τσάβι Ρόκα στην θέση του τεχνικού διευθυντή με στόχο να βοηθήσει στις μεταγραφές και να φτιάξει μία πιο ανταγωνιστική ομάδα για τη νέα χρονιά. Τα αποτελέσματα τα είδαμε. Ένα χρόνο μετά ο Ρόκα έχει απολυθεί από τον Παναθηναϊκό , αφού πρώτα διέλυσε την ομάδα, που υπήρχε πέρυσι, έβαλε το χεράκι του, για να απολυθεί και ο Δώνης, που είχε φτιάξει μία ομάδα, που φαινόταν, ότι με ενίσχυση θα μπορούσε να κάνει το κάτι παραπάνω φέτος και ακόμα είναι στην ομάδα παίκτες, που έφερε αυτός, με συμβόλαια μεγάλα για τον σημερινό Παναθηναϊκό, αλλά λίγοι για να κάνουν την διαφορά.

Φέτος με δύο ημέρες καθυστέρηση η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την πρόσληψη του Πιέρ Ντρεοσί στην θέση του γενικού διευθυντή. Αυτό έγινε στις 24 Νοεμβρίου και όχι στις 22 Νοεμβρίου και επίσης ο Ντρεοσί έρχεται ως γενικός διευθυντής και όχι ως τεχνικός διευθυντής και αυτές είναι οι μόνες διαφορές.

Η εποχή των αλλαγών είναι ακριβώς ίδια και ο στόχος ίδιος. Ο Ρόκα ήρθε, για να ξηλώσει μία ομάδα, που είχε στρώσει και ήθελε λίγες προσθήκες και αυτό έκανε, αλλά η ομάδα, που έφτιαξε με τους παίκτες, που έφερε έχει αποτύχει ήδη και ήρθε ο Ντρεοσί, για να βοηθήσει τον Μπόλονι, να ξηλώσουν την φετινή ομάδα και να φτιάξουν μία άλλη.

Από τους Ισπανόφωνους και κυρίως Ισπανούς παίκτες πάμε στους Γάλλους και την Αφρικανική αγορά , που έχει γνώση ο Ντρεοσί(όπως αναφέραμε και χθες σε σχετικό ρεπορτάζ). Και η ζωή συνεχίζεται μαζί με το ράβε, ξήλωνε στον Παναθηναϊκό, τα χρόνια περνάνε και η ομάδα πάει από το κακό στο χειρότερο.

Ετσι δεν πρόκειται να γίνει τίποτα ποτέ. Από την στιγμή που δεν υπάρχει κανένα πλάνο στον Παναθηναϊκό οι προπονητές και οι τεχνικοί διευθυντές θα είναι αναλώσιμοι και ο χρόνος θα περνάει με την ομάδα να είναι μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Και φυσικά , όταν κάτι καινούργιο φτιάχνεται η λογική λέει, ότι χρειάζεται υπομονή. Στον Παναθηναϊκό, που δεν υπάρχει καμία λογική στις επιλογές και τις αποφάσεις έχει εξαντληθεί η υπομονή του κόσμου. Και καλώς έχει εξαντληθεί, αφού έχει δει ότι τις λίγες φορές, που πάει να γίνει κάτι καλό διαλύεται επειδή πχ. δεν βάζει ο προπονητής τον Αγιούμπ και τον Ανουάρ και τις περισσότερες φορές οι επιλογές παικτών και προσώπων στο ποδοσφαιρικό τμήμα είναι λανθασμένες.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ

Ο Ντρεοσί είναι ένας σοβαρός άνθρωπος, όπως λένε όσοι τον ξέρουν από την Γαλλία. Περισσότερα έχει πετύχει στην καριέρα του σε οργανωτικό επίπεδο και λιγότερα έχει πετύχει μεταγραφικά. Αυτό φαίνεται και από την τελευταία του δουλειά στην Pari fc. Μία ομάδα, που την πήρε από τις ερασιτεχνικές κατηγορίες και τώρα παίζει επαγγελματικά, αλλά εκεί το καλό έργο του ήταν οι προπονητικές εγκαταστάσεις, που έφτιαξε η ομάδα. Και όχι οι μεταγραφές, που τον κατηγορούν, ότι απέτυχε και ήταν ένας βασικός λόγος, που έφυγε από την ομάδα τον Γενάρη του 2020.

Το γεγονός, ότι ο Ντρεοσί έρχεται στον Παναθηναϊκό σαν γενικός διευθυντής δείχνει, ότι θα έχει έναν λίγο διαφορετικό ρόλο από τον Ρόκα. Θα κάνει και αξιολόγηση στελεχών , που δουλεύουν στον Παναθηναϊκό και αν δει ότι δεν κάνουν θα τους διώξει. Αυτό δεν είναι κακό, καλό μου ακούγεται, αρκεί ο Ντρεοσί να κάνει την σωστή αξιολόγηση και να τον αφήσει ο Αλαφούζος να κάνει αυτό , που θέλει. Φυσικά από την άλλη πλευρά ο αντίλογος είναι, ότι έρχεται ένας άνθρωπος από την Γαλλία, που δεν ξέρει την λειτουργία του Παναθηναϊκού και την ελληνική πραγματικότητα, για να πάρει κεφάλια και είναι πιθανό πρώτον μέχρι να μάθει τι γίνεται, να μην προλάβει να αποφασίσει (και να φύγει και αυτός), η να απομακρύνει κάποια λίγα στελέχη, που αξίζουν, επειδή δεν θα κάνει την σωστή αξιολόγηση, η επειδή θα αποδειχθεί στην πορεία, ότι δεν είναι ο κατάλληλος.

Όλα αυτά είναι ερωτηματικά και τα ερωτηματικά ξεκινάνε από την στιγμή, που και αυτή την επιλογή την έχει κάνει ο Αλαφούζος, που η επιτυχία του στα 8 χρόνια στην επιλογή στελεχών σε ποδοσφαιρικό και ΠΑΕ αγγίζει το 5%!

ΘΕΤΙΚΟ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΜΠΟΛΟΝΙ

Ένα θετικό στην επιλογή του Ντρεοσί βρίσκω, ότι είναι η γνωριμία του με τον Μπόλονι. Δούλεψαν μαζί στην Ρεν πριν 15 χρόνια και είχαν φτιάξει μία καλή ομάδα ο ένας σαν τεχνικός διευθυντής και ο άλλος σαν προπονητής. Αυτός ήταν και ο λόγος, που ο Μπόλονι, όταν ρωτήθηκε από τον Αλαφούζο ζήτησε τον Ντρεοσί. Τον ξέρει , έχει δουλέψει μαζί του, πιστεύει ότι μπορεί να τον βοηθήσει. Αυτό είναι ένα βήμα, προς την κατεύθυνση να είναι ενωμένοι στο ποδοσφαιρικό όλοι στην προσπάθεια , να φτιαχτεί μία ανταγωνιστική ομάδα.

Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει, ότι και επειδή δύο άνθρωποι γνωρίζονται από μία δουλειά, θα τα βρουν και στην επόμενη. Θυμόμαστε όλοι, ότι μαζί ήρθαν στον Παναθηναϊκό Νταμπίζας, Δώνης, αρχικά πήγαν όλα καλά , αλλά στην πορεία δεν τα βρήκαν και με τον Αλαφούζο να μπαίνει στη μέση, τα έσπασαν μεταξύ τους με τα γνωστά αποτελέσματα. Αρα ναι μεν είναι πολύ καλό, ότι ο Ντρεοσί με τον Μπόλονι έχουν δουλέψει μαζί με επιτυχία, αλλά δεν είναι και σίγουρο, ότι θα γίνει κάτι ανάλογο και στον σημερινό Παναθηναϊκό, που η λέξη πλάνο είναι άγνωστη, που είναι μία κατάσταση άρρωστη και που δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει.

ΟΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ Η… ΑΠΟΡΙΑ

Ενας τομέας, για τον οποίο θα κριθεί ο Ντρεοσί στην πορεία είναι οι πωλήσεις. Ο Αλαφούζος θεωρεί, ότι είναι αδιανόητο σαν Παναθηναϊκός να μην μπορεί να πουλήσει κάποιον παίκτη του σε καλή τιμή, αλλά η απάντηση είναι γνωστή εδώ και χρόνια, όταν όλη η πιάτσα ήξερε, ότι ο Παναθηναϊκός πλέον έχει ανάγκη τα χρήματα και πουλάει, όσο-όσο όπως έγινε με τον Μπεργκ και τόσους άλλους. Και ρόλο παίζει και ο αποκλεισμός από την Ευρώπη, που έγινε με ευθύνη του ίδιου του Αλαφούζου.

Μπορεί ο Ντρεοσί να αποδειχθεί μία εξαιρετική επιλογή στο τέλος και μακάρι να είναι έτσι. Αν συμβεί θα είναι κατά τύχη, διότι όπως και την επιλογή Ρόκα έτσι και την επιλογή Ντρεοσί την έκανε ο Αλαφούζος , χωρίς να υπάρχει στην ΠΑΕ ένας άνθρωπος, που να ξέρει να κάνει αξιολογήσεις και σωστές επιλογές σε καίριες θέσεις σε ποδοσφαιρικό και ΠΑΕ. Και όταν η πρόσφατη ιστορία μας έχει αποδείξει, ότι οι επιλογές Αλαφούζου είναι λανθασμένες ως επί το πλείστον, αισιοδοξία δεν μπορεί να υπάρχει. Απλά απορία υπάρχει, για το πόσο θα έχει διάρκεια η παρουσία του Ντρεοσί στον Παναθηναϊκό και αν θα φύγει μαζί με τον Μπόλονι, πιο πριν, η πιο μετά….

* Τόσες ημέρες δεν έχω πει τίποτα ακόμα για το γήπεδο, διότι πολύ απλά δεν υπάρχει τίποτα οριστικό ακόμα. Οριστικές αποφάσεις θα υπάρξουν μετά τις διμερείς συμφωνίες μεταξύ ΠΑΕ, ερασιτέχνη, Δήμου. Προς το παρόν έχει χαθεί λίγο η μπάλα από τις δηλώσεις Δήμου, Μαλακατέ, Γεωργιάδη, που άλλα λέει ο ένας, άλλα λέει ο άλλος και κανείς δεν μπορεί να καταλάβει τι θα ισχύει τελικά, διότι πολύ απλά ακόμα δεν υπάρχει κάτι οριστικό, για το τι θα ισχύει με το γήπεδο στον Βοτανικό. Το μόνο σίγουρο είναι το γήπεδο θα ανήκει στον Δήμο.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παναθηναϊκός: O Nτρεοσί έρχεται να… πάρει κεφάλια - Η αφρικάνικη αγορά και ο ρόλος του!

Παναθηναϊκός: O Nτρεοσί έρχεται να… πάρει κεφάλια - Η αφρικάνικη αγορά και ο ρόλος του!

Διευκρινίσεις Γεωργιάδη: «Στον Παναθηναϊκό όλες οι εμπορικές χρήσεις εντός γηπέδων»

Διευκρινίσεις Γεωργιάδη: «Στον Παναθηναϊκό όλες οι εμπορικές χρήσεις εντός γηπέδων»

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved