Θα πληρώσει… υπέρβαρο!

Θα πληρώσει… υπέρβαρο!

Η αποστολή του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ επιστρέφει από την Ισπανία με 94 πόντους μέσο όρο παθητικό στις βαλίτσες της (κόντρα σε Βαλένθια και Μπασκόνια) και πλέον ο Γιώργος Βόβορας καλείται να βρει λύσεις άμεσα – Γράφει ο Γιάννης Κουβόπουλος!

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή τους. Γιατί πριν κάνουμε την οποιαδήποτε κριτική δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τι λέγαμε και τι μας λέγανε. Και βάσει των λεγομένων αυτών να γίνεται η οποιαδήποτε κριτική. Το καλοκαίρι που μας πέρασε ο Παναθηναϊκός τέθηκε αντιμέτωπος με την πιο δύσκολη κατάσταση στην σύγχρονη ιστορία του. Τα θυμάστε. Τότε ο Γιώργος Βόβορας είχε πει ότι οι «πράσινοι» θέλουν να «χτίσουν» μια ομάδα , σύμφωνα με το μπάτζετ που είχαν στα χέρια τους, η οποία θα είναι ανταγωνιστική, θα παλεύει μέχρι το τέλος και όταν έρθει η ώρα θα κάνει το ταμείο της για να φανεί αν ο στόχος επετεύχθη ή όχι.

Δεν πάλεψε, δεν άντεξε, τα παράτησε!

Και μετά από τις εμφανίσεις με την Βαλένια και την Μπασκόνια (αλλά και μεγάλα διαστήματα των προηγούμενων αναμετρήσεων) είναι ξεκάθαρο ότι ο Παναθηναϊκός δεν είναι σε θέση να… παλέψει. Δεν είναι δυνατόν να ζητηθούν ευθύνες από τον Γιώργο Βόβορα και τους συνεργάτες του αναφορικά με τις ήττες που έχει γνωρίσει ο Παναθηναϊκός από ομάδες με πολύ μεγαλύτερο μπάτζετ και πολύ μεγαλύτερη ποιότητα. Ευθύνες, όμως, μπορούν να αναζητηθούν στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας γιατί πολύ απλά δεν… παλεύει. Παρατάει τα παιχνίδια. Και η εικόνα της είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με την εικόνα που είχε δείξει στο ξεκίνημα της σεζόν.

Εικόνα κόντρα στο DNA του Παναθηναϊκού

Αυτό είναι που «πονάει» αυτή την στιγμή τον Παναθηναϊκό. Και αυτό πρέπει να λυθεί άμεσα. Όσα προβλήματα και αν έχει η ομάδα του «τριφυλλιού», όσα και αν είναι τα ιδιαίτερα δεδομένα της εποχής (εντός και εκτός συλλόγου) ο Παναθηναϊκός δεν πρέπει ούτε να συνηθίσει στις ήττες, αλλά ούτε και να γίνεται σάκος του μποξ. Δεν είναι δυνατόν μέσα σε 72 ώρες οι «πράσινοι» να έχουν δεθεί 188 πόντους. Αυτό είναι κόντρα στην φύση της ομάδας. Κόντρα στο DNA της. Κόντρα σε αυτό που ονειρεύεται ο Γιώργος Βόβορας και κόντρα σε αυτό που περιμένουν-λαχταρούν να δουν οι φίλοι του «τριφυλλιού».

Και φυσικά οι ευθύνες δεν βαραίνουν μόνο τον προπονητή της ομάδας και το τεχνικό επιτελείο. Βαραίνουν και τους παίκτες. Κάποιος θα πει ότι μερικοί όσο μπορούν παίζουν. Αλλά δεν είναι αλήθεια. Η εικόνα συγκεκριμένων παικτών στα δύο ματς της Ισπανίας είναι πολύ κατώτερη των αναμενομένων αλλά και των πραγματικών τους δυνατοτήτων.

Τώρα, όμως, δεν είναι η ώρα ούτε να καταλογιστούν ευθύνες, ούτε να χτυπηθεί η ομάδα. Τώρα που είναι στα σκοινιά. Μετά την παρένθεση της Basket League (την Κυριακή το απόγευμα με τον Κολοσσό στο ΟΑΚΑ) ακολουθεί η εντός έδρας αναμέτρηση με την Μπάγερν. Ματς… όλα τα λεφτά. Οι «πράσινοι» επιστρέφουν «σπίτι» τους, θα έχουν μπροστά τους αρκετές ημέρες να δουλέψουν και να επιλύσουν πολλά από τα προβλήματά τους και να κάνουν μια νέα αρχή. Να δείξουν και πάλι ότι διαθέτουν ψυχή, διαθέτουν μπασκετικό εγωισμό και να παλέψουν μέχρι την τελευταία μπάλα για να επιστρέψουν και πάλι στα θετικά αποτελέσματα, διορθώνοντας την… στραπατσαρισμένη τους εικόνα.

Γιατί αλλιώς η ζωή θα γίνει ακόμα πιο δύσκολη…


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ υπέρ Αταμάν για τις απειλές απ' τη Μακάμπι
Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ υπέρ Αταμάν για τις απειλές απ' τη Μακάμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved