Και τώρα μπαίνει το «πρέπει» στην εξίσωση!

Και τώρα μπαίνει το «πρέπει» στην εξίσωση!

Ο Παναθηναϊκός δείχνει σημάδια βελτίωσης σε καθημερινή βάση, αλλά η βελτίωση αυτή θα πρέπει να αρχίσει να φαίνεται και στο ισπανικό… ταμείο – Γράφει ο Γιάννης Κουβόπουλος.

Σε μία από τις πιο δύσκολες εβδομάδες της σεζόν έχει μπει ο Παναθηναϊκός, η αποστολή του οποίου βρίσκεται «καθ’ οδόν» για την Ισπανία. Εκεί όπου αύριο βράδυ θα αντιμετωπίσει την Βαλένθια και ακολούθως (48 ώρες αργότερα) τους πρωταθλητές της ACB, την ομάδα της Μπασκόνια. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό οι «πράσινοι» βρίσκονται ενώπιοι με δύο πολύ δύσκολες αποστολές, αναλογιζόμενοι και το γεγονός πως υπάρχει και η πίεση των προηγούμενων αποτελεσμάτων.

Και όχι μόνο αυτό. Καθότι ο Γιώργος Βόβορας καλείται να διαχειριστεί και τα αγωνιστικά προβλήματα και δεδομένα της ομάδας του. Έχουμε και λέμε. Μπεν Μπέντιλ και Ζακ Όγκαστ που προέρχονται από πολυήμερη αποχή (ο πρώτος αγωνίστηκε για λίγο στο παιχνίδι με την Εφές) και δεν έχουν καταφέρει ακόμα να βρουν ρυθμό και να επιστρέψουν στο 100% των δυνατοτήτων τους.

Περιμένοντας τον «Νέντο»

Την ίδια ώρα, το βαρύ «πυροβολικό» της ομάδας, ο Νεμάνια Νέντοβιτς λόγω ενός τραβήγματος δεν αγωνίστηκε κόντρα στους Τούρκους αλλά βρίσκεται στην αποστολή της ομάδας του και αναλόγως με την κατάστασή του θα αποφασιστεί και η συμμετοχή του (ή όχι) στην αυριανή αναμέτρηση με την Βαλένθια. Κάτι που κάνει ακόμα πιο δύσκολη την… ζωή του Γιώργου Βόβορα και των συνεργατών του οι οποίοι ώρες πριν από το ματς δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν αν θα έχουν τον Σέρβο παίκτη στην διάθεσή τους.

Ο «πονοκέφαλος» του Μακ

Και ένας ακόμα «πονοκέφαλος», αλλά σίγουρα πιο.. ευχάριστος είναι η παρουσία του Σέλβιν Μακ. Ο Αμερικάνος point guard πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την φανέλα του Παναθηναϊκού στον πρόσφατο αγώνα του ΟΑΚΑ και τα πήγε… περίφημα. Έδειξε ότι μπορεί να δώσει αυτό που λείπει στους «πράσινους» αλλά το γεγονός ότι είχε πολύ καιρό να αγωνιστεί σε συνδυασμό με το ότι έχει κάνει ελάχιστες προπονήσεις με τους συμπαίκτες του μπορεί να γυρίσει… μπούμερανγκ.

Η πίεση του «ΠΡΕΠΕΙ»

Όλα τα παραπάνω όμως δεν απασχολούν κανέναν. Και αυτό ο Γιώργος Βόβορας το ξέρει καλά. Οι «πράσινοι» πρέπει να υπερκεράσουν όλα τους τα προβλήματα για να μπορέσουν να κάνουν την υπέρβαση και να πάρουν την νίκη που τόσο έχουν ανάγκη. Μια νίκη που «ΠΡΕΠΕΙ» να την πάρουν. Και ακριβώς εδώ είναι το σημείο που λέμε ότι μπαίνει το «ΠΡΕΠΕΙ». Οι παίκτες του «τριφυλλιού» στα περισσότερα παιχνίδια τους έχουν δείξει μια πάρα πολύ καλή αγωνιστική εικόνα, το… ταμείο όμως δεν είναι το επιθυμητό. Και η αλήθεια είναι πως αν ο Παναθηναϊκός συνεχίσει να μην παίρνει αποτελέσματα το τρένο είναι πολύ εύκολο να χαθεί.

Όμως, ένα αποτέλεσμα επί ισπανικού εδάφους είναι αρκετό για να φέρει τούμπα την όλη κατάσταση. Ένα «διπλό» είναι ικανό να αλλάξει άρδην την ψυχολογία στις τάξεις των παικτών του Παναθηναϊκού και να τους δώσει την ευκαιρία για να ξεκινήσουν την αντεπίθεσή τους και να καλύψουν το χαμένο έδαφος.

ΥΓ: Έχει περάσει αρκετός καιρός και αποτελούσε συνειδητή επιλογή ο μη σχολιασμός του θέματος. Αλλά μιας και η… αποθέωση συνεχίζεται ακόμα και σήμερα δεν γίνεται να μην σχολιαστεί. Το γεγονός της αποθέωσης ενός ανθρώπου που υπέβαλλε μια… «ύπουλη» ένσταση κατά την διάρκεια του αγώνα πραγματικά με ξεπερνάει. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος καλά έκανε, μιας και ενήργησε για το καλό της ομάδας του. Αλλά αυτό που επακολούθησε είναι πραγματικά αδιανόητο.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βόβορας: «Πληγωθήκαμε και πρέπει να… πολεμήσουμε»

Βόβορας: «Πληγωθήκαμε και πρέπει να… πολεμήσουμε»

Βαλένθια: Πλήγμα με Βαν Ρόσομ πριν τον Παναθηναϊκό

Βαλένθια: Πλήγμα με Βαν Ρόσομ πριν τον Παναθηναϊκό

Σαντ-Ρος: «Η αμυντική μας νοοτροπία θα μας δώσει την νίκη»

Σαντ-Ρος: «Η αμυντική μας νοοτροπία θα μας δώσει την νίκη»

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved