Παναθηναϊκή, συλλογική ευθύνη!

Παναθηναϊκή, συλλογική ευθύνη!

Ο κορονοϊός «χτυπάει» την ομάδα του «τριφυλλιού» και ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για τα αντανακλαστικά των «πράσινων» και την στάση ευθύνης που επέδειξαν μαζί με τους Αρμόδιους Φορείς

 Δύο πράγματα είναι της μόδας (και) αυτήν την εποχή. Το πρώτο είναι να τα βάζουμε με την Κυβέρνηση, τους Υπουργούς, τον Χαρδαλιά και όλους όσους έχουμε πρόχειρους για να μετατοπίζουμε τις δικές μας ευθύνες. Και το δεύτερο η ατομική ευθύνη. Και στην υπόθεση του κορονοϊού και του Παναθηναϊκού και τα δύο αυτά… πήγαν περίπατο.

Ντεμοντέ ο Παναθηναϊκός. Και εξηγούμαστε.

Ο Παναθηναϊκός εδώ και λίγες ημέρες πλήττεται από τον Covid-19. Όχι σε μεγάλο βαθμό. Όχι όπως άλλες ομάδες. Αλλά μέχρι στιγμής μετράμε δύο κρούσματα, μετά και το σημερινό. Αυτό όμως που θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας είναι πως τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι χειρότερα. Πως; Μα αν ο Παναθηναϊκός και οι Αρμόδιοι Φορείς της χώρας δεν επεδείκνυαν άμεσα αντανακλαστικά και δεν προχωρούσαν σε πράξεις... ευθύνης.

Το προηγούμενο βράδυ της αναχώρησης του Παναθηναϊκού για την Αγία Πετρούπολη «έσκασε» το πρώτο κρούσμα. Τα αντανακλαστικά των ανθρώπων του «τριφυλλιού» αποδείχθηκαν για… Όσκαρ. Οι «πράσινοι» με συντονισμένες κινήσεις ενημέρωσαν όλους τους εμπλεκόμενους. Ευρωλίγκα, Κυβέρνηση, Πολιτική Προστασία και ΕΟΔΥ. Οι εντολές του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας ήταν άμεσες, ξεκάθαρες και ακολουθήθηκαν κατά γράμμα.

Στο ταξίδι του «τριφυλλιού» υψώθηκε απαγορευτικό γιατί οι περισσότεροι αρμόδιοι θεωρούσαν δεδομένο πως θα υπάρξουν κι άλλα κρούσματα. Παράλληλα αν η ομάδα ταξίδευε μέχρι την Ρωσία, όχι μόνο θα έθετε τους εαυτούς της (και τους υπολοίπους) σε κίνδυνο αλλά σε περίπτωση που το σημερινό κρούσμα έβγαινε στην Αγία Πετρούπολη η αποστολή θα έπρεπε να μείνει εκεί σε 14ήμερη καραντίνα. Οπότε όπως γίνεται αντιληπτό αυτή τη φορά άπαντες έκαναν άριστα την δουλειά τους, κάτι που φάνηκε και από το αποτέλεσμα.

Την ίδια ώρα ήταν εξαιρετική η στάση του Παναθηναϊκού. Μιας ομάδας η οποία μέχρι προχθές δεν είχε ούτε ένα κρούσμα και για πρώτη φορά ερχόταν αντιμέτωπη με μια τέτοιας κατάσταση. Οι άνθρωποι όμως του «τριφυλλιού» αποδείχθηκαν απολύτως έτοιμη για να ανταποκριθούν στις δυσκολίες της καταστάσεως και πλέον άπαντες εύχονται στο ΟΑΚΑ το σημερινό να είναι το τελευταίο κρούσμα και η ομάδα να επιστρέψει άμεσα στις υποχρεώσεις της. Εδώ «μίλησε» η συλλογική ευθύνη. Του Παναθηναϊκού.


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved