Η πιο σοφή κουβέντα!

Η πιο σοφή κουβέντα!

Ένα από τα μεγάλα θέματα που καλείται να διαχειριστεί ο Γιώργος Βόβορας είναι η νοοτροπία της ομάδας του, για να μην «πληγωθεί» -Γράφει ο Γιάννης Κουβόπουλος

Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι η χθεσινή αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ, δυσκόλεψε πολύ περισσότερο τον Παναθηναϊκό σε σχέση με τον αγώνα της προηγούμενης Πέμπτης απέναντι στην Φενέρμπαχτσε.

Όχι, δεν είναι καλύτερη ομάδα από τους Τούρκους η Λάρισα. Απλά χθες ο Παναθηναϊκός «πληγώθηκε» από τον ίδιο του τον εαυτό. Οι «πράσινοι» μπήκαν στην πρεμιέρα της Basket League φανερά επαναπαυμένοι από την νίκη τους απέναντι στην ομάδα του Ιγκόρ Κοκόσκοφ, με την ομάδα του Λίνου Γαβριήλ να τους βάζει δύσκολα και να τους στριμώχνει στα… σχοινιά.

Εντάξει, ο Παναθηναϊκός πολύ δύσκολα θα έχανε από την Λάρισα, αλλά αυτό ίσως να του γίνει μάθημα. Σκληρό και χρήσιμο. Μετά το τέλος της αναμέτρησης ο Γιώργος Βόβορας είπε. «Πρέπει τα λάθη που κάνουμε στην Basket League να μας «πονάνε» όπως τα λάθη της Euroleague». Και αυτό είναι όλο το… ζουμί.

Τα λάθη είναι η απόδειξη του προβλήματος

Ο Παναθηναϊκός έκανε 20 λάθη. Έντεκα στο πρώτο μέρος και εννέα στο δεύτερο. Ο αριθμός αυτός είναι… ανεπίτρεπτος. Γιατί δεν είναι αριθμός που προέρχεται από την επιθυμία των παικτών να κάνουν το κάτι παραπάνω για χάρη του… θεάματος. Αλλά είναι αριθμός που προέρχεται από την ανύπαρκτη συγκέντρωση. Οι παίκτες του «τριφυλλιού» ειδικά στο πρώτο μέρος μπήκαν με… υφάκι στο παιχνίδι. Ότι και… καλά θα «καθάριζαν» οι φανέλες. Αλλά φυσικά κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει. Και δεν έγινε. Στο δεύτερο μέρος και κυρίως στην τέταρτη περίοδο, οι παίκτες του Βόβορα σοβαρεύτηκαν και έκαναν αυτό που έπρεπε. Αυτό που έπρεπε να είχαν κάνει από το ξεκίνημα του παιχνιδιού.

Η μεγάλη τους ευκαιρία

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού θα πρέπει να κατανοήσουν ότι τα παιχνίδια της Basket league είναι μια τεράστια ευκαιρία γι αυτούς. Κάποιοι παίκτες θα ξεκουράζονται και θα… γεμίζουν μπαταρίες (βλέπε Νέντοβιτς) και κάποιοι άλλοι θα έχουν την ευκαιρία να… ρολάρουν, να βρίσκουν ρόλο και ψυχολογία. Το έχει κάνει ο Κασελάκης, το έχει κάνει ο Μποχωρίδης, το κάνει ο Παπαπγιάννης. Και πρέπει να το κάνει και ο Καλαϊτζάκης και ο Δίπλαρος. Αυτά τα παιχνίδια είναι γι αυτούς. Και το ίδιο συμβαίνει και με τους ξένους. Ο Φόστερ μπορεί να βρει… σταθερότητα, ο Ουάιτ να βρει τον… εαυτό του και ο Ρος να βρει ρυθμό.

Η Basket league, ανεξαρτήτως αντιπάλου, για τον Παναθηναϊκό είναι μια τεράστια ευκαιρία να «χτιστεί» και να προετοιμάζεται για την Euroleague με τον καλύτερο τρόπο. Και αυτό θα πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους.  


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved