Η Βαρκελώνη δεν ήταν «πυροτέχνημα»

Η Βαρκελώνη δεν ήταν «πυροτέχνημα»

Ο Παναθηναϊκός «έπνιξε» την Φενέρμπαχτσε στο ΟΑΚΑ και ο Γιάννης Κουβόπουλος ΔΕΝ γράφει για τον Νεμάνια Νέντοβιτς, αλλά για εκείνους που αποδεικνύουν καθημερινά ότι τίποτα δεν γίνεται στην τύχη

Μετά από δύο εβδομάδες αρκετών ζόρικων καταστάσεων ελάχιστοι ήταν εκείνοι που πίστευαν πως ο Παναθηναϊκός την Πέμπτη το βράδυ θα έβρισκε τα ψυχικά και τα αγωνιστικά αποθέματα να κοντράρει την πολυδιαφημισμένη Φενέρμπαχτσε του Ιγκόρ Κοκόσκοφ. Και όμως. Ο Παναθηναϊκός όχι μόνο ήταν ανταγωνιστικός, αλλά ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του αγώνα καθ’ όλη την διάρκεια της αναμέτρησης. 

Για να θυμηθούμε όμως τι είχε προηγηθεί…

Δύο εβδομάδες πριν ο Παναθηναϊκός γνώριζε την ήττα, στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, από τον Ολυμπιακό. Ένα αποτέλεσμα που μόνο ευεργετικά δεν λειτούργησε στα αποδυτήρια μιας ομάδας που ακόμα «χτίζεται», που ακόμα «ψάχνεται» και έχει τεράστια ανάγκη τα αποτελέσματα για να σταθεί στα πόδια της. 

Λίγες ημέρες μετά την ήττα από τον «αιώνιο» στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός των πολλών αγωνιστικών προβλημάτων (αποχώρηση Τζάκσον, τραυματισμοί) αναγκάστηκε να βιώσει μια απίστευτη ταλαιπωρία λόγω των «κολλημάτων» και της ανευθυνότητας της Euroelague. Εν μέσω «διαβολοβδομάδας» οι «πράσινοι» ταξίδεψαν στην Λυών για την αναμέτρηση με την Βιλερμπάν (η οποία μετρούσε κάθε μέρα νέα κρούσματα κορονοϊού), για ένα ματς που αποφασίστηκε να μην γίνει κυριολεκτικά λίγο πριν το τζάμπολ. Με την «Οδύσσεια» να μην έχει τελειωμό καθώς σε 48 ώρες ακολουθούσε το ματς στην Βαρκελώνη μέσω… Ολλανδίας. 

Και τα πράγματα στο «Palau Blaugrana» δεν πήγαν καλά. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να ήταν πολύ καλός και να πήγε το ματς στην παράταση, αλλά ο τρόπος που ήρθε η ήττα τον «πλήγωσε» ακόμα περισσότερο. 

Υπογραφή Βόβορα

Παρ’ όλα αυτά ο Γιώργος Βόβορας βρήκε τις λύσεις. Και τις αγωνιστικές και τις ψυχολογικές. Και αυτό πρέπει να του πιστωθεί 100%. Η χθεσινή νίκη του «τριφυλλιού» φέρει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του. Ο Έλληνας τεχνικός αρχικά έκανε το μυαλό των παικτών του να «ξεκολλήσει» απ’ όλα όσα είχαν προηγηθεί και εν συνεχεία δείχνει να τους περνάει σε καθημερινό επίπεδο όλο και περισσότερο την φιλοσοφία του και τα «θέλω» του. 

«Χειροπέδες» 

Η άμυνα του Παναθηναϊκού απέναντι στους Τούρκους ήταν μαγική. Και το είπε και ο ίδιος. «Όταν έχεις απέναντί σου μια ομάδα με το επιθετικό ταλέντο της Φενέρμπαχτσε και την κρατάς κάτω από τους 20 πόντους στα 3 από τα 4 δεκάλεπτα κάτι έχεις κάνει πολύ καλά». Για του λόγου το αληθές. 13 πόντοι στην πρώτη περίοδο, 17 στην δεύτερη και 12 στην τελευταία. Εκεί όπου οι φιλοξενούμενοι πάσχιζαν για την νίκη. Μόνη καλή περίοδος των παικτών του Κοκόσκοφ η  τρίτη όπου σημείωσαν 26 πόντους. Και ο Παναθηναϊκός 25. 

Πάμε και στα παρακάτω…

Έγινε της μόδας επί εποχής Πιτίνο, αλλά μάλλον ήρθε για να μείνει. Μια ανάσα από το να κάνει ρεκόρ στα deflections βρέθηκε ο Παναθηναϊκός. Πάνω από 30. Ρεκόρ 2.5 ετών. Και πώς να μην κάνει τέτοια εμφάνιση ο Παναθηναϊκός. Με τον Σαντ-Ρος να παίζει αμυνάρες με τα μακριά του χέρια και με τον απίστευτο διασκελισμό του, με τον Λεωνίδα Κασελάκη να καταθέτει και πάλι την ψυχή του, με τον Γιώργο Παπαγιάννη να «ξυπνάει» όσο το παιχνίδι πήγαινε στην… φωτιά και τον Λευτέρη Μποχωρίδη να δείχνει και πάλι ότι βρίσκεται στην καλύτερη στιγμή της καριέρας του. 

Και ο Σάικς στην εξίσωση

Ναι. Ο Νέντοβιτς ήταν ο απόλυτος σταρ του παιχνιδιού, αλλά μην τρελαινόμαστε κιόλας. Αυτός είναι ο «Νέντο». Τέτοιας πάστας παίκτης είναι. «Δολοφόνος». Από τον Σέρβο τέτοιες εμφανίσεις περιμένουμε. Όμως δίπλα του ήταν εξαιρετικός (για πρώτη φορά) και ο Κίφερ Σάικς. Με 11 πόντους τελείωσε το ματς ο Αμερικανός αλλά και με 5 ασίστ. Από τις 18 που έδωσαν οι «πράσινοι». Και οι 18 είναι ακόμα περισσότερες αναλογιστούμε πως γι αυτές τις ασίστ οι παίκτες του «τριφυλλιού» είχαν μόλις 8 λάθη. Εξαιρετικός αριθμός. 

Και μέσα σε όλα αυτά προσθέστε και τα 10 σχεδόν παραπάνω ριμπάουντ του Παναθηναϊκού και θα καταλάβετε πως και γιατί ήρθε η νίκη. 

Οι ήρωες με την σκληρή δουλειά

Η ουσία είναι μία. Ο Παναθηναϊκός δείχνει από την αρχή της σεζόν πως παρά τα πολλά προβλήματα είναι η ομάδα που είχε στο μυαλό του ο Γιώργος Βόβορας. Είναι μια ομάδα που θα «ζει» για να… παλεύει. Από την αρχή μέχρι το τέλος. Από το τζάμπολ μέχρι την κόρνα. Και αυτό το αποδεικνύουν τα παιδιά που έρχονται από πίσω. Ο Λευτέρης, ο Λεωνίδας, ο Μπέντιλ και όλοι οι υπόλοιποι που αποδεικνύουν στην πράξη πως είναι έτοιμοι για όλα. Πως έχουν δουλέψει σκληρά για να είναι τώρα έτοιμοι για όλα. 

Και όλα αυτά χωρίς τον Παπαπέτρου… Μην το ξεχνάμε αυτό. Εκ των κορυφαίων σκόρερ της ομάδας και τον κορυφαίο δημιουργό. 

ΥΓ: Η Φενέρμπαχτσε έχασε από τον Παναθηναϊκό και ο Κοκόσκοφ από την πίεσή του. Η χθεσινή ήττα για τους Τούρκους ήταν η τρίτη συνεχόμενη και φαίνεται πως ο έμπειρος τεχνικός έχει πολύ πίεση μέσα του. Η ένταση που είχε από το ξεκίνημα του παιχνιδιού (ακόμα και απέναντι στους παίκτες του) έδειχνε πως δεν νιώθει και τόσο αναπαυτικά αυτή την στιγμή στον πάγκο της Φενέρ. 


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Εθνική Ελλάδας: Ανοίγει και το δεύτερο «πέταλο» της «OPAP Arena» – Επίσημο το φιλικό με Γερμανία
Εθνική Ελλάδας: Ανοίγει και το δεύτερο «πέταλο» της «OPAP Arena» – Επίσημο το φιλικό με Γερμανία
H Stoiximan παρουσιάζει το Κύπελλο του ΕURO 2024 στο ελληνικό φίλαθλο κοινό σε μια μοναδική εκδήλωση
H Stoiximan παρουσιάζει το Κύπελλο του ΕURO 2024 στο ελληνικό φίλαθλο κοινό σε μια μοναδική εκδήλωση
Euroleague: Αρχή διαβολοβδομάδας που ξεκαθαρίζει το τοπίο!
Euroleague: Αρχή διαβολοβδομάδας που ξεκαθαρίζει το τοπίο!
Βράδυ Τρίτης με 21 εκατ. ευρώ από το Eurojackpot
Βράδυ Τρίτης με 21 εκατ. ευρώ από το Eurojackpot
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved