Πλήρωσε λάθη παικτών και πάγκου, πέταξε άλλους δύο βαθμούς!

Πλήρωσε λάθη παικτών και πάγκου, πέταξε άλλους δύο βαθμούς!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την αδυναμία του Παναθηναϊκού να κερδίσει στην Λάρισα, πληρώνοντας την κακή απόδοση του δευτέρου ημιχρόνου και τα λάθη παικτών και πάγκου.

Άλλους δύο πόντους άφησε στο δεύτερο εκτός έδρας παιχνίδι του ο Παναθηναϊκός στην Λάρισα και σε ένα ματς, που φαινόταν ότι θα το κερδίσει, το έχασε στο 87’, στην τρίτη φάση της ΑΕΛ στο παιχνίδι.

Ο Παναθηναϊκός δεν έκανε κάτι εντυπωσιακό στο πρώτο ημίχρονο, αλλά με ωραίο συνδυασμό Μπουζούκη, Αϊτόρ και την πάσα στον Μακέντα ο Ιταλός σκόραρε. Σε ένα πρώτο ημίχρονο, που ο Παναθηναϊκός αμυντικά στάθηκε καλά, δεν έκανε τελική φάση η ΑΕΛ και επιθετικά, εκτός από το γκολ οι «πράσινοι» είχαν και δύο καλές στιγμές με Βέλεθ και Μακέντα. Οι «πράσινοι» έπαιζαν με διαγώνιες πάσες στον χώρο είτε από τον Βέλεθ, είτε μία, δύο φορές του Αγιούμπ (έκανε καλό πρώτο ημίχρονο), ενώ Κουρμπέλης, Μπουζούκης έκαναν πολύ καλή ανασταλτική δουλειά.

Το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο φαινόταν, ότι θα το πάρει σβηστά ο Παναθηναϊκός, αλλά στο δεύτερο άλλαξαν όλα. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού άρχισαν να κάνουν πολλά λάθη , σε μία στιγμή ο Σάντσες έβγαλε… ασίστ στον Μιλοσάβγεβιτς, αλλά ο Διούδης έκανε έξοχη απόκρουση. Τα λάθη, γινόντουσαν με μεγάλη συχνότητα, ο Αγιούμπ έμοιαζε σαν να μην βγήκε στο δεύτερο ημίχρονο και εκτός από αυτό ο Παναθηναϊκός έχασε και τον καλύτερό του παίκτη τον Χουανκάρ, που έκανε πολύ καλό παιχνίδι από αριστερά, αλλά ένιωσε ενοχλήσεις και βγήκε.

Ο Πογιάτος σε έκπληξη όλων μας δεν έβαλε το αριστερό μπακ, που είχε στον πάγκο τον Ζαγαρίτη, που είναι και γρήγορος, για να αντιμετωπίσει τον Πλατέλλα, που είχε μπει στο παιχνίδι, αλλά προτίμησε να βάλει ένα στόπερ, αριστερό μπακ. Ο Πούγγουρας έκανε ό,τι μπορούσε, αλλά φαινόταν ότι είχε πρόβλημα στην θέση αυτή κι ο Γρηγορίου φόρτωσε με δύο και τρεις παίκτες την πλευρά. Και ήρθε το 87’, όταν έγινε από δεξιά η φάση της Λάρισας , ο Βέλεθ, βγήκε να καλύψει, η σέντρα του Τόρζε πέρασε, ο Σένκεφελντ, απουσίαζε κι αυτός και ο Πινακάς από κοντά ισοφάρισε.

Και στην  συνέχεια ο Πογιάτος έδειξε, ότι έχει μεγάλο πρόβλημα απειρίας και διαχείρισης του αγώνα από τον πάγκο, όταν στο 1-1 και με τέσσερα λεπτά καθυστερήσεων, ψάχνοντας το γκολ έβγαλε από το παιχνίδι τον Καρλίτος (!) για να βάλει τον Ιωαννίδη. Ναι, ο Καρλίτος δεν ήταν καλός κυρίως όταν έπαιξε φορ στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά η αλήθεια είναι, ότι δεν έφθασε και ποτέ η μπάλα σε αυτόν. Αλλά , όταν κυνηγάς το γκολ δεν βγάζεις από το παιχνίδι τον Καρλίτος, για να βάλεις τον νεαρό Ιωαννίδη, που δεν τον έχουμε δει καθόλου φέτος.

Και πιο πριν έχει βγάλει και τον Μακέντα από το παιχνίδι . Δηλαδή είναι 0-1 το παιχνίδι, η Λάρισα έχει την κατοχή στο διάστημα αυτό και βγάζεις πρώτα τον σκόρερ στο 74’ και μετά τον  άλλο επιθετικό σου τον Καρλίτος.

Είναι δεδομένο, ότι ο Πογιάτος ψάχνεται και με τις αλλαγές, που έκανε στο δεύτερο ημίχρονο, έδειξε, ότι το φοβάται το παιχνίδι και αυτό πέρασε και στους παίκτες, που έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο. Η Λάρισα, που ήταν κακή και δεν είχε τελική στο πρώτο ημίχρονο, με τις αλλαγές στο δεύτερο μέρος πήγε να βάλει το γκολ ισοφάρισης και το έβαλε. Ο Παναθηναϊκός με τις αλλαγές έδειξε φόβο και τελικά έχασε ένα τρίποντο, που έμοιαζε σίγουρο στο πρώτο ημίχρονο.

Από την άλλη το λέω, ακόμα μία φορά. Υπάρχει κανένας όρος στο συμβόλαιο του Αγιούμπ, που να λέει, ότι απαγορεύεται να βγει αλλαγή; Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν σαν να μην έπαιζε, έμεινε σε όλο το παιχνίδι μέσα κι έγινε αλλαγή ο Μπουζούκης, που ήταν πιο ζωντανός, μετά το 1-1, για να μπει ο Σερπέζης και να κάνει τι;

*Η ομάδα με έναν βαθμό σε δύο ματς έχει μείνει πίσω, αλλά αυτό που είναι ανησυχητικό είναι η εικόνα της σε μεγάλα διαστήματα του αγώνα, αλλά και το γεγονός, ότι στην διάρκεια του αγώνα μέχρι τώρα δεν υπάρχει βοήθεια από τον πάγκο, για να αλλάξει θετικά την ροή του αγώνα. Μην πέσουμε να φάμε τον Πογιάτος, όμως, τώρα. Όταν ήρθε το καλοκαίρι, όλοι όσοι λέγαμε, ότι είναι μεγάλο ρίσκο , αφού δεν έχει προπονήσει πρώτη ομάδα , αυτό εννοούσαμε. Ότι μέχρι να μάθει μπορεί να έχουν χαθεί όλα. Όταν ανεβάζεις την ποιότητα του ρόστερ παίρνεις έμπειρο προπονητή. Τόσο απλά.

*Θετική η εμφάνιση του Χουανκάρ, με πολλά ανεβάσματα έδειξε, ότι επιθετικά θα βοηθήσει πολύ. Κι αμυντικά δεν ήταν κακός. Πρώτη φορά σήμερα έδειξε κάποια καλά στοιχεία ο Αϊτόρ, όπως στην φάση του γκολ του Μακέντα, σε μία ωραία σέντρα, προς τον Μακέντα , που έχασε την ευκαιρία και στην ατομική ενέργεια, που έκανε στο 84’, αλλά δεν βρήκε στόχο το σουτ. Απλά υπάρχουν απαιτήσεις από τον Αϊτόρ να κάνει την διαφορά και όχι να χάνεται σε μεγάλα σημεία του αγώνα.

*Κακή η εικόνα του Φακούντο Σάντσες, είχε προβλήματα αμυντικά(στην φάση του γκολ δεν μπόρεσε να καλύψει σωστά το κενό, που είχε δημιουργηθεί), αλλά και επιθετικά δεν έκανε κάτι ιδιαίτερο.

*Το παιχνίδι στην Λάρισα είναι το απόλυτο ξενέρωμα για τον κόσμο, έτσι όπως εξελίχθηκε. Η ομάδα και ο προπονητής φαίνεται, ότι ψάχνονται ακόμα και οι πειραματισμοί μοιάζουν με φιλικά και όχι με επίσημα παιχνίδια.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πογιάτος: «Δεν υπάρχει χρόνος πρέπει να αφυπνιστούμε»

Πογιάτος: «Δεν υπάρχει χρόνος πρέπει να αφυπνιστούμε»

ΑΕΛ-Παναθηναϊκός 1-1: Δεν «σκότωσε» το ματς και το πλήρωσε (videos+photos)

ΑΕΛ-Παναθηναϊκός 1-1: Δεν «σκότωσε» το ματς και το πλήρωσε (videos+photos)

Μπουζούκης: «Συγγνώμη απ’ τον κόσμο για το αποτέλεσμα» (video)

Μπουζούκης: «Συγγνώμη απ’ τον κόσμο για το αποτέλεσμα» (video)

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Τα τουρκικά πρωτοσέλιδα για τον αποκλεισμό της Φενέρμπαχτσε από τον Ολυμπιακό
Τα τουρκικά πρωτοσέλιδα για τον αποκλεισμό της Φενέρμπαχτσε από τον Ολυμπιακό
Μάρκος Σεφερλής: Στο αεροδρόμιο τα ξημερώματα για να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό
Μάρκος Σεφερλής: Στο αεροδρόμιο τα ξημερώματα για να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό
Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time
Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved