Αν γίνει ομάδα θα έρθουν και τα αποτελέσματα!

Αν γίνει ομάδα θα έρθουν και τα αποτελέσματα!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τον Παναθηναϊκό και τη συνέχεια στο πρωτάθλημα, αλλά και το μεγαλύτερο πρόβλημα που υπάρχει.

Ο Παναθηναϊκός έκανε άσχημο ξεκίνημα στην αρχή του πρωταθλήματος, έχασε από τον Αστέρα στην Τρίπολη και αυτό δημιούργησε αντιδράσεις και ουσιαστικά μπήκε πίεση στην ομάδα και τον νέο προπονητή από την πρώτη αγωνιστική.

Ανοίγω μία παρένθεση να ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΩ για άλλη μία φορά το εξής. Κανείς προπονητής δεν μπορεί να κριθεί για το έργο του σε μία ή δύο αγωνιστικές. Αυτό είναι αντιποδοσφαιρικό, δεν έχει καμία λογική. Το ίδιο πιστεύω και για τον Πογιάτος. Ανεξάρτητα από τα λάθη, που έκανε την πρώτη αγωνιστική και ίσως κάνει και στη συνέχεια, είναι λάθος η κουβέντα που γίνεται ότι θα υπάρξει θέμα αν δεν έρθουν αποτελέσματα άμεσα. Και όλα τα περί στήριξης στο πρόσωπό του λέγονται μεν, αλλά στην πράξη μετράει αυτή η στήριξη. Στήριξη σημαίνει ότι συνεχίζει στον πάγκο ένας προπονητής, αν έρθουν συνεχόμενα άσχημα αποτελέσματα. Τότε ναι, τον στηρίζεις. Αν δεν γίνει αυτό αποδεικνύεται ότι η στήριξη ήταν στα λόγια και όχι στην πράξη. Η συνέχεια θα δείξει αν υπάρχει στήριξη ή όχι από τον Αλαφούζο στον Πογιάτος.

Κλείνω την παρένθεση και συνεχίζω. Ναι, ο Παναθηναϊκός θέλει ένα aggressive χαφ που να τρέχει, να καλύπτει χώρους, να είναι γρήγορος. Ναι, ο Παναθηναϊκός περιμένει πότε θα επιστρέψει ο Βιγιαφάνιες και ελπίζει να βελτιώσουν την απόδοσή τους στη συνέχεια οι μεταγραφές.

Για μένα όλα αυτά είναι δευτερεύοντα. Το πρώτο που μετράει είναι ο Παναθηναϊκός να είναι ΟΜΑΔΑ εντός και εκτός γηπέδου. Αν είναι ομάδα στα αποδυτήρια, θα είναι ομάδα και στο γήπεδο και θα πάρει τα αποτελέσματα, ανεξάρτητα ακόμα και αν έχει χτυπητές αδυναμίες στο ρόστερ. Θα βλέπεις μία ομάδα που θα κάνει τα πάντα στο γήπεδο και τουλάχιστον, και να χάνει, θα ξέρεις ότι έχει κάνει το καλύτεροι δυνατό για το αποτέλεσμα. Και αυτό μέχρι τώρα δεν το βλέπω. Εχουν έρθει πολλά νέα πρόσωπα, ένας νέος και άπειρος προπονητής, έχουν έρθει παίκτες με μεγάλα συμβόλαια σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, έχουν διαταραχθεί οι ισορροπίες. Εχουν φύγει από τα αποδυτήρια παιδιά που έπαιζαν ρόλο στο ομαδικό πνεύμα και η ομάδα είναι σε ένα μεταβατικό στάδιο.

Το πρώτο που ΠΡΕΠΕΙ να κοιτάξει ο Πογιάτος πέρα από τα συστήματα και τις επιλογές προσώπων είναι να παρουσιάζεται στο γήπεδο μία ομάδα με 11 καμικάζι. Ετοιμοι να παίξουν όλοι για την ομάδα, έτοιμοι να θυσιαστούν όλοι για την ομάδα, για τη νίκη. Ετοιμοι να παίξουν ο ένας για τον άλλον. Αν αυτό συμβεί, τότε θα έρθουν οι νίκες όσο, όμως, ο Παναθηναϊκός δεν λειτουργεί ως ομάδα εντός και εκτός γηπέδου το πρόβλημα θα παραμένει, ακόμα και ο Βιγιαφάνιες να μπει, ακόμα και χαφ πολύ καλό να αποκτηθεί.

*Ο Τσάβι Ρόκα περνάει δύσκολες ώρες μετά τον θάνατο του πατέρα του και όσοι έχουμε βιώσει ανάλογη κατάσταση νοιώθουμε πως νιώθει. Δύναμη και κουράγιο, τίποτα άλλο.

*Η Λάρισα θα το κάνει… κόλαση το ματς και όλοι όσοι παίξουν την Δευτέρα πρέπει να είναι έτοιμοι για ένα παιχνίδι που θα πάει πολύ στη δύναμη. Ο Παπαπέτρου είναι διαιτητής και περιμένω να βγάλει τις κάρτες που πρέπει από την αρχή και όχι να δείξει ανοχή. Αν κρίνω από το πέναλτι, που έπνιξαν στην Τρίπολη και ούτε το VAR δεν είπε τίποτα, καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει και την Δευτέρα…


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας
Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας
Στο Βερολίνο, με στάση Βελιγράδι, θα είναι… ωραία!
Στο Βερολίνο, με στάση Βελιγράδι, θα είναι… ωραία!
Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved