Η ουσία είναι ο κυνισμός

Η ουσία είναι ο κυνισμός

Ο Ολυμπιακός έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους ομίλους του Champions League με τον πιο… σωστό τρόπο. Αυτόν που μετράει τη δεδομένη στιγμή.

Το σημαντικό για τους «ερυθρόλευκους» στην πρώτη «μάχη» των play offs της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης ήταν να πάρουν μία νίκη που θα επιβεβαίωνε τον ρόλο του φαβορί που είχε το «συγκρότημα» του Πέδρο Μαρτίνς και θα έκανε πιο εφικτή την επίτευξη του πρώτου στόχου που έχει τεθεί για τη νέα αγωνιστική σεζόν, ήτοι την είσοδο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στους ομίλους. Και οι Νταμπλούχοι Ελλάδας τα κατάφεραν εξαιρετικά. Τουλάχιστον σ’ αυτό το κομμάτι.

Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σ’ όλον τον κόσμο από την έξαρση του κορονοϊού έχει αλλάξει τα δεδομένα σε όλες τις πτυχές της ζωής μας. Εξαίρεση δεν θα μπορούσε να αποτελέσει το ποδόσφαιρο. Ειδικά για τις ομάδες που είχαν υποχρεώσεις και μέσα στο καλοκαίρι και δεν είχαν την ευκαιρία να κάνουν κανονική προετοιμασία, όπως για παράδειγμα έκανε η Ομόνοια, μια και στην Κύπρο είχε αποφασιστεί να μπει… τελεία στο πρωτάθλημα εσπευσμένα.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού και ο Πέδρο Μαρτίνς έχουν να διαχειριστούν μπροστά τους μία ιδιαίτερη σεζόν. Κάτι οι υποχρεώσεις στο Europa League με την Γουλβς στις αρχές του Αυγούστου, κάτι ο… περσινός τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας απέναντι στην ΑΕΚ στα μέσα του Σεπτεμβρίου, ελέω των ερασιτεχνικών χειρισμών της ΕΠΟ, αναγκάζουν άπαντες στο Ρέντη να δουλέψουν διαφορετικά και να «χτιστεί» η ομάδα μέσα από επίσημα παιχνίδια και μάλιστα μέσα από κρίσιμα ματς. Όπως για παράδειγμα ήταν ο τελικός με την Ένωση, αλλά και αυτά των play offs με την Ομόνοια.

Αν υπολογίσουμε πως η ομάδα δεν είναι η ίδια, καθώς υπήρξαν σημαντικές αναχωρήσεις παικτών που ήταν στον βασικό κορμό της περσινής σεζόν, τότε καταλαβαίνουμε πως το έργο του Πέδρο Μαρτίνς δεν είναι εύκολο. Ο Πορτογάλος δεν έχει τον χρόνο να διαμορφώσει όπως θα ήθελε την ομάδα του, αλλά και να εντάξει στο πλάνο του τους ποδοσφαιριστές που έχουν αποκτηθεί για να καλυφθούν τα κενά.

Αυτό που μετράει την συγκεκριμένη περίοδο για τον Ολυμπιακό και τον Ίβηρα κόουτς είναι να μπορέσει να δουλέψει αυτά που θέλει στην προπόνηση αλλά την ίδια στιγμή να μπορέσει να πάρει η ομάδα αυτό που χρειάζεται στους επίσημους αγώνες. Την νίκη. Αυτή είναι που μετράει και όχι ο τρόπος που θα έρθει. Από την στιγμή που έρχονται τα θετικά αποτελέσματα, το κλίμα στα αποδυτήρια ανεβαίνει και μπορούν όλοι να δουλέψουν υπό καλύτερες συνθήκες για τη συνέχεια.

PedromartinsOpoin

Παράλληλα, σημαντικό είναι να γνωρίζει και ο κόουτς το υλικό που έχει να διαχειριστεί. Όπως για παράδειγμα έκανε με εξαιρετικό τρόπο ο Πέδρο Μαρτίνς στα δύο επίσημα φετινά ματς, αφού και στα δύο είχε τις λύσεις που χρειαζόταν στον… πάγκο, δεν δίστασε να αλλάξει τα πλάνα του, όταν το σχέδιο δεν βγήκε στο χορτάρι και πλέον απολαμβάνει τους… καρπούς.

Βέβαια, αυτό δεν είναι μόνο… δουλειά του Πορτογάλου, αλλά και των παικτών. Για την ακρίβεια, την ποιότητα που έχουν οι ποδοσφαιριστές που ανήκουν στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης ήταν οι Κώστας Φορτούνης και Γιώργος Μασούρας που άλλαξαν με την ποιότητά τους ένα ματς και στην αναμέτρηης με την Ομόνοια πρωταγωνιστές ήταν οι Λάζαρ Ραντζέλοβιτς και Γιουσέφ Ελ Αραμπί.

ElArabiGoal

Όσον αφορά στον Μαροκινό φορ, η γκολάρα που σημείωσε ήταν τελείωμα μεγάλου παίκτου! Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που ο δυναμικός επιθετικός έχει το υψηλότερο συμβόλαιο στον Πειραιά!

Πλέον, με τους ομίλους του Champions League να πλησιάζουν ακόμα περισσότερο, δίνεται η ευκαιρία στην διοίκηση του Ολυμπιακού να τρέξει τις εξελίξεις για την συμπλήρωση των τελευταίων κομματιών στο… παζλ για την ερχόμενη σεζόν. Οι «ερυθρόλευκοι» θα έχουν πλέον δύο δυνατά… όπλα για να πετύχουν τους στόχους τους. Το πρώτο είναι το δέλεαρ της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης και το δεύτερο είναι τα χρήματα που θα μπουν στα ταμεία της ΠΑΕ από την εξασφάλιση της παρουσίας στους ομίλους.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πέδρο Μαρτίνς: Ο κορυφαίος στην ιστορία του Ολυμπιακού στην Ευρώπη (videos+photos)

Πέδρο Μαρτίνς: Ο κορυφαίος στην ιστορία του Ολυμπιακού στην Ευρώπη (videos+photos)

Ολυμπιακός: Πέναλτι και γκολάρα αξίας 32+ εκατ. ευρώ!

Ολυμπιακός: Πέναλτι και γκολάρα αξίας 32+ εκατ. ευρώ!

Ολυμπιακός: Αυτή είναι η διαφορά με Ρίο Άβε για Ματέους Ρέις

Ολυμπιακός: Αυτή είναι η διαφορά με Ρίο Άβε για Ματέους Ρέις

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved