Μονόδρομος η συμφωνία με Nova, οικονομικά κερδισμένος ο Παναθηναϊκός

Μονόδρομος η συμφωνία με Nova, οικονομικά κερδισμένος ο Παναθηναϊκός

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει, για τη συνέχιση της συνεργασίας με την Nova, την τακτική του Παναθηναϊκού, αλλά και τα παράπονα του κόσμου, που είχε πιστέψει στο Παναθηναϊκός TV.

Χθες το απόγευμα μου ήρθε η πληροφορία, ότι ο Παναθηναϊκός όχι μόνο δεν έχει κλείσει την πόρτα της Nova, αλλά είναι κοντά στην μεγάλη ανατροπή και θα συνεχίσει στη Nova. Aπό τον Παναθηναϊκό δεν το επιβεβαίωναν, διότι όπως αποδείχθηκε θα έπρεπε πρώτα να υπάρξει οριστικό deal. Τελικά η πληροφορία, που έφθασε στα αυτιά μου και διαβάσατε από το onsports.gr χθες το βράδυ ήταν 100% σωστή. Λίγες ώρες πέρασαν και ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε τη συνεργασία του με τη Nova, για τον επόμενο χρόνο.

Μία συνεργασία, που ήταν μονόδρομος από την αρχή και απλά ο Παναθηναϊκός ακολούθησε μία τακτική, για να μπορέσει να πετύχει την καλύτερη δυνατή συμφωνία. Για αυτό και φθάσαμε από τα 5,7 εκ. ευρώ και την ανακοίνωση του Παναθηναϊκού κατά της Nova στη σημερινή ανακοίνωση συμφωνίας με ένα ποσό, που αγγίζει τα 7 εκ. ευρώ, όπως σας αποκάλυψε το onsports.gr σήμερα το μεσημέρι.

Όταν ο Παναθηναϊκός έβγαλε ανακοίνωση κατά της Nova και τόνισε, ότι φέτος τα παιχνίδια θα τα δείχνει το Παναθηναϊκός Tv, είχα πει, ότι ο Παναθηναϊκός θα βγει ηθικά κερδισμένος, αλλά οικονομικά χαμένος. Ηθικά κερδισμένος, διότι ο κόσμος του, που δεν άντεχε άλλο τις μεταδόσεις της Nova, που έγερναν προς τον Ολυμπιακό ήθελε ένα δικό του κανάλι, αλλά οικονομικά χαμένος, διότι δεν υπάρχει περίπτωση από το Παναθηναϊκός Tv, να εισέπραττε όσα θα έπαιρνε από την Nova. Δηλαδή 6 με 7 εκ. ευρώ. Θυμάμαι πολλοί διαφώνησαν τότε και έλεγαν, ότι ο κόσμος θα πάρει το Παναθηναϊκός Tv και η ΠΑΕ θα μαζέψει μεγαλύτερο ποσό. Γνωρίζοντας τις καταστάσεις και βλέποντας ότι ο κόσμος του Παναθηναϊκού είναι παγωμένος με όλα όσα έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια ήμουνα βέβαιος, ότι τελικά και φέτος ο Παναθηναϊκός θα καταλήξει στη Nova και έτσι έγινε.

Ναι καταλαβαίνω την απογοήτευση πολλών φίλων του Παναθηναϊκού, που πίστεψαν, ότι το Παναθηναϊκός Tv ήταν η μεγάλη ευκαιρία, για να πρωτοπορήσει η ομάδα να έχει το δικό της κανάλι, να ακούει τις περιγραφές, που να αγγίζουν κάθε Παναθηναϊκό. Έχουν δίκιο σήμερα να νοιώθουν ξενερωμένοι από την ανακοίνωση της συνεργασίας με τη Nova. Και εγώ θα ήθελα να γίνει αυτό να απεμπλακεί ο Παναθηναϊκός από το συνδρομητικό. Υπάρχει ένα αλλά, όμως. Και το αλλά είναι, ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει επανέλθει στην κανονικότητα σαν ομάδα. Κανονικότητα σημαίνει πρωταθλητισμός. Αν ο Παναθηναϊκός είχε επιστρέψει στον πρωταθλητισμό θα είχε πιθανότητες αυτό το εγχείρημα. Τώρα με μία ομάδα, που χτίζεται και γκρεμίζεται κάθε χρόνο και φτου και από την αρχή δεν είχε καμία τύχη.

Οικονομικά, λοιπόν, η απόφαση του Παναθηναϊκού ήταν η σωστή. Με ένα ποσό κοντά στα 7 εκ. ευρώ εγγυημένο από το τηλεοπτικό συμβόλαιο δεν κινδυνεύεις οικονομικά να… καταστραφείς και να ψάχνεσαι του χρόνου τέτοια εποχή. Όχι τόσο να πάρεις την άδεια (υπήρχαν παράθυρα να την πάρεις), όσο το να μπεις μέσα με απρόβλεπτες συνέπειες.

Η παρουσία του Παναθηναϊκός Tv έχει παίξει ρόλο, για να πάρει σχεδόν δύο εκατομμύρια πάνω από την προηγούμενη συμφωνία ο Παναθηναϊκός από τη Nova. Όπως και η διαρροή, ότι και στο Παναθηναϊκός Tv να έμενε ο Παναθηναϊκός είχε εξασφαλίσει από χορηγίες 6 εκ. ευρώ. Αν τα είχε εξασφαλίσει δεν υπήρχε περίπτωση να ανανεώσει με τη Nova ο Παναθηναϊκός. Απλά το Παναθηναϊκός Tv ήταν ένα ισχυρό χαρτί, για να πάρει όσα περισσότερα μπορούσε από τη Nova ο Παναθηναϊκός. Και τα πήρε. Σημειώστε εδώ, ότι ρόλο έπαιξε και η αλλαγή ιδιοκτησίας της Nova και η διαβεβαίωση του νέου ιδιοκτήτη για ίσες αποστάσεις προς όλες τις ομάδες. Μένει να το δούμε αν θα τηρηθεί και να το κρίνουμε.

Από κει και πέρα μπορεί να πει ο κόσμος «τι μας λες για τη Nova, το θέμα είναι πότε θα φτιάξουμε ομάδα;». Σωστή απορία, απάντηση δεν έχω. Μάλλον η απάντηση είναι, όταν σταματήσουν να γίνονται συνέχεια τα ίδια λάθη κάθε χρόνο.

*Δεν μου κάνει καμία εντύπωση το γεγονός, ότι μετά την ήττα από τον Αστέρα έπεσαν κατακόρυφα οι εγγραφές στο Παναθηναϊκός Tv. Σε αυτό θα έπαιζε ρόλο και η πορεία της ομάδας και είδαν και από την διοίκηση, ότι η ομάδα ξεκίνησε προβληματικά και αυτό ήταν ένα ακόμα στοιχείο, να πάνε σε τελικές συζητήσεις και συμφωνία με τη Nova.

*Είναι άδικο για οποιονδήποτε προπονητή να κρίνεται σε μία, δύο αγωνιστικές, ειδικά, όταν πρόκειται για ξένο. Είναι άδικο, αλλά η αίσθησή μου είναι, ότι ο Πογιάτος θα κριθεί από τα ερχόμενα αποτελέσματα και ίσως να υπάρξουν εξελίξεις, αν δεν έρθουν νίκες…


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εγινε η ανατροπή ο Παναθηναϊκός στην Nova!

Εγινε η ανατροπή ο Παναθηναϊκός στην Nova!

Παναθηναϊκός: Παράθυρο ανοιχτό για Nova, συζητήσεις και για τα περσινά χρήματα

Παναθηναϊκός: Παράθυρο ανοιχτό για Nova, συζητήσεις και για τα περσινά χρήματα

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Super League: Ντέρμπι κορυφής ΑΕΚ - Παναθηναϊκός | Επικίνδυνοι έξοδοι για ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό
Super League: Ντέρμπι κορυφής ΑΕΚ - Παναθηναϊκός | Επικίνδυνοι έξοδοι για ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό
Αγωνία για Λούκα Βιλντόζα - Διάρρηξη στο σπίτι του
Αγωνία για Λούκα Βιλντόζα - Διάρρηξη στο σπίτι του
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (24/04) - «Πώρωση» στο ντέρμπι
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (24/04) - «Πώρωση» στο ντέρμπι
NBA: «Έσπασαν» το Μιλγουόκι οι Πέισερς - Διέλυσαν τους Μπακς και έκαναν το 1-1
NBA: «Έσπασαν» το Μιλγουόκι οι Πέισερς - Διέλυσαν τους Μπακς και έκαναν το 1-1
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved