Η ευκαιρία του Super Cup

Η ευκαιρία του Super Cup

Αύριο το μεσημέρι στο κλειστό του Περιστερίου θα πραγματοποιηθεί το πρώτο Super Cup με την συμμετοχή του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ, του Προμηθέα και του Περιστερίου, με τους «πράσινους» να ψάχνουν το… γιατρικό τους –Γράφει ο Γιάννης Κουβόπουλος

Καλό χειμώνα δεν θα πούμε. Αλλά θα πούμε καλή σεζόν (μακάρι να ξεκινήσουμε καλά και να τελειώσουμε ακόμα καλύτερα, με υγεία και χωρίς προβλήματα). Σε λίγες ώρες το μπάσκετ στην χώρα μας επιστρέφει (μετά την εξάμηνη ταλαιπωρία λόγων του Covid-19) με την πραγματοποίηση του πρώτου Super Cup στην ιστορία. Ένας νέος θεσμός που ξεκινάει από φέτος και θέλει ουσιαστικά να είναι αυτός που θα δίνει το έναυσμα για την εκκίνηση της σεζόν.
Οι τέσσερις πρώτες ομάδες του πρωταθλήματος θα παίρνουν μέρος και στην παρθενική «εμφάνιση» του θεσμού οι συμμετέχοντες θα είναι ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ, ο Προμηθέας και το Περιστέρι. Οι τέσσερις ομάδες θα έχουν παράλληλα την ευκαιρία να δώσουν δύο πολύ δυνατά φιλικά (τα τελευταίας τους) πριν από την έναρξη των υποχρεώσεών τους στην Basket League αλλά και την Ευρώπη. Και η αλήθεια είναι πως ο Παναθηναϊκός, την δεδομένη στιγμή, δεν θα είχε καλύτερη ευκαιρία από αυτή. Και εξηγούμαστε.
Εικόνα που προβληματίζει
Όπως φάνηκε ξεκάθαρα στο τελευταίο φιλικό κόντρα στην ΑΕΚ, η ομάδα του Γιώργου Βόβορα δεν είναι σε καλή κατάσταση. Δεν είναι στην κατάσταση που θα έπρεπε να είναι την δεδομένη χρονική στιγμή. Ναι. Οι δικαιολογίες περί νέας ομάδας, περί τραυματισμών, περί άλλης φιλοσοφίας ισχύουν στο ακέραιο, αλλά ο Γιώργος Βόβορας και οι συνεργάτες δεν μένουν σε αυτές. Ο χρόνος πιέζει και ο Παναθηναϊκός πρέπει να βρει άμεσα τις αγωνιστικές λύσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει πάνω στο παρκέ.
Θέμα ψυχολογίας
Και το Super Cup μοιάζει ως η μεγάλη ευκαιρία του Παναθηναϊκού. Η ψυχολογία σου δίνει άλλον… αέρα για να δουλέψεις. Και αν οι «πράσινοι» καταφέρουν να κερδίσουν τον πρώτο τίτλο της σεζόν, τότε είναι δεδομένο πως θα πατήσουν πιο γερά στα πόδια τους εν όψει της πολύ δύσκολης συνέχειας (μην ξεχνάμε πως την άλλη εβδομάδα ο Παναθηναϊκός ταξιδέψει στην Ρωσία για την πρώτη αγωνιστική της Euroleague με αντίπαλο την Χίμκι). Όμως το θέμα είναι ο Παναθηναϊκός να το πάει βήμα-βήμα. Να δείξει βελτίωση στο αυριανό ματς με το Περιστέρι και ακόμα μεγαλύτερη στον αγώνα της Πέμπτης.
Όλοι στην διάθεσή του προπονητή
Ο Γιώργος Βόβορας θα έχει στην διάθεσή του και τον Χάουαρντ Σαντ-Ρος, μετά από καιρό. Έναν παίκτη που του έλειψε αρκετά στην προετοιμασία (και ειδικά στα φιλικά παιχνίδια) και θα πρέπει να τον βάλει άμεσα στο πνεύμα της ομάδας. Από την πρώτη στιγμή που αποκτήθηκε ο Κουβανός ήταν γνωστό πως θα αποτελέσει τον παίκτη «κλειδί» στην αμυντική εικόνα της ομάδας, αλλά και στην «σύνδεση» των γραμμών της ομάδας. Το σίγουρο είναι πως τα ματς του Super Cup μπορεί να αποδειχθούν κομβικά για τον Παναθηναϊκό, ελάχιστες ημέρες πριν από την έναρξη της Euroleague.

 

 


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved