Ο Καρλίτος τον αλλάζει επιθετικά, ο Σερπέζης έρχεται με φόρα!

Ο Καρλίτος τον αλλάζει επιθετικά, ο Σερπέζης έρχεται με φόρα!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει στο onsports.gr, για το τελευταίο φιλικό πριν το πρωτάθλημα και τους Καρλίτος, Σερπέζη, που ξεχώρισαν, παρά την ήττα από τον ΠΑΟΚ.

Αυτή η ήττα, δεύτερη στη σειρά στο φιλικό με τον ΠΑΟΚ με 1-0 δεν έχει καμία σχέση με την ήττα του Παναθηναϊκού από την Λαμία με το ίδιο σκορ στο προηγούμενο παιχνίδι. Εχω τονίσει και άλλες φορές, ότι στα φιλικά δεν παίζουν ρόλο τα αποτελέσματα , αλλά βλέπουμε κάποια πράγματα, που προσπαθούν να δουλέψουν οι προπονητές  την απόδοση των ομάδων και την πρόοδο των παικτών.

Ο Παναθηναϊκός κόντρα στον ΠΑΟΚ ήταν επιθετικά πολύ καλύτερος από κάθε άλλο φιλικό, έβγαλε δύο μεγάλες ευκαιρίες με Σαβιέρ και Μακέντα και άλλες δύο πολύ καλές με τον Καρλίτος και φάνηκε σιγά-σιγά οι παίκτες του να βρίσκονται μέσα στο γήπεδο. Μπορεί να ήρθε η ήττα, αλλά με βάση τις ευκαιρίες του αγώνα το πιο δίκαιο αποτέλεσμα, ήταν η ισοπαλία.

Πολλά άλλα συμπεράσματα για την απόδοση δεν μπορώ να βγάλω, διότι ο ΠΑΟΚ είχε πολλές απουσίες, όπως και ο Παναθηναϊκός. Το μόνο, που είδα, ότι τον βόλεψε τον Παναθηναϊκό, ήταν  ότι ο ΠΑΟΚ έπαιξε ανοιχτά , άρα βρήκαν  χώρους οι «πράσινοι» κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο. Αυτό το 4-3-3 δεν αλλάζει και ο Πογιάτος δείχνει να μην σκέφτεται τίποτα άλλο.

Θέλω να σταθώ σε δύο παίκτες. Πρώτα στον Καρλίτος. Είναι φανερό, ότι του λείπουν παιχνίδια, δεν έχει ρυθμό, αλλά σήμερα ήταν πολύ καλύτερος από ότι στο φιλικό με την Λαμία και φάνηκε, ότι αν παίξει μέσα στην περιοχή θα βάλει πολλά γκολ φέτος. Το είδαμε και σήμερα. Δύο  φορές του ήρθε η μπάλα  μέσα στην περιοχή, την μία ο Ζίβκοβιτς έπιασε… το άπιαστο, την άλλη ο Κρέσπο βρήκε την μπάλα και έσωσε το γκολ. Ο τύπος είναι σκόρερ και ο Πογιάτος θα πρέπει να βρει έναν τρόπο να εκμεταλλευτεί την εκτελεστική του δεινότητα. Το να τον χρησιμοποιεί είτε αριστερά, είτε δεξιά, του αφαιρεί την δυνατότητα να βλέπει εστία και με την μία να «εκτελεί», κάτι που το έχει. Στο φιλικό με τον ΠΑΟΚ έπαιξε λίγο πιο μέσα και φάνηκε να «βρίσκεται» καλύτερα με τον Μακέντα, αλλά η αντίπαλη άμυνα τον αισθάνθηκε, όταν ήταν στην περιοχή.

Θεωρώ, ότι στο πρόσωπο του Καρλίτος ο Παναθηναϊκός έχει βρει έναν σκόρερ , που του έλειπε τα τελευταία χρόνια και  πρέπει αυτό το επιθετικό όπλο να  το εκμεταλλευτεί.

Ο δεύτερος παίκτης, που μου άρεσε πολύ για άλλο ένα φιλικό ήταν  ο Σερπέζης. Την κάθετη πάσα, που βγάζει στον Σαβιέρ , αν την έκανε μία ξένη μεταγραφή θα λέγαμε «τι παικταρά πήραμε». Έπαιξε εξάρι , κάλυψε πολλές φορές τον χώρο του ανασταλτικά και με εξαίρεση μία, δύο λάθος πάσες από απειρία, στο πρώτο μέρος , ήταν εξαιρετικός στο υπόλοιπο παιχνίδι.

Με δεδομένο, ότι ο Μπουζούκης έμεινε έξω στα τελευταία φιλικά λόγω τραυματισμού και ο «Βιγια» είναι τραυματίας, δεν θα είναι έκπληξη για μένα να δούμε τον Σερπέζη βασικό στην Τρίπολη σαν οκτάρι με τον Κουρμπέλη εξάρι. Εχει πολύ καλή πάσα, γρήγορη σκέψη, αλλά παράλληλα τρέχει και βοηθάει πολύ ανασταλτικά. Μου δείχνει έτοιμος να πάρει φέτος την ευκαιρία του και πρέπει να του δοθεί.

Στο γκολ που δέχθηκε η ομάδα έχει ευθύνη ο Χριστογεώργος (άπειρος είναι,αλλά έχει πολύ καλά στοιχεία για να εξελιχθεί), αλλά και οι Σάντσες, Βέλεθ, που έχασαν τον Άκπομ στην αρχή της φάσης. Ο Αργεντίνος μπακ ήταν πολύ καλύτερος από ό,τι ήταν με τη Λαμία. Τρέχει ασταμάτητα, και στο δεύτερο μέρος βρήκε χώρο και βοήθησε και επιθετικά. Ο Βέλεθ είναι καλός αμυντικός, αυτό το ξέρουμε και το έδειξε και με τον ΠΑΟΚ στην μεγαλύτερη διάρκεια.

Κατά τα άλλα ο Σαβιέρ είχε μία μεγάλη ευκαιρία και δεν έδειξε κάτι άλλο σπουδαίο απόψε. Το κακό είναι, ότι ο Παναθηναϊκός πάει να παίξει στην Τρίπολη πρώτη αγωνιστική με ενδεκάδα, που ο Πογιάτος δεν έχει δει, ούτε σε ένα φιλικό. Είτε διότι κάποιοι ήταν τραυματίες και επανέρχονται, είτε διότι υπήρχαν απουσίες διεθνών. Και μην ξεγελιόμαστε. Το ματς στην Τρίπολη είναι επίσημο δεν έχει καμία σχέση με φιλικά και ο Παναθηναϊκός πρέπει να διορθώσει πολλά πράγματα στην επίθεση, να είναι αποτελεσματικός στην άμυνα, για να πάρει τη νίκη.

Η ομάδα, λοιπόν, κόντρα στον ΠΑΟΚ έδειξε κάποια καλά πράγματα, αλλά τα επίσημα μετράνε και εκεί μετράνε τα αποτελέσματα, που στα φιλικά δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία. Επίσης πάμε στην Τρίπολη και δεν ξέρουμε ποιος θα είναι ο βασικός αριστερός μπακ (αφού η μεταγραφή, που έρχεται δεν θα προλάβει να παίξει). Ο Ζαγαρίτης (λογικά) που έπαιξε στα άλλα φιλικά, ή ο Μαυρομάτης, που έπαιξε σήμερα 90 λεπτά; Και σε μία θέση, που δεν είναι η θέση του και τα πήγε αμυντικά καλά. Ο Ζαγαρίτης επαναλαμβάνω θα παίξει σύμφωνα με την λογική και ίσως να θέλει να τσεκάρει τον Μαυρομάτη ο Πογιάτος, για να αποφασίσει να θα μείνει, αλλά η λογική λέει, ότι θα μείνει. Απλά πιστεύω, ότι στην τελευταία πρόβα πριν το πρωτάθλημα βάζεις όσους περισσότερους βασικούς μπορείς και τον αριστερό σου μπακ.

Όσο για τον Αγιούμπ, μπορεί μπάλα να ξέρει, αλλά δεν έχει ουσία μέχρι τώρα στα φιλικά και καθυστερεί την ανάπτυξη. Έπαιξε οκτάρι και δεν απείλησε την αντίπαλη εστία. Και αυτό για μένα είναι ανησυχητικό ενόψει των επίσημων αγώνων, που έρχονται. Η ομάδα θέλει δουλειά και κυρίως να βρουν οι παίκτες ρόλους στο γήπεδο , κάτι που μέχρι τώρα δεν μπορούμε να το πούμε, για τους περισσότερους. Και εγώ επιμένω, ότι ΠΡΕΠΕΙ ο Καρλίτος να παίξει μέσα στην περιοχή.

*Πολύ καλή η νέα εμφάνιση της ομάδας με την λεπτή ρίγα. Δεν είναι η βασική, αλλά η δεύτερη εμφάνιση και είναι ωραία.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παναθηναϊκός: Καρλίτος, Σάντσες, Βέλεθ ξεχώρισαν από τους νέους!

Παναθηναϊκός: Καρλίτος, Σάντσες, Βέλεθ ξεχώρισαν από τους νέους!

Καρλίτος: «Έχουμε χημεία με τον Μακέντα»

Καρλίτος: «Έχουμε χημεία με τον Μακέντα»

Παναθηναϊκός: Συγκλονιστικό σκίτσο με Βαζέχα, Σαραβάκο, Σισέ μπροστά στην Ακρόπολη!

Παναθηναϊκός: Συγκλονιστικό σκίτσο με Βαζέχα, Σαραβάκο, Σισέ μπροστά στην Ακρόπολη!

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved