Ο Ινσούα, η κατάσταση και η 4η θέση!

Ο Ινσούα, η κατάσταση και η 4η θέση!

Οι διαφωνίες για το θέμα του Αργεντινού μπακ, όσο ο Παναθηναϊκός ψάχνεται και κανείς δεν ξέρει τι ακολουθεί σε μια σεζόν που δύσκολα θα τον βγάλει… στον αφρό!

Η επικαιρότητα του Παναθηναϊκού πρέπει να περιστρέφεται γύρω απ’ την ενίσχυση της ομάδας. Όποια κι αν είναι αυτή, όμως ζητούμενο τέτοια εποχή είναι η ενδυνάμωση του ρόστερ. Το να κριθεί τώρα αν ο Σαβιέρ (τυχαίο το όνομα) είναι παικταράς ή αν σε ένα χρόνο από τώρα θα προπονείται με το γκρουπ των «κομμένων», δε γίνεται. Πρέπει να τον δούμε, να ενσωματωθεί και να προσαρμοστεί και να κριθεί όπως του αξίζει. Ο κάθε ποδοσφαιριστής το αξίζει αυτό. Αλλά το θέμα είναι πόσο μπορεί να περιμένει η κάθε ομάδα. Ειδικά ο Παναθηναϊκός που αν κάτι δεν έχει, είναι χρόνο!

Ακόμη υπάρχουν πολλές και σημαντικές εκκρεμότητες στο ρόστερ. Το αριστερό μπακ (θεωρώντας πως είναι τυπικό το θέμα του Φακούντο Σάντσες), ο χαφ (τουλάχιστον ένας), αλλά και το ζήτημα του επιθετικού μια και ο Μακέντα θα είναι έκπληξη αν τελικά μείνει στο «τριφύλλι». Συν τις όποιες επιπλέον κινήσεις προκύψουν. Άλλωστε τις τελευταίες μέρες περισσότερες φήμες υπάρχουν για πιθανές αποχωρήσεις-παραχωρήσεις, παρά για ερχομούς παικτών. Ευτυχώς «έσκασε» το θέμα του Φακούντο Σάντσες να… σπάσει κάπως αυτή η κατάσταση. Όχι πως όλο αυτό το σκηνικό επηρεάζει κάτι βέβαια, αλλά θεωρητικά θα έπρεπε να έχουν «κλείσει» σημαντικές… τρύπες. Μην ξεχνάμε πως η ομάδα βρίσκεται στο βασικό στάδιο προετοιμασίας.

Αντί για όλα αυτά, ο Παναθηναϊκός μοιάζει να έχει διαφορετικές προτεραιότητες. Όπως η υπόθεση με τα τηλεοπτικά και την προσπάθεια που θα γίνει, όπως το επικοινωνιακό σκέλος για να πειστούν οι πάντες πως ο Παναθηναϊκός είναι πλέον… κανονικός. Θεμιτά όλα αυτά, ακόμη κι αν δεν ισχύουν. Όμως πάντα μα πάντα, ο «καθρέφτης» είναι η ομάδα, το ποδοσφαιρικό τμήμα, το τι θα βλέπει ο κόσμος στο γήπεδο. Διότι αν δεν βλέπει αυτό που θέλει, δε θα πληρώνει Panathinaikos TV. Αν δεν έρθουν αποτελέσματα, θα… κράζει όσους προσπαθούσαν να τον πείσουν πως τα πάντα είναι σε ένα φυσιολογικό Παναθηναϊκό επίπεδο. Αντίθετα αν αγωνιστικά τα πράγματα πάνε καλά και τα υπόλοιπα θα κυλήσουν ομαλότατα.

Πρώτα και πάνω απ’ όλα όμως, δε χρειάζεται κανενός είδους έπαρση. Ποτέ ο Παναθηναϊκός δεν την είχε στο dna του. Ακόμη περισσότερο όταν δεν δικαιολογείται και για κανένα λόγο! Ούτε έπαρση, ούτε υπεραισιοδοξία. Σκληρή δουλειά, προσπάθεια και να πάνε όλα καλά. Μετά ας απολαύσει ο καθένας τους καρπούς της επιτυχίας του, οι πάντες θα είναι εκεί για να χειροκροτήσουν. Αλλά… προκαταβολική αναγνώριση, δίχως να γνωρίζει ο κόσμος το γιατί, είναι κάπως… παρανοϊκή.

Στην ουσία του πράγματος, ο Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή σε επίπεδο κινήσεων και ρόστερ, δε δείχνει να μπορεί να συναγωνιστεί την τριάδα. Δηλαδή Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ κατά πρώτο λόγο και ακολούθως την ΑΕΚ. Το φυσιολογικό για το «τριφύλλι» έτσι όπως δομείται και με τα εχέγγυα που φαίνεται να διαθέτει, θα είναι η 4η θέση. Αν αυτό θεωρηθεί επιτυχία ή αποτυχία, έχει να κάνει με τους στόχους που θέτει η ίδια η ομάδα, ή το πώς περιμένει ο καθένας να κυλήσουν τα πράγματα. Δε θα πούμε το κλασικό «Παναθηναϊκός είσαι, μόνο η πρώτη θέση είναι επιτυχία». Ναι, το ξέρουμε. Θυμάστε πότε ήταν η τελευταία φορά που έστω… πλησίασε στο να γίνει πράξη; Άρα λοιπόν ας πατάμε τα πόδια μας στη γη. Οτιδήποτε πάνω απ’ αυτό (4η θέση δηλαδή) θα είναι το βήμα παραπέρα. Θα είναι η επιτυχία της προσπάθειας. Που ξεκινά αυτόματα με μειονέκτημα, καθώς σε σχέση με τις ομάδες που ήταν στα πλέι οφ, μην ξεχνάμε πως ο Παναθηναϊκός είναι ο μόνος που άλλαξε προπονητή και προχωρά σε τόσες αλλαγές στο ρόστερ του. Διαφοροποιήσεις υπάρχουν κι αλλού (Ολυμπιακός, Άρης π.χ.) όμως με σταθερά τον προπονητή που παίζει σημαντικότατο ρόλο.

Ξεκινώντας με αυτό το μειονέκτημα… Γνωρίζοντας πως οι κινήσεις σου δεν είναι… λεφτά στην τράπεζα και ίσως να έχεις κι αποτυχίες… Επειδή παίκτες όπως ο Αϊτορ, ο Σαβιέρ, ή ακόμη κι ο Καρλίτος που ήταν εδώ αλλά δεν τον έχουμε δει, ίσως να μη σου «πιάσουν»… Ζητάς το μίνιμουμ της απαίτησης που είναι το Ευρωπαϊκό εισιτήριο φυσικά. Το οποίο αν δεν έρθει, θα μιλάμε για την απόλυτη καταστροφή!

Ας τελειώσουν βέβαια και οι μεταγραφές, επειδή οι προσθήκες που θα υπάρξουν ίσως να αρκούν για να αυξήσουν τις απαιτήσεις. Ή ακόμη και να τις μειώσουν. Ανάλογα το ποιοι θα είναι. Με δεδομένο πάντως πως το πιο «δυνατό» όνομα που ακούστηκε είναι ο Ίσλα (ο οποίος δεν «παίζει» φυσικά, αλλά το αναφέρουμε επειδή ακούστηκε) και μας έκανε να καταλάβουμε πως ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να δώσει 500.000 για παίκτη, τότε οι προσδοκίες για το πόσο θα σε… σηκώσουν οι κινήσεις που ακολουθούν, μειώνονται. Ο Φακούντο Σάντσες για παράδειγμα, μια χαρά παίκτης είναι… Αλλά είναι αυτός που θα κάνει τη διαφορά; Άρα, όχι έπαρση χωρίς νόημα, όχι προσδοκίες που δε θα εκπληρωθούν, όχι αναμονή πως θα τους… πατήσεις όλους, ενώ σε καμία περίπτωση δεν είσαι στο επίπεδό τους.

Κλείνοντας, μια αναφορά στο θέμα του Εμάνουελ Ινσούα. Που «παίζει» αρκετά στις Παναθηναϊκές συνομιλίες μετά την υπογραφή του στην ΑΕΚ. Είναι προφανές πως έκανε… πατάτα με το να λέει πως στην Ελλάδα υπάρχει μόνο Παναθηναϊκός και λίγο καιρό μετά να υπογράφει χαμογελαστός στην ΑΕΚ. Δεν τίθεται προς συζήτηση αυτό. Είναι τσάμπα η κουβέντα και η διαφωνία βασικά. Ακόμη κι αν αναφέρουμε τα θετικά του (τρία χρόνια έμεινε και «πάλεψε» στην δυσκολότερη εποχή της ομάδας, παρακαλούσε να ανανεώσει με τα ίδια χρήματα και δεν έγινε, μετά την πρώτη του σεζόν δεν έκανε… μούτρα όταν ο Παναθηναϊκός αρνήθηκε την πρόταση της Λας Πάλμας που του έδινε τα τριπλάσια, παίρνοντας υπόσχεση πως σε ένα χρόνο από τότε θα διορθωθεί η… χασούρα του, κάτι που ποτέ δεν έγινε κτλ), είπε ψέματα προφανώς για να «μιλήσει» στην καρδιά των οπαδών. Το έκανε και τώρα είναι στο… στόχαστρο αναφορικά με το συγκεκριμένο θέμα. Ως αναξιόπιστος και δικαίως.

Όμως, το θέμα δεν είναι μόνο η αξιοπιστία και ο λαϊκισμός του καθενός. Το θέμα είναι ποδοσφαιρικό. Ο Παναθηναϊκός άφησε να φύγει ένας παίκτης που ήθελε να μείνει, παίρνοντας τα ίδια χρήματα με την περασμένη σεζόν. Παίκτης δοκιμασμένος σε κάθε περίπτωση. Παίκτης που μέσα σε όλα (μην κοιτάτε την τωρινή στιγμή, δείτε το όσο ήταν στον Παναθηναϊκό) είχε «δεθεί» με τον κόσμο, τον γούσταραν οι πάντες κτλ. Για πολλοστή φορά ένας παίκτης που σου «βγαίνει», πάει χαμένος. Ψάχνοντας αντικαταστάτες τη στιγμή που δε θα χρειαζόταν. Το αν γι’ αυτό ευθύνονται κάποιες δηλώσεις ή όχι, το ξέρουν οι πρωταγωνιστές. Μας φαίνεται πάντως φθηνή δικαιολογία για να έχουμε πάλι αυτή τη μίζερη κατάσταση στον Παναθηναϊκό. Με το να «εκμεταλλεύεται» μια άλλη ομάδα έναν παίκτη που αναδείχθηκε σε σένα (χωρίς σε καμία περίπτωση να φταίει η ΑΕΚ γι’ αυτό φυσικά), έναν παίκτη που γίνεται στόχος επικρίσεων τη στιγμή που τόσο αυτός όσο και η νέα του ομάδα… χαμογελούν, ενώ εσύ «τρως τις σάρκες σου». Ψάχνοντας να βρεις τουλάχιστον ισάξιο αριστερό μπακ. Για να μην ξεχνιόμαστε κιόλας…


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παναθηναϊκός: Συμφωνία με Σάντσες, «πράσινος» για δυο χρόνια (video+photos)

Παναθηναϊκός: Συμφωνία με Σάντσες, «πράσινος» για δυο χρόνια (video+photos)

Φεύγω για μένα να νιώσω καλά… (video & photos)

Φεύγω για μένα να νιώσω καλά… (video & photos)

Παναθηναϊκός: Η «πράσινη» έκπληξη σε Σαραβάκο (video)

Παναθηναϊκός: Η «πράσινη» έκπληξη σε Σαραβάκο (video)

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Πόλο: Διπλή πρόκριση για τον Υδραϊκό
Πόλο: Διπλή πρόκριση για τον Υδραϊκό
Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved