Οδηγός η ονειρική χρονιά και η… πίκρα
Intime

Οδηγός η ονειρική χρονιά και η… πίκρα

Το… τέλος της φετινής πετυχημένης σεζόν του Ολυμπιακού «γράφτηκε» κόντρα στην Γουλβς, σ’ ένα ματς που οι «ερυθρόλευκοι» απέδειξαν πως ήταν καλύτεροι των «Λύκων» στον αγωνιστικό χώρο και δικαιούνται να έχουν παράπονα από αποφάσεις του Σιμόν Μαρτσίνιακ.

Ο Πέδρο Μαρτίνς και οι παίκτες του έφτασαν στην Αγγλία με στόχο να κάνουν μία ακόμα υπέρβαση κόντρα σε ομάδα της Premier League και να πάρουν το «εισιτήριο» για το Final 8 του Europa League που θα γίνει στην Γερμανία. Ωστόσο, μία φάση με τρία συνεχόμενα λάθη που οδήγησε στο πέναλτι του Αλέν στον Ποντένσε, τα… χιλιοστά του VAR αλλά και οι τρομερές επεμβάσεις του Ρουί Πατρίτσιο ήταν αυτά που έκριναν την αναμέτρηση και ανάγκασαν τους «ερυθρόλευκους» να μπουν στο αεροπλάνο για την επιστροφή στην… βάση τους.

Το «συγκρότημα» του Πειραιά απέδειξε στον αγωνιστικό χώρο του «Μολινό» πως τη φετινή σεζόν έχει καταφέρει να αλλάξει επίπεδο στην Ευρώπη. Άλλωστε, λίγοι θα περίμεναν από ελληνική ομάδα που είναι αντιμέτωπη με αγγλική και βρίσκεται από το 8ο λεπτό πίσω στο σκορ από μία φάση με τρία συνεχόμενα λάθη των παικτών της να δείξει τεράστια ψυχικά αποθέματα και να διεκδικήσει στα ίσια την πρόκριση.

Αντίθετα, οι «ερυθρόλευκοι» του Πέδρο Μαρτίνς, μπορεί χρειάστηκαν περίπου 20 λεπτά για να βρουν τα… πατήματά τους, όμως, η συνέχεια ήταν… όλη δική τους. Τα εύκολα λάθη στην μεσαία γραμμή περιορίστηκαν αισθητά, ο Ματιέ Βαλμπουενά πήρε την… μπαγκέτα του και ο Μαντί Καμαρά μπόρεσε να φέρει το ματς στα ίσια (1-1) σχετικά άμεσα από το προβάδισμα της Γουλβς, για μερικά λεπτά. Όσο χρειάστηκαν οι υπεύθυνοι του VAR να βρουν την… ρίγα από την φανέλα του Ελ Αραμπί να είναι πιο… μπροστά από τον τελευταίο αμυντικό των «Λύκων».

Ωστόσο, ακόμα και αυτή η απόφαση, η οποία όπως είναι εύκολα αντιληπτό προκάλεσε τον έντονο προβληματισμό των Πρωταθλητών Ελλάδας, δεν ήταν αρκετή για να… σταματήσει το πλάνο που είχαν οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς στην ρεβάνς. Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο του αγώνα, ο Πορτογάλος τεχνικός πήρε από νωρίς ρίσκα για να αλλάξει την… ιστορία, η Γουλβς είχε αποδεχθεί τον… ρόλο της, μένοντας στο δικό της… μισό για μεγάλο διάστημα στο ματς, αλλά η κλάση του Ρουί Πατρίτσιο και μερικές νέες… αποφάσεις από τον Σιμόν Μαρτσίνιακ έφεραν τελικά τους «τίτλους τέλους» στην φετινή σεζόν για τον Ολυμπιακό.

Οι φωνές για τον Πολωνό

Η αλήθεια είναι πως ο Πολωνός διαιτητής προκάλεσε έντονο προβληματισμό και συνάμα εκνευρισμό τους ποδοσφαιριστές των «ερυθρόλευκων». Μάλιστα, όταν μιλάμε για ένα ματς που κρίνεται μία πρόκριση στο γκολ και στην περίπτωση του τέρματος του Μαντί Καμαρά στο… χιλιοστό, αυτά τα δύο συναισθήματα δεν είναι και ο καλύτερος… συμπαίκτης. Ένα ακόμα σημείο που προκάλεσε τα παράπονα των Πειραιωτών ήταν η ανοχή που έδειξε ο Σιμόν Μαρτσίνιακ στο σκληρό παιχνίδι των γηπεδούχων, κυρίως στο πρώτο μισό και πάνω στον Ματιέ Βαλμπουενά.

Χαρακτηριστική είναι η φάση του πρώτου μέρους στην μεσαία γραμμή, όπου ο Γάλλος «μαέστρος» πήγε να πάρει την μπάλα, ο Νέβες τον πάτησε και τον σταμάτησε, αλλά ο ρέφερι αποφάσισε να δώσει φάουλ υπέρ του Βαλμπουενά, αφήνοντας όμως ατιμώρητο τον άσο των γηπεδούχων. Μέχρι να φτάσουμε στο δεύτερο μέρος και την φάση του πρώτου πέναλτι που ζητάει ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστή τον Ελ Αραμπί. Ο Μαροκινός βρέθηκε σε θέση βολής, πήδηξε για την κεφαλιά, όμως, ο Μπολί με αριστερό του χέρι σπρώχνει τον φορ των «ερυθρόλευκων», βγάζοντάς τον από την πορεία του. Μάλιστα, η συγκεκριμένη φάση έχει πολλές… ομοιότητες με το πέναλτι που πήρε ο Ποντένσε από τον Αλέν. Άλλωστε, όταν ένας παίκτης σηκωθεί στον αέρα για κεφαλιά, χάνει την ισορροπία του με σπρώξιμο μικρότερης… δύναμης από αυτή που χρειάζεται όταν είναι στο έδαφος και τον βρίσκει κάποιος στον… ώμο. Όμως, από την στιγμή που δεν υπάρχει δυναμόμετρο, δεν μπορεί να υπάρχει και άλλα… μέτρα και σταθμά στις αποφάσεις.

Η δεύτερη… ευκαιρία που είχε ο Σιμόν Μαρτσίνιακ για να εκνευρίσει τους Πειραιώτες στο δεύτερο μέρος ήταν η φάση του Τσιμίκα και το δεύτερο πέναλτι που ζητούν οι φιλοξενούμενοι. Ο Έλληνας μπακ έκανε επέλαση από τα αριστερά, θέλησε να μπει στην περιοχή, ο Ντόχερτι τον κράτησε, με τον πρώτο να βρίσκεται στο έδαφος. Την στιγμή που έχει προηγηθεί η ακύρωση του γκολ με το VAR για τα χιλιοστά, αλλά και η φάση με τον Ελ Αραμπί, η νέα… υποψία «αδικίας» μετατρέπεται σε περισσότερα παράπονα. Και προκαλούν μία απορία, αναφορικά με τις αποφάσεις που θα είχε πάρει ο Πολωνός αν τα δεδομένα είχαν γίνει στην αντίπαλη περιοχή.

Η επόμενη μέρα

Ωστόσο, η… ιστορία «έγραψε» πως ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα από την Γουλβς, οι «Λύκοι» θα πάρουν το αεροπλάνο για την Γερμανία και οι Πειραιώτες θα επιστρέψουν στην… βάση τους. Όμως, η φετινή παρουσία των Πρωταθλητών Ελλάδας στην Ευρώπη και η απογοήτευση που ένιωσαν άπαντες μετά το τέλος του αγώνα, καθώς έφτασαν μία… ανάσα από το… όνειρο, θα πρέπει να αποτελέσουν… οδηγό για την συνέχεια.

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει πάρει το «πράσινο φως» από τη διοίκηση για να συνεχίσει για μία ακόμα χρονιά το έργο του στο Αθλητικό Κέντρο του Ρέντη. Ο Πορτογάλος κατάφερε να αλλάξει το… χαρτί το προηγούμενο καλοκαίρι, όταν η ομάδα του προερχόταν από μία σεζόν που δεν ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο, αλλά βρήκε τους τρόπους για να μετατρέψει τον Ολυμπιακό σε μία ομάδα που δεν αλλάζει το πλάνο της ανάλογα με τον αντίπαλο. Μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο με στόχο για να παίξει ποδόσφαιρο, μένει πιστή στο πλάνο της και μπορεί να κοιτάξει στα… μάτια όλους τους αντιπάλους στην Ευρώπη.

Και δεν μιλάμε καθόλου για την Ελλάδα. Ο Ολυμπιακός απέδειξε τη φετινή σεζόν πως ήταν η καλύτερη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο. Επέστρεψε στην κορυφή του πρωταθλήματος, πετυχαίνοντας τον μεγάλο στόχο που είχε θέσει από την αρχή της σεζόν και έχοντας το… μομέντουμ ήταν το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του νταμπλ. Άσχετα με τα όσα έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα με την ΕΠΟ για να μην διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας επί… ίσων όρων.


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Παναθηναϊκός AKTOR: Πέντε χρόνια από τον θάνατο του Θανάση Γιαννακόπουλου – Η συγκινητική ανάρτηση
Παναθηναϊκός AKTOR: Πέντε χρόνια από τον θάνατο του Θανάση Γιαννακόπουλου – Η συγκινητική ανάρτηση
«Μάξι, παικτάρα, τριφυλλάρα – Στο Top-3 ο Φορτούνης»: Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων
«Μάξι, παικτάρα, τριφυλλάρα – Στο Top-3 ο Φορτούνης»: Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ντεσάν επιβεβαίωσε το «άκυρο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες - Τι συμβαίνει με Εμπαπέ
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ντεσάν επιβεβαίωσε το «άκυρο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες - Τι συμβαίνει με Εμπαπέ
NBA: «Ισοπεδωτικοί» οι Λέικερς, ο Μπράνσον «εκτέλεσε» τους Ουόριορς | Αποτελέσματα και βαθμολογίες
NBA: «Ισοπεδωτικοί» οι Λέικερς, ο Μπράνσον «εκτέλεσε» τους Ουόριορς | Αποτελέσματα και βαθμολογίες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved