Το «χαστούκι» μεγάλωσε το... πρέπει!

Το «χαστούκι» μεγάλωσε το... πρέπει!

Η ΑΕΚ δέχθηκε ένα «χαστούκι» στο Φάληρο και πλέον καλείται να δώσει απαντήσεις στον τελικό Κυπέλλου, όπου θα αντιμετωπίσει ξανά τον Ολυμπιακό. 

Έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα και την απόφαση της ΑΕΚ να μην καταθέσει ένσταση, η δεύτερη θέση θα ερχόταν μόνο με... θαύμα. Σίγουρα, λοιπόν, το μεγάλο ματς με αντίπαλο τον Ολυμπιακό δεν ήταν εκείνο στο «Γ. Καραϊσκάκης» αλλά ο τελικός Κυπέλλου. Αυτό, όμως, δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση την εικόνα που είχε στα πρώτα 20-25 λεπτά του αγώνα.

Για την ακρίβεια, οι «κιτρινόμαυροι» θύμισαν την εμφάνιση που είχαν κάνει στο πρώτο ματς των δύο ομάδων στο ΟΑΚΑ, εκεί όπου ήταν και πάλι ψυχολογικά απροετοίμαστοι. Έδειξαν σαν να... φοβούνται το παιχνίδι κι έκαναν τον αντίπαλο τους να μοιάζει ένα επίπεδο πάνω και φυσιολογικά βρέθηκαν πίσω με 2-0.

Σίγουρα σε αυτό έπαιξαν ρόλο και τα αρκετά πειράματα του Μάσιμο Καρέρα, ο οποίος παρέταξε μια ομάδα που δεν είχαμε ξαναδεί. Δεδομένα έπαιξαν ρόλο κι οι σημαντικές απουσίες, όπως κι η σκέψη να δώσει κάποιες «ανάσες» σε σημαντικούς παίκτες. Το αποτέλεσμα, όμως, ήταν να παρουσιάσει η ομάδα του μια κακή εικόνα και να γνωρίσει από το... πουθενά μια «βαριά» ήττα κόντρα σε έναν Ολυμπιακό που δεν έβγαλε και μάτια.

Δεν είναι τυχαίο ότι στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ πήρε την πρωτοβουλία, προσπάθησε να βρει ευκαιρίες. Το έπραξε εν μέρει, αλλά ένα λάθος ήταν αρκετό ώστε να φέρει το τρίτο γκολ των γηπεδούχων στην πρώτη φορά που βρέθηκαν στην αντίπαλη περιοχή.

Λογικό είναι το αποτέλεσμα να φέρει απογοήτευση, γιατί όπως είπε κι ο Καρέρα ήταν ένα «χαστούκι», το οποίο μάλιστα μεγαλώνει ακόμα περισσότερο το «πρέπει» στο μεγάλο ματς της Κυριακής. Εκεί όπου τα πράγματα αναμένεται να είναι αλλιώς για την ΑΕΚ με δεδομένο ότι θα παραταχθεί με όλα της τα «όπλα»... Εκεί όπου ΠΡΕΠΕΙ να είναι αλλιώς για την ΑΕΚ, ώστε να μην κλείσει με μια μεγάλη απογοήτευση τη χρονιά.

Οι «κιτρινόμαυροι» είναι υποχρεωμένοι, πλέον, να δείξουν ότι το πάθημα έγινε μάθημα και να τα παίξουν όλα για όλα για να κατακτήσουν το Κύπελλο, καθώς μην ξεχνάμε ότι «κουβαλούν» και τρεις σερί χαμένους τελικούς. Εν κατακλείδι, αν πριν από το ματς της Κυριακής, η ΑΕΚ έπρεπε να κερδίσει μια φορά τον τελικό Κυπέλλου, τώρα αυτό το... πρέπει πολλαπλασιάστηκε!

ΥΓ. Κι όμως στην ανακοίνωση του ο Ολυμπιακός αναφέρει ότι προτάσσει το ποδόσφαιρο πάνω από σκοπιμότητες. Η ομάδα που έκανε ολόκληρο σόου με το θέμα του γηπέδου του τελικού Κυπέλλου απλά και μόνο για να εναντιωθεί στην ΕΠΟ.

ΥΓ 2 Για το θέμα της ένστασης τα είπαμε... Αλλά πρέπει να υπογραμμίσουμε ξανά κάτι. Η ΑΕΚ δεν θα πρέπει να έχει τίποτα να βρει μπροστά της μετά την απόφαση που πήρε (ανεξάρτητα αν θεωρεί κάποιος ότι ήταν λανθασμένη ή όχι), γιατί πολύ απλά καμία ομάδα δεν πρέπει να βρεθεί ξανά σε αυτή τη θέση. Ο κανονισμός πρέπει να αλλάξει κι η διαδικασία να κινείται αυτεπάγγελτα σε τέτοιες περιπτώσεις.

ΥΓ. 3 Ήταν λίγο πολύ γνωστό αλλά φάνηκε ξεκάθαρα κόντρα στον Ολυμπιακό. Για να μπορέσει να διεκδικήσει η ΑΕΚ το πρωτάθλημα τη νέα σεζόν χρειάζεται σημαντική ενίσχυση. Θα έλεγα 3-4 πρωτοκλασάτους παίκτες.


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ υπέρ Αταμάν για τις απειλές απ' τη Μακάμπι
Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ υπέρ Αταμάν για τις απειλές απ' τη Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: Επικό βίντεο από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ - «Ποιος; Εσύ!»
Παναθηναϊκός AKTOR: Επικό βίντεο από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ - «Ποιος; Εσύ!»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved