Ο αρχιτέκτονας Ζιντάν και οι «παλιοσειρές» Ράμος και Μπενζεμά

Ο αρχιτέκτονας Ζιντάν και οι «παλιοσειρές» Ράμος και Μπενζεμά

Η σοβαρή, μετά τον κορονοϊό,  Ρεάλ Μαδρίτης έφτασε στην επίτευξη του στόχου της που δεν ήταν άλλος από την κορυφή της La Liga

Ήταν 31 Μαΐου 2018 όταν ο Ζινεντίν Ζιντάν σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου ανακοίνωσε λίγες ημέρες μετά την κατάκτηση του Champions League ότι αποχωρεί από τη τεχνική ηγεσία της Ρεάλ Μαδρίτης. Χρειάστηκε να περάσουν 284 ημέρες προκειμένου στις 11 Μαρτίου 2019 να επιστρέψει στο τιμόνι των Ισπανών ο Γάλλος τεχνικός και μετά από 1.152 μέρες η Ρεάλ να κάνει το comeback στην κορυφή του ισπανικού πρωταθλήματος με την κατάκτηση του 34ου τροπαίου στη διοργάνωση στην ιστορία της.

Ο «Ζιζού» πήρε το πρωτάθλημα το 2017, το 2018 έφυγε και το 2019 επέστρεψε, για να το ξαναπάρει το 2020 και ετοιμάζεται να γράψει τη δική του ιστορία ως τεχνικός της ομάδας μετά από αυτή που έκανε ο παίκτης των «γκαλάκτικος» που είχε στήσει ο Φλορεντίνο Πέρεθ.  Ο Γάλλος  μετράει αισίως δύο πρωταθλήματα (2017, 2020), τρία Champions League (2016, 2017, 2018), δύο Σούπερ Καπ Ευρώπης (2016, 2017), δύο Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων (2016, 2017) και δύο Σούπερ Καπ Ισπανίας (2017, 2020) και ετοιμάζεται με τις σώστες κινήσεις που θα γίνουν από εδώ και πέρα να προσθέσει και άλλα στο παλμαρέ του.

Η Ρεάλ ήταν ουσιαστική μετά την επιστροφή της από το «λουκέτο» λόγω του κορονοϊού και έκανε αυτό που έπρεπε στα ματς της κατακτώντας το πρωτάθλημα εκμεταλλευόμενη και τις γκέλες που έκανε η αντίπαλος της Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί όπως έδειξαν και στο ματς με την Οσασούνα μόνο καλά δεν είναι και θα πρέπει όπως είπε και ο Λιονέλ Μέσι να αλλάξουν πρόσωπο αν θέλουν να μην χάσουν και το Champions League, μιας και έχουν τη ρεβάνς με την Νάπολι (1-1 στο πρώτο ματς στην Ιταλία) και αν δεν βρουν την φόρμα τους μπορούν να βρεθούν εκτός συνέχειας στη διοργάνωση.

Ας επιστρέψουμε στη Ρεάλ, η οποία μπορεί σε κάποια ματς να μην προσέφερε θέαμα αλλά έπαιρνε αυτό που ήθελε, φτάνοντας τελικά στην κατάκτηση του τρόπαιου.  Εκτός από τον Ζιντάν σημαντικό ρόλο έπαιξαν και οι παλιοσειρές της ομάδας που την πήραν από το χεράκι και την οδήγησαν στην κορυφή. Ένας από αυτούς ήταν ο Σέρχιο Ράμος, ο οποίος παίζοντας σε κάθε ματς με πάθος και κάνοντας την καλύτερη παραγωγική χρονιά του συνέβαλε τα μέγιστα προκειμένου να έχει αίσιο τέλος η πορεία της Ρεάλ. Ας μην ξεχνάμε ότι όταν τα πράγματα ζόρισαν με ομάδες όπως η Χετάφε και η Μπιλμπάο ήταν εκεί για να δώσει τη λύση.

Ο Ράμος ήταν ο κλασικός αρχηγός που βγήκε στα δύσκολα μπροστά, όμως χωρίς τον Καρίμ Μπενζεμά και τα γκολ του δύσκολα η Ρεάλ Μαδρίτης να έπαιρνε το πρωτάθλημα. Και αυτό γιατί ήταν το «πυροβολικό» που κάθε μεγάλη ομάδα θέλει να έχει και να σκοράρει όποτε χρειάζεται. Ο Γάλλος με μια αγωνιστική να απομένει έχει σκοράρει 21 φορές και θέλει να πιάσει στην κορυφή των σκόρερ τον Λιονέλ Μέσι που έχει 23 γκολ.

Πλέον το μεγάλο στοίχημα για την Ρεάλ είναι η ρεβάνς της 7ης Αυγούστου με την Μάντσεστερ Σίτι εκτός έδρας για τους «16» του Champions League όπου οι Μαδριλένοι θα ψάξουν την ανατροπή του 2-1 που είχαν ηττηθεί εντός έδρας προκειμένου να συνεχίσουν στη διοργάνωση.  Εύκολο δεν είναι μιας και οι «πολίτες» του Πεπ Γκουαρντιόλα είναι έτοιμοι για μάχη αλλά και ο «Ζιζού» κάτι καλό θα ετοιμάσει.

Υ.Γ. Το είχε πει ο Τιμπό Κουρτουά στις 5 Μαΐου 2020 ότι είναι άδικο να δοθεί στα χαρτιά το πρωτάθλημα στην Μπαρτσελόνα και φάνηκε στον αγωνιστικό χώρο ότι είχε δίκιο, γιατί μετά τον κορονοϊό η Ρεάλ ήταν σοβαρή και οι Καταλανοί «τσακωνόντουσαν» με τον Κίκε Σετιέν.


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Γιαννακόπουλος: "Ο Ναν μαζί με Βράνκοβιτς και Αλβέρτη"
Γιαννακόπουλος: "Ο Ναν μαζί με Βράνκοβιτς και Αλβέρτη"
Αταμάν: «Υπάρχει ισχυρός δεσμός με τον Γιαννακόπουλο - Νομίζω ότι θα μείνω εδώ για πολλά χρόνια»
Αταμάν: «Υπάρχει ισχυρός δεσμός με τον Γιαννακόπουλο - Νομίζω ότι θα μείνω εδώ για πολλά χρόνια»
Τελικός Conference League: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός και πόσο κοστίζουν
Τελικός Conference League: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός και πόσο κοστίζουν
"Γατάκια εγώ γκαντέμης;" η ερώτηση του πρωθυπουργού μετά τις προκρίσεις στο Final Four!
"Γατάκια εγώ γκαντέμης;" η ερώτηση του πρωθυπουργού μετά τις προκρίσεις στο Final Four!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved