Ως πότε θα μισείτε το φυσιολογικό και την «κανονικότητα»;

Ως πότε θα μισείτε το φυσιολογικό και την «κανονικότητα»;

Ποιος πραγματικά χαλιέται που φέτος το πήρε ο Ολυμπιακός, πέρυσι ο ΠΑΟΚ και πρόπερσι η ΑΕΚ;

Ο Ολυμπιακός φέτος πήρε απόλυτα δίκαια το πρωτάθλημα. Ήταν η καλύτερη ομάδα στην κανονική διάρκεια, είναι η καλύτερη στα play-offs. Έχει καλούς παίκτες όχι μόνο «βασικούς», αλλά και αναπληρωματικούς σε όλες τις θέσεις, έχει έναν πολύ καλό προπονητή και έχει πλάνο από τον πρώτο αγώνα μέχρι τον τελευταίο. Ήταν καλύτερος πριν τη διακοπή λόγω πανδημίας, εμφανίστηκε πιο έτοιμος απ' όλους με την επανέναρξη. Μπορεί κανείς να αμφισβητήσει την επιτυχία του; Ούτε ο πιο χαζός ή πιο εμπαθής - και με την εικόνα που δείχνει, μοιάζει και να μπορεί να ολοκλήρώσει τα play-offs αήττητος ή/και μόνο με νίκες και να έχει μεγάλη τύχη στην Ευρώπη κόντρα στη Γουλβς.

Ο ΠΑΟΚ πέρυσι πήρε απόλυτα δίκαια το πρωτάθλημα. Το πήρε αήττητος, είχε σταθερότητα, είχε λύσεις από τον πάγκο, είχε έναν προπονητή που «διάβασε» σωστά τα παιχνίδια, είχε μεγάλους πρωταγωνιστές. Η ΑΕΚ πρόπερσι επίσης πήρε απόλυτα δίκαια το πρωτάθλημα - αυτοί που φωνάζουν, ας μην μπούκαραν με το πιστόλι στην Τούμπα, δεν τους φταίει κανείς πέρα από τον εαυτό τους.

Τρεις χρονιές, τρεις διαφορετικοί πρωταθλητές. Χωρίς «Προεδρικά Διατάγματα», χωρίς να τους χαριστεί τίποτα, χωρίς καμιά προκλητική εύνοια από τη διαιτησία ή τίποτα «τερατουργήματα», αλλά χάρη στην απόδοσή τους, τη σταθερότητά τους, τους παίκτες που έφεραν, τους προπονητές που επέλεξαν. Με ποδοσφαιρικά κριτήρια πήραν τα πρωταθλήματα, επειδή το άξιζαν κι όχι διότι ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ ή η ΝΔ, ούτε επειδή είχε καιρό να πάρει ο τάδε ή ο δείνα.

Έγινε με άλλα λόγια τα απόλυτα φυσιολογικό και το απόλυτα δίκαιο. Δεν πήρε μια ομάδα «σκούπα» όλα τα πρωταθλήματα, κανείς (πέρα από τα κολλημένα μυαλά) δεν έχει λόγο να φωνάξει και να διαμαρτυρηθεί για κάτι, καμία ομάδα που πραγματικά άξιζε δεν έμεινε με το παράπονο στο τέλος και το συναίσθημα της αδικίας, η «πίτα» μοιράστηκε, ο τίτλος άλλαξε χέρια, υπήρχε σασπένς, οι ομάδες επένδυσαν ώστε να μπορέσουν να επιτύχουν. Τρεις χρονιές, τρεις διαφορετικοί πρωταγωνιστές - μακάρι να ήταν και ο Παναθηναϊκός σε καλύτερη κατάσταση, ώστε να μπορούσε ή να μπορέσει μελλοντικά να διεκδικήσει κι αυτός ένας πρωτάθλημα.

Ποιον «χαλάει» τελικά το φυσιολογικό; Ποιος δεν αντέχει την «κανονικότητα» ; Οι φαταούλες, οι επαγγελματίες γκρινιάρηδες, αυτοί που πιστέυουν ότι αφού επένδυσαν, δικαιούνται να το κατακτούν μέχρι να σβήσει ο ήλιος. Οι κακομαθημένοι και οι άπληστοι, όσοι λαχταρούν να κερδίζουν με πέναλτι από τη σέντρα, με κάθε κόστος και κάθε τρόπο. Διότι όλοι εμείς οι υπόλοιποι, η μεγάλη πλειοψηφία που αγαπάμε και παρακολουθούμε το ποδόσφαιρο, πέρα από συμπάθειες και οπαδικές προτιμήσεις, είμαστε μια χαρά με αυτό που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια: είτε μας αρέσει, είτε όχι, βλέπουμε να το σηκώνει η ομάδα που το αξίζει. Κι ακόμα κι αν δεν το πάρει η ομάδα που υποστηρίζουμε, τουλάχιστον παραδεχόμαστε αυτόν που πιστοποίησε την ανωτερότητά του στο γήπεδο και θαυμάζουμε την ομάδα που παίζει ωραία μπάλα.

Αν σταματήσουν οι άναρθρες κραυγές και οι «ψίθυροι», αν οι «κύκλοι» των ΠΑΕ σταματήσουν την ηχορρύπανση και τις εμετικές τοποθετήσεις μέσα από τα ΜΜΕ της επιρροής τους, αν μπουν στην άκρη οι προσβολές και οι χαρακτηρισμοί που κανέναν δεν τιμούν, αυτό που θα απομείνει στο τέλος, θα είναι το κανονικό ποδόσφαιρο. Αυτό που παίζεται στο χορτάρι και όχι στα γραφεία της ΕΠΟ και της ΚΕΔ ή στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και των sites. Θα μείνουν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές, αυτοί που με ένα γκολ, μια ασίστ ή μια απόκρουση καθόρισαν ένα σπουδαίο παιχνίδι, θα μείνουν οι προπονητές που αμφισβητήθηκαν αλλά επέμειναν και δικαιώθηκαν, θα μείνουν οι ιδιοκτήτες των ομάδων, οι οποίοι εν μέσω κρίσης, έβαλαν το χέρι στην τσέπη και εμπιστεύτηκαν τους ανθρώπους που έχουν προσλάβει για να φέρουν τους παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Θα μείνει ένα ελληνικό ποδόσφαιρο που πιθανότατα ποτέ δεν θα είναι «αγγελικά πλασμένο» αλλά θα βρωμάει όλο και λιιγότερο και ίσως μια μέρα να μπορούμε κι εμείς, όπως μπορούν σε πολλές άλλες χώρες του κόσμου, να συζητάμε για μπάλα σαν άνθρωποι κι όχι σαν άγρια θηρία, διασκεδάζοντας, κάνοντας την πλάκα μας και πειράζοντας ο ένας τον άλλον.


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved