Extreme makeover για μια ακόμα φορά

Extreme makeover για μια ακόμα φορά

Ο Ζαχίντ που φεύγει, ο Βιγιαφάνιες που «έρχεται» και τα πιτσιρίκια που είναι στον αέρα.

Δεν είναι «παράλογο», ούτε προκαλεί έκπληξη το ότι αποχωρεί ο Ζαχίντ: πέραν του ότι ήταν επιλογή Γιώργου Δώνη - και άπαξ και φεύγει σε λίγες εβδομάδες, δεν μπορεί να ζητήσει ή να «πιέσει» για να μείνει ο παίκτης, ο Ζαχίντ δεν «θάμπωσε». Είχε εκλάμψεις, είχε καλά διαστήματα αλλά όχι σταθερότητα, του πήρε αρκετό καιρό να επανέλθει σε υψηλά στάνταρντς απόδοσης μετά τον τραυματισμό του, είναι ελαφρώς «τεμπελάκος» σε ό,τι έχει να κάνει με τα ανασταλτικά του καθήκοντα και επιπλέον έχει και υψηλή ρήτρα, του 1,5 εκατομμυρίου.

Και ακόμα κι αν ο Παναθηναϊκός κατάφερνε να τη ρίξει στο 1 εκατομμύριο ή ακόμα και στα μισά, μοιάζει σαν μια περιττή πολυτέλεια σε μια θέση όπου υπάρχει ο Μπουζούκης, μπορεί υπό προϋποθέσεις να παίξει εκεί ο Αγιούμπ και γίνεται προσπάθεια να επιστρέψει ο Βιγιαφάνιες. Και απ' όπου και να το δει κανείς, είναι χίλιες φορές καλύτερο να στηρίξεις και να επενδύσεις σε παίκτες «δικούς σου», που σου ανήκουν και δεν είναι δανεικοί, παρά σε κάποιον που είναι πολύ πιθανό να φύγει μετά από μια σεζόν.

Το θέμα για τον Παναθηναϊκό λοιπόν, αυτόν της επόμενης μέρας, δεν είναι το «δεκάρι», αλλά άλλες θέσεις. Κυρίως αυτές των πλάγιων μπακ, αφού όπως φαίνεται, η ομάδα θα χάσει τρία δεξιά μπακ και τον βασικό αριστερό της μπακ: Βαγιαννίδης και Αποστολάκης έχουν ήδη φύγει, Γιόχανσον και Ινσούα είναι με το ενάμιση πόδι εκτός ομάδας. Αν μη τι άλλο, μοιάζει τουλάχιστον παράξενο να έχει ο Παναθηναϊκός 5 στόπερ πρώτης γραμμής (Σένκενφελντ, Πούγγουρα, Μαυρομάτη, Κολοβέτσιο και Βέλεθ που έρχεται) και ένα μπακ (Χατζηθεοδωρίδη) για την επόμενη μέρα. Ο Ρόκα θα έχει πολλή δουλειά, αλλά ακόμα περισσότερο θα έχει ο επόμενος προπονητής, που θα πρέπει να εντάξει αρκετούς νέους παίκτες στο σύνολο. Και πέρα από τα πλάγια μπακ, ο Παναθηναϊκός έχει έρθει σε συμφωνία με τον Αϊτόρ για τα εξτρέμ, κοιτάζει για δεύτερο τερματοφύλακα, για κεντρικό χαφ και βλέπουμε...

Και κανείς δεν ξέρει αν σε όλους αυτούς που φεύγουν ή έφυγαν ή είναι πολύ πιθανό να φύγουν (Ινσούα, Γιόχανσον, Αποστολάκη, Βαγιαννίδη, Χρήστο Δώνη, Ζαχίντ, Νατζ, Ανουάρ), προστεθούν κι άλλοι. Αποκλείει κανείς να πουληθεί π.χ. ο Μακέντα; Θεωρείτε απίθανο να έρθει κάποια πρόταση για Διούδη; Ή για Χατζηγιοβάννη; Θα κάνει σε κάποιον εντύπωση αν ο Ρόκα πουλήσει τον Σένκενφελντ, προκειμένου να μην τον χάσει η ομάδα ως ελεύθερο του χρόνου; Έχει πολύ δρόμο το πράγμα και μετά το τέλος των play-offs θα δούμε πού θα κάτσει η μπίλια και πόσους παίκτες πρέπει να βρει και να φέρει ο Ρόκα, αλλά και πόσο θα αλλάξει η φετινή ομάδα.

 Κατά τα 4/11; Τα 5/11; Τα 6/11; Ή και παραπάνω; 

Έχει επίσης ενδιαφέρον να δούμε αν ο Παναθηναϊκός θα συνεχίσει να στηρίζει τα παιδιά των Ακαδημιών, ή αν όλο αυτό ήταν απλά μια κατάσταση «αναγκαστική» μετά την προπέρσινη περιπέτεια με την απαγόρευση μεταγραφών. Πέρα από τον Μπουζούκη, το Χατζηγιοβάννη και τον Χατζηθεοδωρίδη που έχουν σταθερή παρουσία στην πρώτη ομάδα, υπάρχει ο Εμμανουηλίδης (που είχε πάει δανεικός στον Πανιώνιο), ο Θεοχάρης, ο Αθανασακόπουλος και ένα σωρό ακόμα ταλαντούχα παιδιά. Θα έχουν όλοι αυτοί κάποιον ρόλο στην επόμενη ημέρα, ή ο Παναθηναϊκός, αδειοδοτημένος πλέον και χωρίς τα δυσβάσταχτα χρέη του παρελθόντος, θα «κάνει στροφή στην ποιότητα» και σε ξένους παίκτες χαμηλού κόστους, με την ελπίδα να «βγουν», να βοηθήσουν και κάποια στιγμή να πουληθούν σε υψηλή τιμή;


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Χάντμπολ: Η αποστολή της Εθνικής για την Ολλανδία
Χάντμπολ: Η αποστολή της Εθνικής για την Ολλανδία
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved