10 πράγματα που μας δίδαξε η καραντίνα

10 πράγματα που μας δίδαξε η καραντίνα

Ο εγκλεισμός μας έκανε σοφότερους

Ημέρα καραντίνας νούμερο τάδε, άλλοι έχουν λιώσει στο Netflix, άλλοι μετάνε πλακάκια και φακές, άλλοι έχουν βγάλει τα μάτια τους στο Playstation και άλλοι χαριεντίζονται στο μέσεντζερ με κορίτσια που πιθανότατα θα μπορέσουν να συναντήσουν μετά από 2-3 μήνες… Όπως μπορεί ο καθένας, για να καταφέρει να περάσει αυτές τις ημέρες χωρίς να του στρίψει και να μην χρειαστεί να μπει στον πειρασμό να βγει από το σπίτι και να αρχίσει να τρέχει ημίγυμνος προς άγνωστη κατεύθυνση.
Και μπορεί φυσικά να μην έχει σχεδόν καμία αθλητική δραστηριότητα αυτές τις μέρες - και δεν προβλέπεται να έχει σύντομα, ωστόσο υπάρχουν πραγματάκια που βλέπουμε γύρω - τριγύρω, τα οποία αξίζουν την προσοχή μας. Ακολουθεί ένας (περίπου) αθλητικός δεκάλογος πραγμάτων που μας έκαναν σοφότερους αυτές τις δύσκολες μέρες που περνάμε:

1. Το αγαπημένο χόμπι των ποδοσφαιριστών αυτή την εποχή, είναι να παίζουν μπαλίτσα και να κάνουν γκελάκια με χαρτιά υγείας. Και κάπως έτσι θυμηθήκαμε ότι ο Κλάους Αθανασιάδης δηλώνει ακόμα ποδοσφαιριστής.

2. Στην Τουρκία διακόπηκαν τα πρωταθλήματα, οπότε το τουρικό DNA τελικά δεν είναι το αντίδοτο στον κορωνοϊό, όπως περίπου προσπάθησε να μας πείσει εδώ και τόσες μέρες ο σουλτάνος και τα σουλτανάκια του. Να υποθέσω ότι μόλις τελειώσει αυτή η ιστορία και επιστρέψουμε στις ζωές μας, θα πάρουν πίσω τον Όμπι Μίκελ, τον οποίον έδιωξαν κακήν - κακώς, διότι αρνήθηκε να παίξει μπάλα εν μέσω πανδημίας;

3. Είναι μεγάλη η πρεμούρα κάποιων με τον Πιτίνο και η κωλοπιλάλα τους να βγουν να γράψουν το μακρύ και το κοντό τους από τη στιγμή που έφυγε. Φαντάζομαι ότι το έκαναν αυτοβούλως και όχι κατόπιν εντολής. Οι ίδιοι άνθρωποι, «ξαφνικά», αγάπησαν και την Εθνική ομάδα και γράφουν για την επόμενη ημέρα της, παρόλο που οι ίδιοι άνθρωποι την απαξίωναν τόσο καιρό, παρουσιάζοντας περίπου σαν «εθνική καταστροφή» την παρουσία του Πιτίνο στον πάγκο της και σαν «απόλυτα φυσιολογική αντίδραση» την απόφαση των παικτών του Ολυμπιακού να μην ενισχύσουν την Εθνική. Τουλάχιστον τώρα, ο Αντώνης ο Κόνιαρης, θα μπορέσει να ντυθεί στα γαλανόλευκα, οπότε όλα καλά.

4. Στην Ιταλία, μετρούν εκατοντάδες νεκρούς καθημερινά, εκατοντάδες άνθρωποι είναι σε κρίσιμη καράσταση, χιλιάδες νοσούν από τον ιό, αλλά «η Ίντερ κοιτάζει τον Τσιμίκα». Λογικά ο Τσιμίκας έχει βρει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, αλλιώς δεν εξηγείται.

5. Ο Γιόβιτς, ο ποδοσφαιριστής της Ρεάλ, θα έπρεπε κανονικά να είναι σε καραντίνα, καθώς όλοι οι παίκτες της ποδοσφαιρικής και μπασκετικής Ρεάλ μπήκαν σε καραντίνα, όταν διαγνώστηκε θετικός στον ιό ο Τόμκινς. Ο Γιόβιτς σηκώθηκε και έφυγε και πήγε στη Σερβία, για να γιορτάσει με την κοπέλα του τα γενέθλιά της. Ο Γιόβιτς είναι βλάκας. Μην γίνεις σαν τον Γιόβιτς και μη ζηλεύεις τα λεφτά που βγάζει, μια που τα λεφτά δεν αγοράζουν IQ.

6. Όσοι υποστηρίζουν στην Αγγλία ότι θα ξαναξεκινήσουν τα πρωταθλήματα κατά τα τέλη Απρίλη, προφανώς έχουν προσβληθεί από ηλιθιοϊό. Στη χώρα όπου ο πεφωτισμένος Μπόρις Τζόνσον αντιμετώπισε τόσο καιρό την πανδημία σαν ένα φθινοπωρινό συναχάκι και σκέφτηκε ακόμα και το σενάριο της «ανοσίας της αγέλης», φοβάμαι ότι τα χειρότερα θα έρθουν με πολύ δραματικό τρόπο και θα ζήσουν καταστάσεις που δεν χωράει ο ανθρώπινος νους, όσο κι αν εύχομαι για το αντίθετο.

7. Για όλους αυτούς που βγαίνουν και λένε ότι είναι άδικο να στεφθούν πρωταθλητές με βάση τη βαθμολογία των ομάδων μέχρι τη διακοπή και καλύτερα να ακυρωθούν και να δούμε μήπως μπορέσουμε να επανεκκινήσουμε ξανά σε μερικές εβδομάδες και μετράνε πόσα χρήματα έχουν χαθεί ή θα χαθούν από το ΝΒΑ ή την Ευρωλίγκα ή το Euro ή την Πρέμιερ, τη Λα Λίγκα και πάει λέγοντας, η απάντηση είναι μία και μόνο λέξη: ΧΕΣΤΗΚΑΜΕ. Η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω απ' όλα. Κι όσο εξακολουθούν να πεθαίνουν καθημερινά τόσοι άνθρωποι, τα νούμερά τους και τα διαφυγόντα έσοδά τους, δεν μπορούν καν να μπουν στη ζυγαριά.

8. Γκονζάλο Ιγκουαϊν, εσύ που ναύλωσες ιδιωτικό τζετ και την κοπάνησες από Ιταλία, εν μέσω καραντίνας, για να πας πρώτα Γαλλία και μετά Αργεντινή, έχοντας το τεστ κορωνοϊού στην κωλότσεπη για να πείσεις τις Αρχές ότι δεν κουβαλάς την αρρώστια, πρέπει να σου πω ότι μόλις έκανες το πιο γρήγορο σου σπριντ, από τότε που η μπάκα σου μεγάλωσε τόσο πολύ που δεν μπορείς να δεις ούτε τα παπούτσια σου.

9. Η κυρία στην Ισπανία, γιατρός στο επάγγελμα, που είπε το αμίμητο «ο Μέσι και ο Κριστιάνο παίρνουν 1 εκατομμύριο το μήνα, εμείς 1600 ευρώ, πηγαίντε σ' αυτούς να σας βρουν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό», είναι η ιδανική περίπτωση για να γίνει η γλυκούλα πεθερά σου. Θα σε ξυπνάει με το «καλημέρα ανεπρόκοπε», θα σου σερβίρει το μεσημεριανό φωνάζοντας «έλα να φας ακαμάτη» και θα σε καληνυχτίζει λέγοντας «όνειρα γλυκά, άχρηστε», θυμίζοντάς σου ότι η κόρη της έπρεπε να παντρευτεί το γιατρό από απέναντι και όχι εσένα κι ότι έκανε τόσες θυσίες για την κόρη της για να καταλήξει το κορίτσι της σε εσένα το ρεμπεσκέ.

10. Ένας χρόνος έχει περάσει και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, ο δικός μας Θανάσης, ο ένας από εμάς, λείπει πιο πολύ από ποτέ. 

 

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved