Το θέμα ΔΕΝ είναι ο Πιτίνο

Το θέμα ΔΕΝ είναι ο Πιτίνο

Ο Αμερικανός τεχνικός επέστρεψε στο... παρελθόν του και ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για την επόμενη ημέρα του Παναθηναϊκού αλλά και του 68χρονου Hall Of Famer

Καταλαβαίνετε όλοι ότι δεν είναι και το καλύτερό μας να ασχολούμαστε τέτοιες στιγμές με τα αθλητικά. Την στιγμή που η κοινωνία, εντός και εκτός ελληνικών συνόρων, προσπαθεί να καταλάβει την την έχει "χτυπήσει" και προσπαθεί να παίξει... άμυνα απέναντι στον "φονικό" κορονοϊό εμείς έχουμε την άχαρη... υποχρέωση να ασχολούμαστε με το αθλητικό κομμάτι. Ενα κομμάτι το οποίο δεν υφίσταται πλέον, μιας και έχουν διακοπεί όλες οι αθλητικές δραστηριότητες στην χώρα μας και οι περισσότερες σε ολόκληρη την Ευρώπη. Βέβαια στην Τουρκία του Ερντογάν η ζωή συνεχίζεται κανονικά και για τα μάτια του Σουλτάνου.

Και για να λέμε και την αλήθεια, αν δεν υπήρχε και το θέμα του Ρικ Πιτίνο που "έσκασε" πριν από λίγες ημέρες δεν θα είχαμε τίποτα άλλο να συζητήσουμε. Ευκαιρία λοιπόν να πούμε δυο πράγματα και να βάλουμε τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας και τα σχετικά. Ο 68χρονος τεχνικός ανακοινώθηκε από το Κολέγιο του Αϊόνα, και από το τέλος της σεζόν 2019-2020 θα επιστρέψει στο φυσικό του περιβάλλον. θα επιστρέψει στο Κολεγιακό πρωτάθλημα εκεί όπου για σειρά δεκαετιών διέπρεπε κατακτώντας τίτλους, συμμετέχοντας σε Final-4 και "βγάζοντας" τον έναν παίκτη μετά τον άλλον, "τροφοδοτώντας" συνεχώς το ΝΒΑ.

Έκανε το όνειρό του πραγματικότητα

Ο Ρικ Πιτίνο αποφάσισε πριν από μερικές ημέρες να αναχωρήσει από την χώρα μας λόγω του κορονοϊού και να βρεθεί στο πλευρό της οικογένειάς του. Απόλυτα λογικό, απόλυτα φυσιολογικό αν σκεφτεί κανείς πως και ο ίδιος ανήκει στις ευπαθείς ομάδες αλλά και το ότι ο κορονοϊός έχει "χτυπήσει" και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Παράλληλα δεν πρέπει να ξεχνάμε πως βρισκόμαστε στην εποχή όπου οι ομάδες του Κολεγίου έχουν αρχίσει το ψάξιμο για τους προπονητές που θα κάτσουν στον πάγκο τους αλλά και τους παίκτες που θα στελεχώσουν τα ρόστερ τους την νέα σεζόν. Αυτός ο συνδυασμός λοιπόν έφερε την συμφωνία. Ο Πιτίνο δεν σταμάτησε ποτέ να είναι πολύ "σέξι" για όλες τις Κολεγιακές ομάδες (ακόμα και όταν υπήρχε το σκάνδαλο στο οποίο είχε εμπλακεί αν και στο τέλος αθωώθηκε πανηγυρικά) και πάντα υπήρχαν μάτια πάνω του. Το Αϊόνα βρήκε την ευκαιρία, του "χτύπησε" την πόρτα και εκείνος εκμεταλλευόμενος το option out που είχε στο συμβόλαιό του για επιστροφή στην χώρα του είπε το "ναι" και έκανε το όνειρό του πραγματικότητα. Ποιο όνειρο ήταν αυτό; Μα να επιστρέψει στην χώρα του, στο "σπίτι" του και να "κλείσει" την καριέρα του. Ο ίδιος είπε ότι το γήπεδο της ομάδας είναι 10 λεπτά από το σπίτι του ενώ οι πληροφορίες κάνουν λόγο για 5ετές συμβόλαιο. Οπότε όλοι καταλαβαίνουμε πως ο Ρικ Πιτίνο θα ρίξει προπονητικούς τίτλους τέλους στο Κολέγιο της Αϊόνα.

Καμία έκπληξη στον Παναθηναϊκό

Την ίδια ώρα στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ δεν έπεσαν από τα σύννεφα. Γνώριζαν από πρώτο χέρι την... πέραση που έχει ο Πιτίνο και θεωρούσαν φυσιολογικό να έχει προτάσεις στα χέρια του. Άλλωστε και το op out που υπήρχε στο συμβόλαιο έδειχνε και την ξεκάθαρη διάθεση του προπονητή να επιστρέψει στην Αμερική αν είχε την ευκαιρία. Μοναδικό φάουλ (κατά την ταπεινή μου άποψη) από πλευράς Πιτίνο είναι η στιγμή της ανακοίνωσης. Θα μπορούσε να έχει γίνει με τελείως διαφορετικό τρόπο σε μια τελείως διαφορετική στιγμή. Αλλά, ΟΚ. Ο καθένας πράττει όπως νομίζει. Πάντως για να περάσουμε και στα του Παναθηναϊκού οι περισσότεροι που είχαν ανακαλύψει κόντρα του προπονητή με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και όλα τα σχετικά για μία ακόμα φορά εκτέθηκαν. Θα πρέπει άπαντες να καταλάβουν πως δεν κερδίζουν κάτι με το να "χτυπούν" συνεχώς και για όλα τα θέματα τον ισχυρό άντρα του "τριφυλλιού". Ο Πιτίνο αποδείχθηκε στην πράξη πως δεν είχε κανένα πρόβλημα, γι αυτό και ξαναήρθε στον Παναθηναϊκό οπότε κάποια στιγμή καλό θα είναι να ξεκολλήσουμε με τα ίδια και τα ίδια. Επίσης (μιας και το πιάσαμε) όλοι εκείνοι που θεωρούν ότι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος κάνει μόνο κακό στην ομάδα (γιατί αυτή η άποψη έχει ξαναγίνει της μόδας) θα πρέπει να ξέρουν ότι η άποψή τους είναι απολύτως σεβαστή αλλά καλό θα ήταν να δώσουν και μια άλλη λύση. Μια... αντιπρόταση.

Ο Παναθηναϊκός και η υπομονή

Το θέμα, λοιπόν, δεν είναι ο Πιτίνο. Το θέμα είναι ο Παναθηναϊκός. Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να πούμε τίποτα για το μέλλον των "πράσινων". Και πως θα μπορούσαμε να το κάνουμε από την στιγμή που και στον αθλητισμό ο χρόνος έχει "παγώσει". Το θετικό είναι πως οι πρωταθλητές έχουν μπόλικο χρόνο μπροστά τους για να βρουν τον αντικατάσταση του 68χρονου τεχνικού, ανεξαρτήτως αν θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα και αν θα επιστρέψει ο Αμερικανός. Ο ίδιος πάντως έχει ξεκαθαρίσει σε πρόσφατη συνέντευξή του στο ESPN πως θα τηρήσει όλες του τις δεσμεύσεις απέναντι στον Παναθηναϊκό και απέναντι στην Εθνική Ελλάδας.
Υπομονή. Αυτό χρειάζεται. Όχι μόνο σε αθλητικό πλαίσιο. Αλλά σε γενικότερο.

ΥΓ1: Ειλικρινά για γέλια όλοι εκείνοι, που δεν έχουν καμία σχέση με τον Παναθηναϊκό και με το που "έσκασε" το θέμα Πιτίνο βγήκαν για να.. κράξουν. Να ναι καλά που μας βοηθάνε και γελάμε σε τέτοιες δύσκολες εποχές που ζούμε.

ΥΓ2: Βέβαια αν το δεις από την άλλη πλευρά, σε τέτοιες δύσκολες εποχές που ζούμε κάποιοι προσπαθούν ακόμα και τώρα να κάνουν μικροπολιτική. Και δεν έχουμε σύννεφα να... πέσουμε.

ΥΓ3: Το αν έρχεται στον Παναθηναϊκό για δεύτερη θητεία μέσα σε έναν χρόνο ένας προπονητής σαν τον Ρικ Πιτίνο είναι απάντηση σε όλους εκείνους που θέτουν εν αμφιβόλω την δυναμική του brand Παναθηναϊκός.


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved