Καραντίνα, δεν είναι πια αστείο!

Καραντίνα, δεν είναι πια αστείο!

Ο κορονοϊός έχει μπει για τα καλά στις ζωές όλων μας εδώ και έναν μήνα, όταν για πρώτη φορά ακούσαμε αυτόν τον όρο, και γελούσαμε που κάποιος έφαγε μια… νυχτερίδα και μια ολόκληρη πόλη -με πληθυσμό μικρού κρατιδίου- μπήκε σε καραντίνα!

«Καραντίνα; Αυτό δε θα μπορούσε να γίνει ποτέ εδώ!» σκεφτήκαμε όλοι και πόσο λάθος κάναμε! Κόκκινος συναγερμός σήμανε στην γειτονική Ιταλία, και πάλι εδώ στην Ελλάδα κάποιοι πετούσαν Χαρταετό, κυριολεκτικά, και πήγαιναν στα καρναβάλια παρά τις απαγορεύσεις…

Όπως ήταν αναμενόμενο η πανδημία «χτύπησε» και την πόρτα και μάλιστα για τα καλά. Ο φόβος έχει φωλιάσει μέσα μας, και ο πανικός οδήγησε μεγάλο πλήθος κόσμου να αδειάσει τα ράφια του σούπερ μάρκετ από είδη πρώτης ανάγκης και τα φαρμακεία από αντισηπτικά και μάσκες!

Ψυχραιμία και σοβαρότητα. Η προτροπή να μείνουμε στο σπίτι, είναι πλέον επιβεβλημένη ανάγκη και παρότι εμείς εδώ στην Ελλάδα το γνωρίζαμε και θα έπρεπε να δράσουμε αμέσως για να αποφύγουμε την εξάπλωση του κορονοϊού, η αντίδραση άργησε όπως συμβαίνει με το καθετί σε αυτή τη χώρα!

Μέχρι και οι Ομοσπονδίες μας άργησαν να ανακοινώσουν τη διακοπή των πρωταθλημάτων. Την ώρα που άπαντες στην Ευρώπη, είτε είχαν είτε ΔΕΝ είχαν κρούσμα, έχουν αποφασίσει την διακοπή των πρωταθλημάτων. Λες και η ανθρώπινη ζωή είναι πιο… ασήμαντη από τον ποιος θα ανακηρυχθεί Πρωταθλητής!

Η CEV ανακοίνωσε την αναστολή όλων των διοργανώσεων, Champions League, Challenge Cup κ.ά. τουλάχιστον μέχρι αρχές Απριλίου, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού! Στην Ελβετία, Πολωνία και Γερμανία έχουν ανακοινώσει την οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων βόλεϊ. Στην Ιαπωνία το πρωτάθλημα είχε ολοκληρωθεί και έτσι διακόπηκαν τα Κύπελλα, ενώ στην Κίνα που είχε διακοπεί το πρωτάθλημα, ξεκίνησε πάλι.

Σε προσωρινή διακοπή βρίσκονται τα πρωταθλήματα στις εξής χώρες: Κορέα, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Κροατία, Σλοβενία, Βέλγιο, Ιράν, Ολλανδία, Πορτογαλία, Αυστρία, Τσεχία, Σλοβακία, Δανία, Ελλάδα, Ισραήλ, Νορβηγία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Φινλανδία, Περού, Μαυροβούνιο και Βοσνία Ερζεγοβίνη.

Κάποιες από αυτές τις χώρες αφουγκραζόμενες τις πραγματικές διαστάσεις που παίρνει η εξάπλωση του κορονοϊού, αποφάσισαν την οριστική αναβολή του πρωταθλήματος, κατοχυρώνοντας την βαθμολογία μέχρι τη στιγμή της διακοπής. Άρα οι αθλητές δεν θα χάσουν τα χρήματά τους, ούτε καν τα μπόνους τους. Ενώ στην Ελλάδα ακόμη περιμένουμε το τι μέλλει γενέσθαι.

Κανένας προγραμματισμός την στιγμή μάλιστα που τα καλεντάρια είναι ήδη σφιχτά λόγω των προολυμπιακών τουρνουά, και της προετοιμασίας για το κορυφαίο αθλητικό γεγονός, τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αν τελικά δεν αναβληθούν!

Πότε θα προλάβει να ξεκινήσει πάλι το πρωτάθλημα, να γίνουν οι εξ’ αναβολής αναμετρήσεις, πότε θα γίνει το Final 4 Κυπέλλου άγνωστο. Ή μάλλον ίσως δεν υπάρχουν άνθρωποι να λαμβάνουν σοβαρές αποφάσεις σε θέσεις, όπως θα έπρεπε.

Αλήθεια πόσο δύσκολο είναι, να καταλάβει κάποιος ότι η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω απ’ όλα και δεν πρέπει κανείς να ρισκάρει να κινδυνεύσουν άλλοι συνάνθρωποί μας, εξαιτίας λάθος χειρισμών;


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Ολυμπιακός: To ζεϊμπέκικο του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου (vid)
Ολυμπιακός: To ζεϊμπέκικο του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου (vid)
Τένις: Πρόκριση στα ημιτελικά της Βαρκελώνης για τον Τσιτσιπά
Τένις: Πρόκριση στα ημιτελικά της Βαρκελώνης για τον Τσιτσιπά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved