Εικόνα ντροπής... Ασπίδα Πιτίνο

Εικόνα ντροπής... Ασπίδα Πιτίνο

Ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για έναν Παναθηναϊκό που απογοητεύει και απογοητεύεται κάθε μέρα και περισσότερο και πλέον τρέχει και δεν φτάνει.

Το να μιλάμε για... άρρωστες καταστάσεις αυτές τις ημέρες που διανύουμε δεν είναι και ότι καλύτερο, αλλά η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να αποτυπωθεί η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ομάδα του Παναθηναϊκού. Οι "πράσινοι" χθες το βράδυ στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων γνώρισαν την τέταρτη συνεχόμενη ήττα τους και την πιο... βαριά. Την πιο βαριά που έχουν γνωρίσει στην ιστορία της Euroleague μέσα στο "σπίτι" τους. Και ξέρετε, είναι από τα βράδια εκείνα που δεν μετράει και τόσο το αποτέλεσμα (όσο άσχημο και αν είναι) αλλά περισσότερο μετράει η εικόνα της ομάδας. Η εικόνα... ντροπής. Εικόνα παράδοσης. Ο Παναθηναϊκός παράδοθηκε άνευ όρων απέναντι στην ΤΣΣΚΑ του Δημήτρη Ιτούδη. Μια ΤΣΣΚΑ η οποία δεν κάνει και τίποτα πολύπλοκο. όπως χαρακτηριστικά είπε ο Ρικ Πιτίνο. Απλά ο Μάικ Τζέιμς παίρνει την μπάλα και... διαβάζει. Και αυτό ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να το αντιμετωπίσει. Σε καμία στιγμήγ του αγώνα. Η ομάδα του "τριφυλλιού" ήταν ανταγωνιστική μέχρι λίγο μετά τα... μισά του πρώτου δεκαλέπτου όταν και το σκορ ήταν στο 19-19. Μέσα σε ελάχιστες επιθέσεις οι Μοσχοβίτες είχαν "τρέξει" σερί 0-10 και... καληνύχτα σας. Μην ζητήσετε να αναλύσουμε τίποτα άλλο μπασκετικό από το χθεσινό παιχνίδι. Χαμένος κόπος και χρόνος.
 
Ο Παναθηναϊκός είναι άρρωστος. πρώτα ψυχολογικά και έπειτα αγωνιστικά. Το θέμα το έχει στο... μυαλό. Ο Αμερικανός τεχνικός στην χθεσινή συνέντευξη Τύπου (μαραθώνια και αυτή) μπορεί να έμεινε σε αρκετά αγωνιστικά θέματα, αλλά το πρώτο που έχει να λύσει ο Παναθηναϊκός είναι το ψυχολογικό. Πρέπει οι παίκτες του να βρουν και πάλι την χαμένη τους αυτοπεποίθηση. Πρέπει να πιστέψουν και πάλι στους εαυτούς τους και πρέπει να πατήσουν και πάλι γερά στα πόδια τους. Σίγουρα θα βοηθήσει να πάρουν τα ριμπάουντ, να βγάλουν άμυνες και να βγουν στον αιφνιδιασμό (όπως έκαναν κάποτε με μεγάλη επιτυχία), αλλά πρώτα πρέπει να... ξεθολώσουν. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού μέσα σε δύο αγώνες, στην προτελευταία "διαβολοβδομάδα" της διοργάνωσης είχαν 8/50 τρίποντα. 8/50 τρίποντα. Από μία ομάδα η οποία δεν έχει καμία σχέση με την περσινή. Από μία ομάδα που έχει στο ρόστερ της σουτέρ... ολκής. "Δολοφόνους". Αλλά το τελευταίο διάστημα οι "δολοφόνοι" έχουν... αυτοκτονικές τάσεις. ΕΠΕΣΑΝ ΘΑ.. ΣΗΚΩΘΟΥΝ Αυτή τη στιγμή μπορεί να ακούγεται απλό το.. έργο του Πιτίνο αλλά είναι το πιο δύσκολο.
 
Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού οφείλει να βρει τον τρόπο να... σηκώσει και πάλι τους παίκτες του... όρθιοι. Είναι πεσμένοι στο.. καναβάτσο, αλλά ο Πιτίνο έχει αυτό το χάρισμα. Έχει τον τρόπο, έχει την γνώση, έχει την εμπειρία. Μένει να δούμε αν θα το καταφέρει. Γιατί αν καταφέρει να πείσει τους παίκτες τους για το τι είναι ικανοί να κάνουν τότε ο Παναθηναϊκός θα έχει κάνει το πρώτο αλλά και σημαντικότερο βήμα προς την επιστροφή του. Χθες το βράδυ ο Πιτίνο έκανε το αυτονόητο. Βγήκε μπροστά, ασπίδα για τους παίκτες του και ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει κανένα νόημα στο να τους βάλει ο ίδιος ή ο κόσμος τις φωνές. Μόνο χειρότερα μπορεί να γίνουν τα πράγματα με αυτόν τον τρόπο. Τώρα είναι η στιγμή που η ομάδα πρέπει να μείνει ενωμένη. ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΙΓΜΗ Τώρα είναι η στιγμή που οι παίκτες και οι προπονητές πρέπει να κοιτάξουν τους εαυτούς τους στον καθρέφτη, να κάνουν την αυτοκριτική τους, να... θυμηθούν σε ποια ομάδα ανήκουν και να επιστρέψουν. Το χρωστάνε στην ομάδα, στον κόσμο, αλλά πάνω απ' όλα στους ίδιους τους τους εαυτούς. Ο Παναθηναϊκός έβαλε τα χέρια του και έβγαλε τα μάτια του. Έκανε την ζωή του δύσκολη και πλέον πρέπει να κάνει την μία υπέρβαση μετά την άλλη... Αρχής γενομένης από την άλλη εβδομάδα στην Πόλη κόντρα στην Φενέρμπαχτσε.
 
ΥΓ1: Η χθεσινή εικόνα ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να επαναληφθεί... ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ!
ΥΓ2: Το ξεκαθαρίζουμε. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Άλλο η τραγική εικόνα του Παναθηναϊκού, άλλο η τραγική εικόνα των διαιτητών. Για γέλια πλέον η διοργάνωση που επιτρέπει σε αυτούς τους ανθρώπους να σφτρίζουν.
ΥΓ3: Η ντροπή του ΣΕΦ είχε και... συνέχεια. Πρόστιμο επιβλήθηκε στον Ολυμπιακό για όσα ντροπιαστικά έγιναν στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Πάλι καλά που δεν έβγαλε και ανακοίνωση η Ευρωλίγκα για να ζητήσει συγνώμη από τους "Ερυθρόλευκους" που ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος πήγε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
ΥΓ4: Συγνώμη για το... προσωπικό ύφος, αλλά θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους φίλους. Διαδικυτιακούς και κανονικούς... Ξέρετε εσείς...
ΥΓ5: Στα ίδια μέρη....


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved