Είτε έτσι, είτε αλλιώς… χαμένος ο Παναθηναϊκός

Είτε έτσι, είτε αλλιώς… χαμένος ο Παναθηναϊκός

Δεν έχει σημασία τελικά αν ο διαιτητής είναι Έλληνας, αν είναι ξένος κι αν υπάρχει VAR ή όχι.

Ο Παναθηναϊκός πήγε στην Τούμπα γνωρίζοντας πως θα βρει απέναντί του έναν «λυσσασμένο» ΠΑΟΚ. Τόσο γιατί τον νίκησε πανεύκολα και τον εξέθεσε στα μάτια του κόσμου (του και όχι μόνο), όσο και γιατί οι Θεσσαλονικείς είναι μια ομάδα που εξαρχής είχε στόχο να κατακτήσει τίτλους και το Κύπελλο είναι ένας τέτοιος. Τα όσα προηγήθηκαν και στη δίκη των 28 για τα στημένα παιχνίδια στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με την περίεργη στάση του μεγαλομετόχου του Παναθηναϊκού και τα όσα είπε, έκαναν ακόμα πιο εχθρικό το κλίμα για τους «πράσινους» στη Θεσσαλονίκη και σίγουρα δεν βοήθησαν στο να διατηρηθεί μια θετική «αύρα» γύρω από την ομάδα του Γιώργου Δώνη.

Παρόλα αυτά, παρά την αρχική πίεση του ΠΑΟΚ και το στοιχείο του αιφνιδιασμού που θέλησε να βάλει η ομάδα της Θεσσαλονίκης στο ματς, ο Παναθηναϊκός μετά το έβδομο λεπτό «πάτησε» καλύτερα στο χορτάρι. Προσπάθησε να κρατήσει μπάλα και να βγάλει φάσεις, είχε τις προϋποθέσεις να το κάνει αλλά όχι την κατάλληλη επιλογή στο τελευταίο τρίτο, και δεν είχε δεχθεί ούτε καν τελική από τους γηπεδούχους. Όλα αυτά μέχρι τη φάση του 32’ όπου χάνεται η μπάλα έξω από την περιοχή σε μια φάση που επαναλήφθηκε τουλάχιστον τέσσερις-πέντε φορές και πιο μακριά από την περιοχή του «τριφυλλιού» αλλά και πάλι δεν δόθηκε κάποια παράβαση. Ο Μπουζούκης έπεσε, δεν πήρε το φάουλ και η μπάλα σηκώθηκε προς την περιοχή του Διούδη. Ο Ινσούα κόβει καθαρά τον Πέλκα, βρίσκει τη μπάλα και εκεί τελειώνει η συζήτηση.

Το γεγονός ότι ο Ελβετός διαιτητής, όπως και οι συμπατριώτες του στο VAR, είδαν πέναλτι, βάζει τέρμα και στην κουβέντα για ποδόσφαιρο από εδώ και πέρα. Το παιχνίδι αλλάζει εντελώς με το 1-0 του ΠΑΟΚ, αφού όπως σωστά είπε ο Γιώργος Δώνης αφαιρείται από την ομάδα του Φερέιρα το άγχος. Θα ήταν πολύ διαφορετικά τα πράγματα αν το ημίχρονο τελείωνε χωρίς τέρματα, αφού η πίεση θα μεγάλωνε για τους γηπεδούχους τόσο στο μυαλό τους όσο και από την κερκίδα που «έβραζε». Τόσο με τις τελευταίες εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα όσο, όμως, και με τη δική της ομάδα για την εμφάνιση της Κυριακής κόντρα στον ίδιο αντίπαλο.

Ο Παναθηναϊκός, συνεπώς, βίωσε ένα θλιβερό déjà vu αφού αναγκάστηκε να μείνει πίσω στο σκορ χωρίς να πρέπει. Κάτι που έχει δει να συμβαίνει τόσες και τόσες φορές. Πραγματικά έχει κουράσει όλο αυτό το σκηνικό με το θύμα να είναι μονίμως το ίδιο και «γιατρειά» δεν πρόκειται να υπάρξει. Ειδικότερα όταν η διοίκηση της ομάδας εκεί που δείχνει πως πάει να μαζέψει κάποια πράγματα, πέφτει από τη μια αστοχία στην άλλη. Εν τω μεταξύ, η «πιστολιά» στην Τούμπα ήρθε περίπου ένα σαραντάλεπτο μετά από απανωτές πιστολιές που έπεσαν και στο Βελιγράδι για την Euroleague, σε μια άλλη «πονεμένη» ιστορία για το πως αντιμετωπίζεται ο Παναθηναϊκός από τους ανθρώπους με τη σφυρίχτρα στο στόμα και το «κουμάντο» των αγώνων… Σε κάθε περίπτωση, ο Παναθηναϊκός είναι και πάλι ο χαμένος κι αυτό είναι το στενάχωρο. Η ομάδα του Δώνη τώρα καλείται να δείξει τι «αντισώματα» έχει «χτίσει» όλο αυτό το διάστημα των συνεχόμενων νικηφόρων αγώνων και να αποδείξει πως διαμορφώνει χαρακτήρα και για το μέλλον, όπως λέει ο Έλληνας προπονητής.

Την Κυριακή ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, ως φιλοξενούμενος. Η Ένωση δεν εντυπωσιάζει, έχει όμως ποιότητα και μπορεί να προκαλέσει προβλήματα. Είναι μια «σκληρή» ομάδα που έχει «δέσει» ανασταλτικά με τον Καρέρα, έβαλε και τον Αραούχο στην επιθετική της γραμμή που «έχει» το εύκολο γκολ γενικά, οπότε πάει για ένα ακόμα crash test ο Παναθηναϊκός. Ο οποίος βγήκε «χαμένος» κι από το ματς των «κιτρινόμαυρων» στο Αγρίνιο καθώς ο Αργεντινός επιθετικός «γλίτωσε» μια κόκκινη κάρτα για επικίνδυνη προβολή στον τερματοφύλακα του Παναιτωλικού ενώ αυτός είχε μπλοκάρει τη μπάλα. Πέρα από όλα αυτά, τώρα ο Παναθηναϊκός καλείται να δείξει πως μπορεί να «σβήσει» την άθλια εικόνα του στο δεύτερο ημίχρονο και να απαντήσει στις «πιστολιές» που δέχθηκε με… ποδόσφαιρο…

ΥΓ. «Εγκληματεί» τόσο καιρό ο Φερέιρα με τον Μπίσεσβαρ στον πάγκο και τον Βιεϊρίνια σε άλλη θέση από αυτή όπου τα τελευταία χρόνια ήταν κινητήριος μοχλός του ΠΑΟΚ. Η διαφορά στην εικόνα του «δικέφαλου του Βορρά» στο ματς με τον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο, πέρα από το θέμα της διαιτησίας, ήταν εμφανέστατη και εξέθεσε τις επιλογές του Πορτογάλου το τελευταίο διάστημα…

ΥΓ2. Πέρα από τις μειωμένες ως ελάχιστες πιθανότητες πρόκρισης που έχει ο Παναθηναϊκός, άσχετα από το όποιο αποτέλεσμα υπάρξει κόντρα στην ΑΕΚ, ο επαναληπτικός με τον ΠΑΟΚ θα πρέπει να έχει τον κόσμο στο πλευρό του όπως τον είχε και στο ματς του πρωταθλήματος με τους Θεσσαλονικείς. Το αξίζει η προσπάθεια του Δώνη και των παικτών του. Για αυτούς και ΜΟΝΟ αξίζει να πάει κανείς στο ΟΑΚΑ και για κανέναν άλλον.


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Τελειώνει ο Μόγιες απ’ την Γουέστ Χαμ
Τελειώνει ο Μόγιες απ’ την Γουέστ Χαμ
Η έκπληξη της Βίκυς Κάνουρα στον Γιώργο Τζαβέλλα
Η έκπληξη της Βίκυς Κάνουρα στον Γιώργο Τζαβέλλα
Premier League: Διαιτητής με κάμερα στο Κρίσταλ Πάλας-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!
Premier League: Διαιτητής με κάμερα στο Κρίσταλ Πάλας-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!
Ως πότε μπορούν να κάνουν διακοπές όσοι πήραν επιταγές κοινωνικού τουρισμού για το 2023
Ως πότε μπορούν να κάνουν διακοπές όσοι πήραν επιταγές κοινωνικού τουρισμού για το 2023
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved