Η Κυριακή του διπλά χαμένου Ολυμπιακού!

Η Κυριακή του διπλά χαμένου Ολυμπιακού!

Τα δυο μεγάλα ματς της ημέρας σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, έβγαλαν χαμένο τον Ολυμπιακό συνολικά σαν οργανισμό.

Η κανονικότητα… επέστρεψε στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με δυο αποφάσεις από τον Γκεστράνιους με τη συνδρομή του Σιδηρόπουλου από το VAR να το αποδεικνύουν περίτρανα. Την Κυριακή ο Ολυμπιακός νίκησε όχι μόνο γιατί έπαιξε καλύτερη ή γιατί έχει περισσότερους ποιοτικούς παίκτες και περισσότερες προσωπικότητες. Του έγινε πιο εύκολο να νικήσει, αν θέλετε, από τη στιγμή που δεν καταλογίστηκαν δυο καθαρά πέναλτι σε βάρος του, που θα έδιναν στον Παναθηναϊκό τη μεγαλύτερη ευκαιρία που μπορεί να έχει μια ομάδα στο ποδόσφαιρο για να σκοράρει. Δεν μπορούμε να ξέρουμε πως σκέφτονται στη διοίκηση του «τριφυλλιού» που για ακόμα μια φορά έπεσε… πιστολιά αλλά δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη αντίδραση, ούτε γιατί δεν ειπώθηκε κάτι από τον προπονητή της ομάδας στις δυο τοποθετήσεις του (flash interview και συνέντευξη Τύπου). Οι ποδοσφαιριστές, πάντως, που είναι άμεσα θιγόμενοι από τέτοιες καταστάσεις είπαν τα πράγματα όπως τα βίωσαν. Τόσο επισήμως (δηλώσεις Χατζηγιοβάνη, Instagram Χρήστου Δώνη) όσο και μέσα στα αποδυτήρια (ο Μπουζούκης έδειχνε τη σκαριά από το πάτημα του Καμαρά στο πρώτο πέναλτι που δεν δόθηκε). Η ουσία είναι πως ο Ολυμπιακός νίκησε στο ντέρμπι, αφού δεν είχε βρεθεί πίσω στο σκορ και έχει την ποιότητα για να βρει ένα γκολ απέναντι στην εξαιρετική σε όλο το υπόλοιπο – πλην της φάσης του γκολ – παιχνίδι άμυνας του Παναθηναϊκού, αλλά στο τέλος της ημέρας είναι χαμένος.

Επικοινωνιακά το τελευταίο διάστημα ο Ολυμπιακός ωρύεται πως υπάρχει στημένο πρωτάθλημα, πως όλοι δρουν εναντίον του και υπέρ του ΠΑΟΚ, όμως, μόνο έτσι δεν φάνηκαν τα πράγματα την τελευταία αγωνιστική. Στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε με 50-50 διαιτησία. Αν τα πράγματα ήταν διαφορετικά, θα μπορούσε να πάρει σφυρίγματα ο περσινός πρωταθλητής και να μην βρεθεί να χάνει 3-1 και 4-1 στην πορεία. Πόσες φορές έχετε δει να ακυρώνονται γκολ σαν το 3-1 των «κίτρινων» επειδή ο διαιτητής σφύριξε ενώ η μπάλα ήταν ακόμα στον αέρα; Άντε εσύ να αποδείξεις πως δεν υπάρχει επιθετικό φάουλ… Στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» ο Γκεστράνιους και οι VARίστες κράτησαν το «μηδέν» ουσιαστικά για τον Ολυμπιακό με τις μη υποδείξεις πέναλτι, ενώ του έδωσαν και μια κλασική ευκαιρία μη καταλογίζοντας ξεκάθαρο φάουλ στον Κουρμπέλη πριν το τετ-α-τετ του Χριστοδουλόπουλου. Αν είχε δώσει ένα από τα δυο πέναλτι ο Φιλανδός, φανταζόμαστε πως δεν θα μπορούσε κανείς να τον ψέξει. Σε κάθε περίπτωση, ακόμα και έτσι, δεν φάνηκε να υπάρχει κάποιο… κυνηγητό σε βάρος του Ολυμπιακού. Στο φινάλε αν κάποιοι ήθελαν πάση θυσία να μην περάσει στην κορυφή, δεν θα αδικούταν ο Παναθηναϊκός. Χαμένος, λοιπόν, σε αυτό το κομμάτι ο ποδοσφαιρικός Ολυμπιακός που κρατάει το βαθμολογικό κέρδος και προχωράει για τα επόμενα σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Όσα έγιναν την Κυριακή, όμως, και στο πρωτάθλημα της Basket League, έβγαλαν χαμένο και τον… μπασκετικό Ολυμπιακό. Η νίκη της ΑΕΚ επί του Παναθηναϊκού, δείχνει ξεκάθαρα πως αν μένεις στο γήπεδο, παλεύεις και παίζεις καλύτερα από τον αντίπαλο θα ανταμειφθείς. Τα «φαντάσματα» που κυνηγούσαν όλη την περσινή χρονιά, ενδεχομένως να συνεχίσουν να τα κυνηγούν, οι «ερυθρόλευκοι» δεν υπάρχουν και έγινε ακόμα πιο προφανές αυτό με τον τρόπο που νίκησαν οι «κιτρινόμαυροι». Σε ένα παιχνίδι – διαφήμιση  για την επίθεση των δυο ομάδων αλλά και προβληματισμού για την αμυντική  τους λειτουργία, σε γεμάτο γήπεδο, με «καυτή» αλλά χωρίς έκτροπα και τραμπουκισμούς ατμόσφαιρα, τα πάντα κρίθηκαν στο σουτ. Βάλτε στη θέση της ΑΕΚ τον Παναθηναϊκό και στη θέση του Παναθηναϊκού τον Ολυμπιακό. Να έχει κριθεί έτσι αναμέτρηση των δυο για το ελληνικό πρωτάθλημα, σε ΣΕΦ ή ΟΑΚΑ. Πόσες ανακοινώσεις, πόσα… σόου και πόσες εξυπνάδες θα διαβάζαμε επίσημα ή ανεπίσημα σε ιστοσελίδες, εφημερίδες και social media; Ήρθε, λοιπόν, ακόμα μια απόδειξη του γιατί το μπάσκετ δεν είναι – και δεν πρόκειται να γίνει ποτέ – ποδόσφαιρο σε μια ημέρα όπου στο χορτάρι για άλλη μια φορά αποφάσισαν άλλοι για τη μοίρα ενός αγώνα και όχι οι πραγματικοί πρωταγωνιστές. Στο παρκέ, νίκησε αυτός που έπαιξε το καλύτερο μπάσκετ και δεν… γκρεμίστηκε το σύμπαν όπως συνέβαινε μέχρι πέρσι…

Η διπλή «ήττα» του Ολυμπιακού, λοιπόν, ήρθε με τρόπο εκκωφαντικό, με τον κόσμο του Παναθηναϊκού να μένει με την… πικρία για την ήττα στο Φάληρο και να σκέφτεται ήδη το παιχνίδι στο Μιλάνο για την ομάδα του Ρικ Πιτίνο.


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved