Θυμήσου τι έκανες πέρυσι κόντρα στην «αρκούδα»

Θυμήσου τι έκανες πέρυσι κόντρα στην «αρκούδα»

Δεν θα καθορίσει ή θα κρίνει το παραμικρό το αποτέλεσμα κόντρα στην ΤΣΣΚΑ. Θα μας δείξει όμως ποιων το μάτι γυαλίζει.

Πέρυσι, η ΤΣΣΚΑ ήταν μια υπερ-πλήρης ομάδα. Ισορροπημένη σε όλες τις θέσεις. Με αρχή, μέση και τέλος. Με πολλά «πρέπει» να πάρει την Ευρωλίγκα, με πίεση από τον Βατούτιν στον Ιτούδη, με δίψα για την επιτυχία. Με Ντε Κολό, με Ροντρίγκεθ, με Κλάιμπερν, με Χίγκινς μεταξύ άλλων πολύ καλών παικτών.

Πέρυσι ο Παναθηναϊκός ήταν μια ομάδα που παραπατούσε στο πρώτο μισό της σεζόν. Χωρίς να εμπνέεται πια από τον Τσάβι Πασκουάλ, με «δομικά» προβλήματα στο χτίσιμό της, χωρίς κανέναν κλασσικό σουτέρ, με λειψανδρία στη θέση «5», με ψυχολογία στο ναδίρ. Το ραντεβού στο ΟΑΚΑ συνέπεσε με την άφιξη του Ρικ Πιτίνο και το πρώτο του ματς στον πράσινο πάγκο ήταν στις 27/12, απέναντι στην «άχαστη» ρωσική ομάδα.

Τη συνέχεια την θυμάστε: ο Παναθηναϊκός, χάρη στην αύρα του Πιτίνο έκανε ένα διαστημικό ματς και την κέρδισε στο ΟΑΚΑ. Κι όσο περνούσε ο καιρός βελτιωνόταν και βελτιωνόταν κι έφτασε να παίζει τόσο καλύτερα, που την κέρδισε λίγους μήνες μετά και μέσα στη Μόσχα, δια χειρός Καλάθη. Ο Παναθηναϊκός έφτασε τελικά στην οκτάδα, παρότι τον είχαν όλοι ξεγραμμένο κι η ΤΣΣΚΑ έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης, διότι το άξιζε.

Η φετινή χρονιά, είναι μια άλλη ιστορία και για τις δυο ομάδες. Η ΤΣΣΚΑ άλλαξε, «φτήνηνε», έχει διαφορετική αγωνιστική και οικονομική «πολιτική», άφησε να φύγουν ή έχασε παίκτες, είδε τον Κλάιμπερν να τραυματίζεται σοβαρά, δεν έχει πλέον το βαρύ «πρέπει να πάρω την Ευρωλίγκα» πάνω από το κεφάλι της. Δεν έγινε φυσικά καμιά ομαδούλα της σειράς, αλλά έγινε «θνητή»: δεν χάνει απλά στην Ευρωλίγκα αλλά και στην VTB League καμιά φορά. Δουλεύει όμως σκληρά και προσπαθεί να βελτιώνεται και ο Δημήτρης Ιτούδης «στίβει» το ρόστερ του για να βγάλει όσο ζουμί υπάρχει και να μοιράσει τους ρόλους σωστά, πριν «αναγκαστεί» να πει στον Μάικ Τζέιμς «οκ, τώρα είναι η ώρα να κάνεις τα δικά σου». Ο Παναθηναϊκός από την άλλη ξεκίνησε με Πεδουλάκη και συνεχίζει με Πιτίνο, έχει ποιοτικότερο ρόστερ σε σχέση με πέρυσι, έχει σουτέρ, έχει καλές και κακές βραδιές, ψάχνει ακόμα τη σταθερότητα όπως ψάχνει και την πρώτη «μεγάλη» φετινή εκτός έδρας νίκη. Την άγγιξε στο Τελ Αβίβ, αλλά του γλίστρησε μέσα από τα χέρια.

Το παιχνίδι της Μόσχας δεν είναι κομβικό για καμία από τις δυο ομάδες. Καμία δεν θα καταστραφεί αν χάσει και καμία δεν θα κλειδώσει πρόκριση ή πλεονέκτημα στα play-offs αν κερδίσει. Προφανώς και φαβορί είναι οι Ρώσοι, φυσικά και όλα τα «πρέπει του κόσμου» είναι στο δικό τους μισό του γηπέδου. Κι αυτή ακριβώς είναι η ευκαιρία του Παναθηναϊκού να κυνηγήσει τη νίκη. Να θυμηθεί όλα αυτά που έκανε σχεδόν τέλεια στα δυο περσινά παιχνίδια. Να νικήσει, ρεφάροντας στην ουσία μια για πάντα τη στραβοτιμονιά με την Άμπα εντός ή να σβήσει την ήττα από τη Ρεάλ και να μην κοιτάζει πίσω του στο κυνήγι της οκτάδας αλλά μπροστά του, στο καλύτερο πλασάρισμα.  

Ο Παναθηναϊκός καλείται να παίξει ένα παιχνίδι χωρίς άγχος, αλλά με πάθος. Απέναντι σε μια ομάδα που δεν θα τον υποτιμήσει και δεν θα είναι «μπλαζέ», απέναντι σε έναν προπονητή που δεν θα «ανεχθεί» να χάσει ξανά από την παλιά του ομάδα. Και πέρα από όλα τα «τεχνικά θέματα» που ξέρουμε καλά και ο Πιτίνο καλύτερα (τον έλεγχο των ριμπάουντ, την άμυνα που ακόμα μοιάζει soft, τα deflections που είναι λιγότερα απ' αυτά που πρέπει, τους παίκτες που έρχονται από τον πάγκο και δεν βοηθούν ιδιαίτερα), αυτό που θα μετρήσει το βράδυ της Παρασκευής, είναι πόσο γυαλίζει το μάτι των παίκτών του και πόσο «τους τρέχουν τα σάλια» για μια νίκη - δήλωση. Σε τελική ανάλυση, είναι το πρώτο ματς του 2020 - ας μας δείξουν κάνοντας «ποδαρικό» στο νέο έτος, τι διαθέσεις έχουν για τη νέα χρονιά και πόσο μεγάλη «πείνα» υπάρχει να κυνηγήσουν τους στόχους τους.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πιτίνο: «Βασική δύναμη της ΤΣΣΚΑ η περιφέρειά της» (photos)

Πιτίνο: «Βασική δύναμη της ΤΣΣΚΑ η περιφέρειά της» (photos)

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: «Συνεχίζουμε να δημιουργούμε MBAERS»

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: «Συνεχίζουμε να δημιουργούμε MBAERS»

Τζόνσον: «Θα παλέψουμε σκληρά με ΤΣΣΚΑ»

Τζόνσον: «Θα παλέψουμε σκληρά με ΤΣΣΚΑ»

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved