Αλλοίωση αποτελέσματος, αλλοίωση σκέψης

Αλλοίωση αποτελέσματος, αλλοίωση σκέψης

Όταν σε σφάζουν στο γόνατο, δεν γίνεται να φταίει πάντα ο Αλαφούζος. Μήπως να ψάξουμε τους πραγματικούς ενόχους;

Το Σάββατο στη Ριζούπολη, υπήρξε μια ξεκάθαρη, αδιαμφισβήτητη και χυδαία αλλοίωση αποτελέσματος. Στον Παναθηναϊκό ακυρώθηκε ένα κανονικό γκολ και στην Ξάνθη μέτρησε ένα γκολ σε φάση που ήταν οφσάιντ. Και γίνεται και χυδαίο και ύποπτο όλο αυτό, διότι το VAR έλεγξε - υποτίθεται - τις φάσεις και αποφάνθηκε ότι όλα ήταν καλώς καμωμένα - στο γκολ της Ξάνθης μάλιστα, δεν μπήκαν καν στον κόπο από το VAR να καλέσουν το διαιτητή να το δει. Που σημαίνει είτε ότι έπαιζαν Fortnite στο δωμάτιο του VAR αντί να ελέγχουν τις επίμαχες φάσεις, είτε ότι εν γνώσει τους αδίκησαν τον Παναθηναϊκό και ευνόησαν την Ξάνθη - τρίτη περίπτώση δεν υπάρχει.

Είναι η πρώτη φορά σε ενάμιση χρόνο που ακούω το Γιώργο Δώνη να μιλάει για τη διαιτησία - δεν ξέρω σε ποιους και πόσους λέει κάτι αυτό, αλλά σε μένα λέει πολλά: σε αντίθεση με τη συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων του, ακόμα και σε παιχνίδια που επίσης καταφανώς έχει αδικηθεί από τη διαιτησία εδώ και ενάμιση χρόνο, δεν είχε βγάλει «κιχ» για τις διαιτητικές αποφάσεις. Αντιθέτως, είναι η πολλοστή φορά που διαβάζω και ακούω διάφορους να καταλογίζουν ευθύνες, μετά από μια τόσο εμετική διαιτησία στο Γιάννη Αλαφούζο. Και δεν καταλαβαίνω αν αυτό πηγάζει από το μένος τους κατά της διοίκησης ή εξυπηρετεί κάποιον άλλον σκοπό. Όπως π.χ. να στραφεί το ενδιαφέρον και ο προσανατολισμός του κόσμου της ομάδας κάπου αλλού κι όχι προς τα εκεί όπου πραγματικά χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα…

Προφανώς και υπάρχουν ευθύνες στη διοίκηση του Παναθηναϊκού για πολλά και διάφορα - μην τα λέμε και τα ξαναλέμε, έχουν συζητηθεί πολλάκις. Αλλά όταν σε σφάζουν στο γόνατο διαιτητικά, κατά την ταπεινή μου άποψη, πρέπει να συζητήσουμε για ποιους λόγους γίνεται αυτό, γιατί δεν σε παίζουν 50-50, γιατί παίζουν με τη φανέλα μιας μεγάλης ομάδας με τόσο μεγάλη άνεση, γιατί κοτζάμ VAR μας κοροϊδεύει μέσα στα μούτρα μας. Συγνώμη, αλλά εμένα δεν μου κάνει το επιχείρημα «είναι εντελώς απροστάτευτος παραγοντικά ο Παναθηναϊκός». Ναι, είναι, αλλά στα δικά μου μάτια δεν είναι λύση ένας ιδιοκτήτης που μπουκάρει στο VAR ή κάποιος άλλος που κατεβαίνει στα αποδυτήρια στο ημίχρονο «για να ευχηθεί καλή επιιτυχία» ή ο παράγοντας που μπουκάρει στην ΚΕΔ σαν ταύρος σε υαλοπωλείο ή τα ανυπόγραφα κείμενα που στοχοποιούν διαιτητές και παρατηρητές. Κι αν το επόμενο επιχείρημα είναι «όταν όλοι παίζουν με αυτόν τον τρόπο, πρέπει να παίξεις κι εσύ έτσι», θα απαντήσω ότι δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία αν μπορείς να το κάνεις, αλλά και το αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις τα ίδια μέσα με τους υπόλοιπους. Ειδικά αν επί χρόνια έκανες μια πραγματικά μεγάλη προσπάθεια για κάθαρση.

Με άλλα λόγια, δεν γίνεται να μπουκάρουν στο σπίτι σου και να σε κλέβουν κι αντί να στραφείς κατά των κλεφτών, να ρίχνεις το σύνολο σχεδόν της ευθύνης στον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος που δεν τοποθέτησε πόρτα ασφαλείας στο σπίτι. Ναι, θα έπρεπε ενδεχομένως να έχει αλλάξει την πόρτα και να έχει «θωρακίσει» το σπίτι, αλλά οι πρώτοι και βασικοί υπεύθυνοι της κλοπής, είναι οι κλέφτες. Αυτούς πρέπει να αναζητήσει η Αστυνομία, να τους συλλάβει και να σου επιστρέψει τα κλοπιμαία.  Στην περίπτωση του αγώνα του Παναθηναϊκού με την Ξάνθη, έχουμε κάνει στην άκρη την κλοπή, έχουμε βάλει στο περιθώριο την αλλοίωση αποτελέσματος, δεν έχουμε ασχοληθεί σχεδόν καθόλου με αυτούς που αποφάσισαν ποιο ήθελαν να είναι το σκορ του αγώνα και ασχολούμαστε με όλα τα υπόλοιπα.

Υ.Γ. Για να προλάβω τους καλοθελητές που θα βιαστούν να πουν ότι τα γράφω όλα αυτά επειδή δουλεύω και στον ΣΚΑΪ ή επειδή «με έβαλε ο Αλαφούζος», θα πω απλά τα εξής: όσοι με ξέρουν, γνωρίζουν καλά πώς λειτουργώ εδώ και 27 χρόνια που κάνω αυτή τη δουλειά, αν «εκτελώ παραγγελιές» και αν «παίρνω ραβασάκια». Κατά τα λοιπά, μπορώ να διαβεβαιώσω τους πάντες, ότι εδώ και 6 χρόνια που εργάζομαι στον ΣΚΑΪ, δεν υπήρξε ούτε μια μέρα, ούτε μια στιγμή, που να μου ζητήθηκε από το μαγαζί να πω κάτι συγκεκριμένο ή να «παίξω μουσική στον τάδε ρυθμό». Άλλωστε οι αθλητικές εκπομπές έχουν κοπεί και από το ραδιόφωνο και από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ, μαζί με τη διάθεση του Γιάννη Αλαφούζου να εκφέρει άποψη για όσα συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο.


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Παναθηναϊκός AKTOR - Περιστέρι: Γιορτάζει με τον κόσμο του στο ΟΑΚΑ πριν τη μάχη των playoffs
Παναθηναϊκός AKTOR - Περιστέρι: Γιορτάζει με τον κόσμο του στο ΟΑΚΑ πριν τη μάχη των playoffs
Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved