Όπως έστρωσαν, θα κοιμηθούν

Όπως έστρωσαν, θα κοιμηθούν

Οι συνέπειες του #mexri_telous, τώρα θα αρχίσουν να φαίνονται.

Όλοι αυτοί που πανηγύριζαν για την απόφαση της διοίκησης του Ολυμπιακού να κάνει «κοπάνα» από την Α1 - άσχετα αν ψάχνουν εναγωνίως νομικά παραθυράκια και κυβερνητική «αγάπη» για να τη γλιτώσουν - και όλοι αυτοί που προσπαθούν τόσο καιρό να μας πείσουν ότι «η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου του Ολυμπιακού συντάσσεται με την απόφαση των αδελφών Αγγελόπουλων», έρχονται σιγά - σιγά προ των ευθυνών τους και μπροστά στη σκληρή πραγματικότητα.

Μαζί τους φυσικά και η διοίκηση που σήκωσε την… πειρατική σημαία στο κατάρτι του ΣΕΦ και πίστεψε ότι θα πλέει σε νερά γεμάτα περιπέτειες, ρομάντζα και αμύθητους θησαυρούς, σαν το «Μαύρο Μαργαριτάρι» του Τζακ Σπάροου. Η υπόθεση του Νίκολα Μιλουτίνοφ, το ενδιαφέρον της ΤΣΣΚΑ, αλλά κυρίως η επιθυμία του παίκτη να πει «ντα» στα εκατομμύρια που στρώνουν στα πόδια του οι Ρώσοι, είναι η πρώτη ξέρα στην οποία τράκαρε το «πειρατικό»…

Διότι ωραία τα μεγάλα λόγια και οι αγκαλιές με τους κουκουλοφόρους και τα #mexri_telous, μόνο που κάποια στιγμή έρχεται η πραγματικότητα να σε προσγειώσει απότομα. Και η πραγματικότητα λέει δυο πράγματα: πρώτον, ότι η πιάτσα γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα, οικονομικές ασυνέπειες και καθυστερήσεις πληρωμών, γι' αυτό και η πρώτη πρόταση της ΤΣΣΚΑ για τον Μιλουτίνοφ ήταν το «αστείο» ποσό των 500.000 ευρώ. Δεύτερον, η πιάτσα γνωρίζει ότι οι πρωτοκλασσάτοι παίκτες δεν γουστάρουν και τόσο φανατικά να παίζουν μόνο στην Ευρωλίγκα. Ο μπασκετμπολίστας χρειάζεται παιχνίδια για να έχει ρυθμό και με ένα ματς την εβδομάδα μπορεί να καταπονείται λιγότερο το σώμα του, αλλά δυσκολεύεται να είναι σε τοπ κατάσταση.
Αν σε όλα αυτά βάλουμε τα χρήματα που δίνει η ΤΣΣΚΑ στον Μιλουτίνοφ, κάπου 8 εκατομμύρια για τρία χρόνια, καταλαβαίνει κανείς πόσο δύσκολη είναι η αποστολή του Ολυμπιακού να κρατήσει την «κολόνα» της, με δεδομένο ότι το επόμενο καλοκαίρι το συμβόλαιό του τελειώνει και οι ελπίδες να ανανεώσει μοιάζουν μηδαμινές.
Βεβαίως, αν τελικά φύγει ο Μιλουτίνοφ με 1,5 εκατομμύριο ή δυο ή με όσο τέλος πάντων συμφωνήσουν οι δυο ομάδες, κάποιοι θα προσπαθήσουν να το παρουσιάσουν σαν «επιτυχία». Ότι δηλαδή ο Ολυμπιακός πήρε ένα σημαντικό ποσό για έναν παίκτη που σε έναν χρόνο θα έφευγε ελεύθερος και ότι με αυτά τα χρήματα θα μπορούν να πάρουν και καλό ψηλό και καλό κοντό.

Δεν ξέρω πώς αυτό θα περάσει στον κόσμο της ομάδας και πώς θα το πασπαλίσουν με ερυθρόλευκη χρυσόσκονη για να το ομορφύνουν, αλλά στα δικά μου μάτια, «επιτυχία» δεν το λες: επιτυχία θα ήταν να παραμείνει ανανεώνοντας το συμβόλαιό του και να φύγει μόνο για το ΝΒΑ. Επιτυχία θα ήταν να μείνει στην ομάδα ένας από τους καλύτερους σέντερ της Ευρώπης και να «χτίσουν» γύρω του με παίκτες που μπορούν να τον βοηθήσουν και να βοηθηθούν απ' αυτόν. Αλλά το να φύγει για Ρωσία μεριά και μετά να ψάχνουν για έναν σέντερ, με όλα τα ερωτηματικά που πάντα υπάρχουν γύρω από έναν παίκτη που έρχεται σε μια ομάδα, δεν μου μοιάζει για επιτυχία. Θα ήταν δηλαδή αντίστοιχα επιτυχία να φύγει π.χ. ο Καλάθης για άλλη ομάδα της Ευρωλίγκας, να έπαιρνε ο Παναθηναϊκός 2 εκατομμύρια και να έλεγε «δεν πειράζει μωρέ, θα πάρουμε δυο παιχταράδες με αυτά τα χρήματα;» Χλωμό…

Ο Ολυμπιακός μοιάζει να πέφτει σιγά - σιγά στο λάκο που έσκαψε για τον Παναθηναϊκό αλλά και για τις υπόλοιπες ομάδες της Α1, όταν προσπάθησε να τινάξει το πρωτάθλημα στον αέρα. Και όσο θα περνάει ο καιρός, τόσο θα θα γλιστράει και πιο μέσα. Διότι η διαπραγματευτική του ισχύς, με παίκτες και μάνατζερς, είναι πλέον τελείως διαφορετική σε σχέση με έναν χρόνο πριν ή δυο. Ακόμα κι αν έχει επανέλθει η κανονικότητα στις πληρωμές, ακόμα κι αν τα οικονομικά προβλήματα λύθηκαν ή λυθούν σύντομα, δεν σε βλέπει με το ίδιο μέτι ένας παίκτης ή ο ατζέντης του, όταν είσαι αυτός που έφυγε από το εθνικό του πρωτάθλημα γιατί «σε αδικούσαν», που παίζεις στην Ευρωλίγκα παρόλο που θα συμμετάσχεις στην Α2 «με χαρτί από τον γιατρό» και μερικοί πρωτοκλασσάτοι σου παίκτες κοιτάνε ή σκέφτονται το μπασκετικό τους μέλλον κάπου αλλού.

Διότι δεν έχει σημασία μόνο το «σήμερα» και τα συμβόλαια που προσφέρεις, αλλά και η προοπτική. Και ο Ολυμπιακός μπορεί να «πουλήσει» διάφορες ωραίες ιστορίες, αλλά προοπτική δεν μπορεί να «πουλήσει».


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Ρέντη: Στη φυλακή 3 από τους 10 κατηγορούμενους που απολογήθηκαν
Ρέντη: Στη φυλακή 3 από τους 10 κατηγορούμενους που απολογήθηκαν
Η ΔΕΑΒ κάλεσε σε ακρόαση τον ΠΑΟΚ
Η ΔΕΑΒ κάλεσε σε ακρόαση τον ΠΑΟΚ
Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved