Η επικοινωνιακή ομπρέλα μπάζει νερά

Η επικοινωνιακή ομπρέλα μπάζει νερά

«Σύσσωμος ο κόσμος του Ολυμπιακού στηρίζει την απόφαση των Αγγελόπουλων». Αλήθεια τώρα;

Χωρίς υπερβολές, κορόνες και καφριλίκια, ας πούμε απλά και ξεκάθαρα ότι ο Ολυμπιακός θα λείψει από την Α1 και το επίπεδο του πρωταθλήματος προφανώς και θα πέσει. Δεν μπορούσε να φανταστεί κανείς πρωτάθλημα χωρίς Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, όλοι φαντάζομαι χαρήκαμε που είδαμε τα τελευταία χρόνια μια ΑΕΚ που ολοένα και δυναμώνει στα χέρια του Μάκη Αγγελόπουλου και πάντα υπήρχε και υπάρχει η προσδοκία, ότι οι ιστορικές ομάδες της Θεσσαλονίκης, ο ΠΑΟΚ και ο Άρης θα βρουν το δρόμο τους, όπως τον βρήκε το Περιστέρι, ότι ο Πανιώνιος θα ξανασταθεί στα πόδια του και κάποια στιγμή θα έχουμε και πάλι μια Α1 πιο ανταγωνιστική, όπως παλιά.

Ο Ολυμπιακός όμως δυστυχώς έπεσε στην Α2, όχι από κάποιο παιχνίδι της μοίρας, από κάποια φυσική καταστροφή ή από κάποιον εξωγενή παράγοντα, αλλά εκ των έσω. Ήταν απόφαση των ιδιοκτητών του να γίνει αυτό, ήταν αποφασισμένο ουσιαστικά εδώ και μήνες, ξεκίνησε στον ημιτελικό του κυπέλλου και την αποχώρηση από το ΟΑΚΑ και συνεχίστηκε σε διάφορα επεισόδια εντός και εκτός παρκέ, σε γήπεδα, γραφεία και σπίτια διαιτητών. Είναι δικαίωμά τους φυσικά να κάνουν ό,τι θέλουν την ομάδα, εφόσον ο νόμος τους δίνει το δικαίωμα να το κάνουν, αλλά δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι η ιστορία της ομάδας είναι τόσο απλή υπόθεση. Θα τους κρίνει στο μέλλον και θα τους κρίνει αυστηρά, ό,τι κι αν έχουν σκαρφιστεί για να κουκουλώσουν τα λάθη και τις αστοχίες τους, όπως κι αν έχουν αμπαλάρει αυτό το #mexri_telous κι όσο «ευλογία» κι αν έχουν πάρει από τους οργανωμένους.

Διότι οι οργανωμένοι, οι πρώτοι που ανακοίνωσαν οι αδελφοί Αγγελόπουλοι την απόφασή τους στο συνέδριο της Θύρας 7, δεν ήταν ποτέ αυτοί που στήριξαν το μπάσκετ ή γέμισαν το ΣΕΦ όλα αυτά τα χρόνια. Ήταν αντιθέτως αυτοί που πάταγαν το πόδι τους στο γήπεδο συνήθως μόνο στα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό, άντε και σε καναδυο παιχνίδια για τα play-offs της Ευρωλίγκας και πιθανότατα ήταν οι βασικοί υπέυθυνοι για τα παιχνίδια που διακόπηκαν, συνεχίστηκαν ή δεν τελείωσαν ποτέ, για τις τιμωρίες και τις αφαιρέσεις βαθμών, για όλο αυτό το σκηνικό χάους που στήθηκε τόσες φορές εντός και εκτός ΣΕΦ. Κι όμως, αυτούς επέλεξαν να ενημερώσουν οι Αγγελόπουλοι, αφού λίγες μέρες νωρίτερα είχαν φροντίσει να τους αγκαλιάσουν (κυριολεκτικά και μεταφορικά) στο ΣΕΦ, στο ματς με τον Κολοσσό, κάνοντας χάι-φάιβ με κουκουλοφόρους και πανηγυρίζοντας που ο ρέφερι Αναστόπουλος τραμπουκίστηκε τόσο, ώστε δεν κατέβηκε στο παιχνίδι.

Οι υπόλοιποι φίλοι της ομάδας; Τα διαρκείας; Αυτοί που στήριξαν την ομάδα όλα αυτά τα χρόνια, πηγαίνοντας όχι μόνο στα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και τα play-offs της Ευρωλίγκας, αλλά και στα υπόλοιπα ματς; Το μπασκετικό κοινό που κατάφερε να δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια η ομάδα και στάθηκε κοντά της; Αυτοί έμαθαν τα μαντάτα από τα σάιτς. Κανείς δεν τους ρώτησε, κανείς δεν ζήτησε τη γνώμη τους, ούτε φυσικά την «ευλογία» τους. Κανείς δεν τους κοίταξε στα μάτια - αυτοί δεν φοράνε full-face, ούτε κουκούλες, άνετα τους κοιτάζεις στα μάτια, αν θέλεις...

Το πιο χυδαίο όμως που έχει στηθεί τις τελευταίες μέρες, είναι το «πόρισμα» ότι σύσσωμος ο κόσμος της ομάδας στηρίζει την απόφαση των Αγγελόπουλων. «Σύσσωμος» ο κόσμος που δεν ρωτήθηκε, που εκφράζει τις ενστάσεις και τις αντιθέσεις του στα fora, τα social media και τα αθλητικά ραδιόφωνα, που διαφωνεί με τον τρόπο και τον χρόνο που έγιναν όλα, αλλά κατά τα άλλα «σύσσωμος». Η επικοινωνιακή ομπρέλα που υπάρχει εδώ και χρόνια για να προστατεύει τον Ολυμπιακό από κακοτοπιές, που μιλάει πάντα για «διδακτικές ήττες» και «την πιο επιτυχημένη ομάδα των τελευταίων 7,5 χρόνων», για «τους καλύτερους ξένους» και τους «πιο ποιοτικούς Έλληνες», για την διαιτησία που φταίει αποκλειστικά εκείνη όποτε χάνει ο Ολυμπιακός και «την καρδιά και την ψυχή των Πειραιωτών» που πάντα βρίσκεται πίσω από τις νίκες, δυστυχώς (γι' αυτούς) αυτή τη φορά μπάζει νερά…

Διότι όσο κι αν προσπαθήσουν να μας πείσουν ότι όλοι οι φίλοι του Ολυμπιακού στηρίζουν το #mexri_telous και «έπρεπε επιτέλους να γίνει» και «δεν πήγαινε άλλο» και «μπράβο στους Αγγελόπουλος που τα έβαλαν επιτέλους με το κατεστημένο», σόρι, αλλά δεν θα πάρουμε. Διότι και social media διαβάζουμε και φίλους Ολυμπιακούς έχουμε και με κόσμο μιλάμε και μια γενικότερη αίσθηση της κατάστασης και της πραγματικότητας διαθέτουμε. Δεν ξέρω τι λένε οι οργανωμένοι, πόσο στηρίζουν και με ποιον τρόπο θα στηρίξουν την ομάδα την επόμενη χρονιά, αλλά καλό θα ήταν εκεί στα γραφεία της διοίκησης να ακούσουν και μια φορά τον υπόλοιπο κόσμο, τους πολλούς, τους μη-οργανωμένους και να μην προσπαθούν ούτε να τους πατρονάρουν, ούτε να τους βάλουν λόγια στο στόμα, ούτε να τους τραβάνε με το ζόρι, σαν να τους έχουν περάσει ένα λουρί στο λαιμό και να τους βγάζουν βόλτα. Είναι άδικο και για τον κόσμο αυτό αλλά και για την ίδια την ιστορία της ομάδας.


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved