#mexri_telous του ελληνικού μπάσκετ

#mexri_telous του ελληνικού μπάσκετ

Πόσο περήφανοι νιώθετε που τραμπουκίσατε, απαξιώσατε και διαλύσατε το ελληνικό μπάσκετ;

Όταν ήμασταν μικροί και πηγαίναμε να παίξουμε μπάσκετ στην «παιδική», δεν είχαμε όλοι λεφτά για μπάλα του μπάσκετ - συνήθως έφερνε ένας μια μπάλα για να παίξουμε. Για κακή μας τύχη, ο κάτοχος της μπάλας, ήταν συνήθως ο πιο «αμπάσκετος» και ο πιο κακομαθημένος - αν λοιπόν η ομάδα του έχανε ή κάποια στιγμή του έλεγαν «κάτσε λίγο έξω, να παίξει και κανένας άλλος» τσαντιζόταν, έπαιρνε τη μπάλα του και έφευγε.

Ο Ολυμπιακός, στον αγώνα κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό, πήρε τσαντισμένος τη μπάλα και έφυγε - μόνο που δεν ήταν δική του. Ήταν ολόκληρου του ελληνικού μπάσκετ, αλλά σαν κακομαθημένοι και χαϊδεμένοι που είναι οι ιδιοκτήτες του, θεώρησαν ότι το ελληνικό μπάσκετ τους ανήκει, ότι η ομάδα τους απαγορεύεται να χάνει κι ότι τα προβλήματά τους πρέπει να «φορτωθούν» στον ΕΣΑΚΕ, την ΚΕΔ, την ΕΟΚ, τις υπόλοιπες 13 ομάδες της Α1, τον Βασιλειάδη, τον Τσίπρα. Σήκωσαν και την παντιέρα της επανάστασης, τα #mexri_telous, τα «δεν μας νοιάζουν οι συνέπειες», τα «ας υποβιβαστούμε» και τα υπόλοιπα ηρωικά και πένθιμα - βέβαια έτρεξαν να κάνουν έφεση στην πρωτόδικη ποινή, διότι μάλλον τελικά τους ένοιαζαν οι συνέπειες. Και στη συνέχεια, άρχισαν τα «ραντεβού στα τυφλά» με τον Υφυπουργό, όπου «συζήτησαν διαδικαστικά θέματα για το ελληνικό μπάσκετ».

Κατέστησαν σαφές οι αφοι Αγγελόπουλοι ότι αν οριστεί κάποιος από τους τρεις ανεπιθύμητους διαιτητές, δεν θα κατέβουν να παίξουν. Κι αν οριστούν Έλληνες διαιτητές σε οποιοδήποτε ματς με τον Παναθηναϊκό, επίσης δεν θα κατέβουν. Απόλυτα σαφές, θεμιττό και σεβαστό. Μόνο που για κάποιο λόγο, εδώ και τόσες αγωνιστικές δεν «έτυχε» να οριστεί κανείς από τους τρεις ανεπιθύμητους. Κι όταν τελικά ορίστηκε ο Αναστόπουλος, η Μπογκοτά ζωντάνεψε στην καρδιά της Αθήνας…

Το τι έγινε το βράδυ της Τρίτης έξω από το σπίτι του Αναστόπουλου, το μάθαμε. Φαντάζομαι και η Αστυνομία, το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης κι ο Υφυπουργός Βασιλειάδης - εκτός αν ένιπτε τας χείρας του όλο το βράδυ, όπως κάνει εδώ και εβδομάδες και δεν το έμαθε. Ο Αναστόπουλος είπε να μην παίξει το κεφάλι του κορόνα - γράμματα, στη θέση του οι περισσότεροι το ίδιο θα έκαναν, όχι απλά κώλυμα θα δήλωναν αλλά θα έφευγαν κι από τη χώρα και κάπως έτσι το παιχνίδι στο ΣΕΦ έγινε κανονικά, με εισιτήριο 1 ευρώ, για να γίνει μια άτυπη διαδήλωση, ένα συλλαλητήριο «κατά του κατεστημένου»…Στους κακομαθημένους και χαϊδεμένους, έγινε ένα ακόμα χατίρι: κανείς δεν ασχολήθηκε με την τρομοκράτηση ενός διαιτητή, με το ότι 100 άνθρωποι πήγαν κάτω από το σπίτι του και τον απείλησαν, καμία σύλληψη, καμία προσαγωγή, καμία ανακοίνωση καταδίκης του συμβάντος φυσικά από την συνήθως λαλίστατη ΚΑΕ Ολυμπιακός. Άρα; Άρα από εδώ και πέρα, σε οποιοδήποτε άθλημα, αν δεν ορίζονται διαιτητές της αρεσκείας μας, μπορούμε να πηγαίνουμε κάτω από τα σπίτια τους και να τους τραμπουκίζουμε, μέχρι να «αρρωστήσουν ξαφνικά» και να δηλώσουν κώλυμα. Πώς θα μάθουμε πού μένουν; Ε, διαβάστε κανένα οπαδικό σάιτ και κάτι θα βρείτε…

Ο Παναθηναϊκός, όπως και ολόκληρο το ελληνικό μπάσκετ, δεν μπορεί ούτε να εκβιάζεται, ούτε να απειλείται, ούτε να τραμπουκίζεται από κανέναν, όποιες πολιτικές πλάτες κι αν έχει και όποιες πρακτικές κι αν ακολουθεί. Γι' αυτό ο Παναθηναϊκός πήρε τη δική του μπάλα κι έφυγε από το ματς με την Κύμη, κάνοντας κάτι που ζημιώνει μόνο τον ίδιο και τη βαθμολογική του θέση, περνώντας ένα μήνυμα ηχηρό και κρυστάλλινο προς τον Ολυμπιακό, την Πολιτεία, το Βασιλειάδη, τον Τσίπρα: ότι είτε θα εφαρμοστούν οι Νόμοι και οι κανονισμοί και θα λογοδοτήσουν αυτοί που οργάνωσαν και εκτέλεσαν το #mexri_telous του ελληνικού μπάσκετ, μπας και κουκουλώσουν όλα τα υπόλοιπα θέματα και προβλήματα που αντιμετωπίζουν εδώ και μήνες (αγωνιστικά, οικονομικά, δικαστικά και άλλα), είτε ο Παναθηναϊκός δεν έχει κανένα λόγο και κανένα ρόλο σε αυτήν την παρωδία, που παίζεται με την ανοχή ή στήριξη της ίδιας της Κυβέρνησης. Απλά και ξεκάθαρα, όπως πάντα.


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved