Όταν ο Ολυμπιακός έπαθε Εδεσσαϊκό

Όταν ο Ολυμπιακός έπαθε Εδεσσαϊκό

Θωμά Μάτσιε, βγες επιτέλους από τους διοικητικούς ηγέτες του Ολυμπιακού!

Η επιχειρηματολογία του Ολυμπιακού σχετικά με το ντέρμπι Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ, θα μπορούσε να συνοψιστεί ως εξής:

«Κοιτάξτε, στην αρχή εμείς θέλαμε να φύγουμε από το πρώτο λεπτό του Κυπέλλου, αλλά μας είπαν να μείνουμε και τελικά μείναμε μέχρι το ημίχρονο. Μετά μας είπαν να βγούμε για το δεύτερο ημίχρονο, αλλά εμείς, εμείς είπαμε ότι τελικά θα φύγουμε. Και μετά μας είπαν ότι θα μας τιμωρήσουνε και είπαμε ότι δεν μας νοιάζει, αλλά τελικά μας ένοιαζε και πήγαμε, πήγαμε στο ΑΣΕΑΔ για να μειωθεί η ποινή. Και μετά εμείς είπαμε ότι δεν θα κατεβούμε στο παιχνίδ' πρωταθλήματος με Έλληνες διαιτητές και δεν θέλουμε κανέναν από τους τρεις του κυπέλλου σε κανένα παιχνίδ', αλλά μόνο ξένους διαιτητές, γιατί εμείς, εμείς δεν θέλουμε να παίξουμε με Έλληνες διαιτητές. Και μετά μας είπαν μήπως αναβληθεί το παιχνίδι αλλά εμείς είπαμε ότι δεν μας νοιάζει, γιατί εμείς δεν θα πάμε καν να ανοίξουμε το ΣΕΦ, οπότε ας πάει όποιος θέλει το απόγευμα της Κυριακής στο ΣΕΦ, αλλά εμείς θα είμαστε για καφέ. Και μετά μας ρώτησαν τι θα κάνουμε και εμείς είπαμε ότι σκεφτόμαστε να πάμε στην Αδριατική Λίγκα. Αυτό ακριβώς, τίποτ'  άλλο».

Καταλάβατε τίποτα; Εγώ προσωπικά δυσκολεύομαι, φαντάζομαι όπως δυσκολεύονται και αρκετοί φίλοι του μπάσκετ στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, ακόμα και φίλοι του Ολυμπιακού να καταλάβουν τι θέλει να πει ο ποιητής… Δεν θα κατέβουν να παίξουν αν δεν οριστούν ξένοι διαιτητές, αυτό το καταλάβαμε. Γιατί; Διότι έτσι αποφάσισαν. Σεβαστό. Αλλά ότι δεν θα πάνε καν να ανοίξουν το ΣΕΦ; Ότι συζητάμε για αναβολή ενός παιχνιδιού όπου ο γηπεδούχος έχει ενημερώσει ότι δεν επιθυμεί να κατέβει; Ποιοι «λόγοι ασφαλείας» συντρέχουν, ώστε να αναβληθεί ένα παιχνίδι, το οποίο - με απόφαση του Ολυμπιακού - δεν θα γίνει; Και ποιος παίρνει την ευθύνη να βρεθεί το πούλμαν με την αποστολή του Παναθηναϊκού έξω από το ΣΕΦ, με τις πόρτες κλειστές, εκτεθειμένο σε κοινή θέα, λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο του Πειραιά, όταν σε προηγούμενα παιχνίδια στο ΣΕΦ, είτε ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, είτε σε «άσχετα» παιχνίδια Ευρωλίγκας, έχουν καταγραφεί σοβαρά επεισόδια με την Αστυνομία, σοβαρές ζημιές και καμμένα αυτοκίνητα και μηχανάκια;

Ο Ολυμπιακός έχει πάρει μια απόφαση και ξαναλέω ότι αυτό είναι απόλυτα σεβαστό: όταν διοικείς μια ομάδα, πράττεις όπως νομίζεις και ενεργείς ανάλογα. Ειδικά όταν γνωρίζεις τους νόμους και τους κανονισμούς και αποδέχεσαι τις όποιες συνέπειες. Οι νόμοι και οι κανονισμοί λοιπόν προβλέπουν συγκεκριμένα πράγματα και οι συνέπειες είναι ακριβώς μπροστά τους. Υπάρχει ο ένας δρόμος, της αντρίκειας ανάληψης της ευθύνης για την απόφαση που έχουν πάρει και υπάρχει και ο δρόμος της υπεκφυγής, του «φταίνε οι άλλοι», του «η ευθύνη δεν είναι δική μας» και «μας ανάγκασαν οι περιστάσεις και η άδικη κοινωνία να κάνουμε ό,τι κάναμε». Υπάρχει το «δεν θέλω» ή «δεν μπορώ άλλο να συνεχίσω να χρηματοδοτώ το τμήμα μπάσκετ» και υπάρχει και το «η ΕΟΚ και η ΚΕΔ φταίνε για όλα».

Το μόνο που δεν υπάρχει και δεν μπορεί να υπάρχει, είναι οι ανακοινώσεις και οι διαρροές και η γενικότερη επιχειρηματολογία που θυμίζει Αντιπρόεδρο Εδεσσαϊκού. Διότι δεν ταιριάζει σε μια μεγάλη ομάδα σαν τον Ολυμπιακό, ούτε στην ιστορία της, τους αθλητές της και τη διαδρομή της στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ. Αυτό ακριβώς, τίποτ' άλλο...

 


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Αγωνία για Λούκα Βιλντόζα - Διάρρηξη στο σπίτι του
Αγωνία για Λούκα Βιλντόζα - Διάρρηξη στο σπίτι του
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (24/04) - «Πώρωση» στο ντέρμπι
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (24/04) - «Πώρωση» στο ντέρμπι
NBA: «Έσπασαν» το Μιλγουόκι οι Πέισερς - Διέλυσαν τους Μπακς και έκαναν το 1-1
NBA: «Έσπασαν» το Μιλγουόκι οι Πέισερς - Διέλυσαν τους Μπακς και έκαναν το 1-1
ΑΕΚ: Ανοίγει τις πύλες του το Μουσείο Ιστορίας | Τα ωράρια λειτουργίας κι οι τιμές των εισιτηρίων
ΑΕΚ: Ανοίγει τις πύλες του το Μουσείο Ιστορίας | Τα ωράρια λειτουργίας κι οι τιμές των εισιτηρίων
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved